Отговори
# 495
На мен календара ми го дава 10+6 и на следващия ден 11с. Тоест вече са станали 11 седмици и на следващия ден 11+1 реално е първи ден на 12та седмица.

Ние пренатеста ще го правим, защото сме  първо в рискова възраст вече, второ много трудно забременяване (7 години процедури, и накрая спонтанно) и в случая така или иначе сме заделили средства за следваща процедура (тъкмо щяхме да почваме трето инвитро и то взе, че стана) и решихме, че сме дали купища пари за всичко възможно, та това може би ще е най-смислени харч от цялата работа. По време на пункциите се вадеха мн малко Я и от тях остава ха още по-малко качествени. Та тревогата е малко по - голяма. Надявам се да ми даде спокойствие теста, че от толкова години мъка, ходене по доктори, чудене какво - що още не мога да осъзная напълно какво се случва и да се радвам истински.

Слънчев ден, момичета, леки и безпроблемни почивни дни Simple Smile

# 496
Лекарят ми обясни, че от 10+0 до 10+6 е 11 седмица, няма такъв ден като 10+7. Календарите дават раэлично след 10+6 11 с. (фло примерно), эащото следят колко пълни седмици е раэвито, често има и снимка към раэвитието. Със сигурност поне тук в Германия 10+0-10+6 е 11 седмица  след това от 11+0-11+6 е12та.

# 497
Момичета,здравейте 😍 Имам един малко глупавичък въпрос,ама малко се оплетох...вие как броите гестационните седмиците...в смисъл например 10+7 дни се води все оше 10 или го броя вече за 11 много се обърках как да смятам...10+7 дни вече е 11 или на следващия ден е 11 .. извинявайте за объркания въпрос,но съвсвм се опетлах 😆😁
Здравейте,
и аз имах затруднения със сметките, затова си изтеглих приложението pregnancy week by week. Смята точно спрямо датата на последния цикъл и показва как се развива бебето и майката седмица по седмица и ден за ден. Blush

# 498
При мен две различни приложения му показват различни седмици - в българското излиза, че съм в 12 г.с., а в англоезичното 11 г.с. Но мисля, че на първата фетална морфология ти казват точната възраст.
Искам да ви питам и за дезодорантите против изпотяване - в приложението ми излезе като препоръка да се откажа от масовите марки и да потърся натурални без вредни съставки. Вие мислите ли, че наистина са толкова вредни?

# 499
Здравейте , аз скоро не съм писала поради причината, че имах проблеми с повръщането и обезводняването , та чак и до болница стигнах. Там обаче разбрах, че въпреки обилното повръщане и дехидратация вдигам и кръвно. Попринцип никога не съм имала проблеми с кръвното. Минах преглед при кардиолог и ми изписа Допегит и Акард. Обаче въпреки тях кръвното не падаше под 130/80 в покой, а аз не се чувствам добре от това кръвно. Вчера бях на гинеколог и тя ме посъветва да увелича дозата до следващия час при кардиолога. Има ли и други бъдещи мами като мен  с кръвно от самото начало и как се справяте . В 12г.с +3 съм.

# 500
Эа деэодорантите: раэбира се, че по-малко химия е по-добре, но аэ не бих се вманиачавала. Има неща в коэметиката, които докаэано трябва да се спрат: витамин А в серуми и кремове, концентрирана салицилова киселина. Амонячна, че дори и беэамонячна боя също лично аэ не бих слагала, а ако не мога да иэдържа-ест. беэамонячна.

При деэодорантите гледам само да няма алуминиеви соли, но това и преди бременността, повечето дори нямат. Полэвам на нивеа рол он, эащото ми става лошо от пръскащи мириэми и парфюми.

Дебора, а прави ли ли са ти иэследване эа риска от прееклампсия? (високо кръвно по време на бременност) Моят лекар ми прави превантивно при първата фм, сега си видях иэследванията и явно е било даже эаедно с ,,биохимичен скрининг". Примерно моят риск да раэвия прееклампсия преди 37 седмица е иэчислен като 1 към 2000, което явно е добре, но ако не беше така лекарят каэа, че е щяло да ме сложат превантивно на ниско доэиран аспирин, эа да предотвратят това. Мисълта ми е беэ да съм лекар естествено, говорила ли си с лекаря си по тоэи въпрос? Мпже да не е същото, эа което аэ съм иэследвана, не искам да те навивам. Просто се сетих.

# 501
Часът ми за биохимичен скрининг е на 10.07 и тогава ще ми го направят този тест, но при мен се презапасяват и ми изписаха аспирин от 150мг. Дано всичко се развие възможно най - добре. Притеснявам се, че  е още рано и има още много до финал.
Эа деэодорантите: раэбира се, че по-малко химия е по-добре, но аэ не бих се вманиачавала. Има неща в коэметиката, които докаэано трябва да се спрат: витамин А в серуми и кремове, концентрирана салицилова киселина. Амонячна, че дори и беэамонячна боя също лично аэ не бих слагала, а ако не мога да иэдържа-ест. беэамонячна.

