Отговори
# 540
Момичета, вие редовни ли сте с витамините? До края на 12 гс ги вэимах беэ прекъсване, сега (средата на 15 гс) обаче не всеки ден. Продължава да ми се усилва гаденето като ги вэимам (фемибион 2). От рибеното масло ми се повръща направо.

# 541
Аз си бях купила прегнакеър опаковката с омега, омегата така си седи. От друго не ми се гади, но изпия ли я ми се обръща стомаха. Иначе самите витамини не ги пропускам, защото са със фолиева - не я приемам отделно, за да мога да пропускам прием.
Аз съм си на същите кг, без да съм имала силно гадене или проблеми със стомаха. Хапвам както обикновено, може би една идея по-тестено, но разлика в кг няма, което ме очудва, защото съм дребна и мислех, че веднага ще заприличам на мекичка Grin
Бягаме преди вятъра ние и уикенда се завъртяхме във вис виталис, евала за обслужването, много ме открехнаха за количките, че ми бяха тъмна индия.
Не че ще тръгнем да купуваме, но да си начеша крастата, да разгледам дребните чорапчета хаха ей такива неща.
Честита девойка АВ, аз силно се надявам на феталната в края на месеца да се види какво ни чака и нас Simple Smile

# 542
Аз днес ходих на изследвания.
Единствено ме притеснява белтък в урината   30 + mg/dl и кетони 5 + mg/dl, които би трябвало да са отрицателни. А и глюкозата ми е 5,4, а при последните ми профлактични изследвания през февруари беше 4,8. Висока ми се вижда, макар че максималната граница на референтната стойност е 6. Утре ще ги пращам на лекарката, чакам да излезе и резултата за кръвната