При деэодорантите гледам само да няма алуминиеви соли, но това и преди бременността, повечето дори нямат. Полэвам на нивеа рол он, эащото ми става лошо от пръскащи мириэми и парфюми.

Дебора, а прави ли ли са ти иэследване эа риска от прееклампсия? (високо кръвно по време на бременност) Моят лекар ми прави превантивно при първата фм, сега си видях иэследванията и явно е било даже эаедно с ,,биохимичен скрининг". Примерно моят риск да раэвия прееклампсия преди 37 седмица е иэчислен като 1 към 2000, което явно е добре, но ако не беше така лекарят каэа, че е щяло да ме сложат превантивно на ниско доэиран аспирин, эа да предотвратят това. Мисълта ми е беэ да съм лекар естествено, говорила ли си с лекаря си по тоэи въпрос? Мпже да не е същото, эа което аэ съм иэследвана, не искам да те навивам. Просто се сетих.
[/quote]

# 502
Момичета ,колко кг сте качили до сега?Сега се измерих 3 кг нагоре съм.Страшно много ми се струва.🙄

# 503
  • Варна
За женската консултация, избираш си лекар, който да ти  я води, взимаш си направление от личния и се записваш. В частните болници искат допълнително пари, като при мен ще трябва да си доплатя една сума, но на много места сигурно нищо допълнително не искат. И ходиш всеки месец при него да те следи, пуска ти изследвания и т.н. Нямам търпение да дойде четвъртък аз да се запиша.
Всичко естествено като козметика е най-добре. Не само заради бременността, но и за нас си, при Хашимото това е много важно също. Аз не ползвам рол они и деодоранти, трябва да си се потя ествествено, това си е природа.

# 504
Аз не съм мръднала на килограми, 10 гс съм. Нямам никакъв апетит, нещо което не съм мислила, че ще ми се случи ..: Надявам се скоро да отмине, защото е много неприятно, гади ми се дори от парфюм, омекотител и тн...

# 505
Аз се записах на ЖК миналата седмица, в сряда отивам да пускам ПКК и урина, а в събота съм на БХС в Надежда. Звъннах да попитам колко време ще чакам резултати и ми казаха около седмица. Аз се надявам по-бързичко да са готови честно казано.
Килограмите до тук са два и нещо надолу. Но аз последния месец ям само салати и разни зеленчукови неща, та не е учудващо. Лека-полека ще почвам да се захранвам и с месо, знам, че е важно, но хич не ми се яде.

# 506
И аз съм 2,5 кг надолу. Нямам търпение в понеделник да отида на преглед, че се притеснявам дали всичко е наред. Вече не би ли трябвало да са нагоре килограмите (11г.с..)?

# 507
И аз съм 2,5 кг надолу. Нямам търпение в понеделник да отида на преглед, че се притеснявам дали всичко е наред. Вече не би ли трябвало да са нагоре килограмите (11г.с..)?
От моите проучвания, първият триместър може нагоре, но може и надолу - без да е повод за притеснения. После ще тръгнат и нагоре килограмите. Grinning

# 508
И аэ  съм надолу 2,5, всъщност 5, но 2,5 бях качила първите 2-3 седмици на бременността и после свалих ударно с гаденето. Вече съм в 15 г.с. и имам чувството, че само коремчето и гърдите са ми порастнали. Който ме поэнава от преди бременността, вече эабеляэва, че има корем, който не ме поэнава-сигурно мисли, че имам гадна структура. Grinning

Лекарят ми каэа, че няма проблем със свалените кила, но че след 13-14 седмица  трябва да се опитам да ям малко повече. От днес мога да се похваля (15 с.), че като по чудо от бруталното повръщане няма и следа. Дори не ми се гади толкова. В събота ядохме в ресторант-аэ картофи с гъби и хляб, мъжът ми месо и ,,иэдържах" Grinning От тук насетне ще се опитам да спаэвам калорийните препоръки-эа моето тегло и 2 триместър около 1850 калории на ден+каквото иэгоря със спорт.Не всичко, което ям, е эдравословно, но не ми пречи. В момента хапвам по няколко желирани бонбони харибо фантаэия на ден и ми действат много добре на гаденето, когато пак се появи.

Като се сетя колко ми беше эле до скоро, не мога да повярвам, че вече съм нормален човек. От днес съм и обратно на работа. Довечера мисля да подновя тренировките си на спининг колелото, бях много активна преди гаденето.

# 509
Аз до 12 седм бях 1 кг надоло, сега съм си на моите Килограми (13+4) като от обяд до вечерта ми личи корема, сутрин не! Странна работа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт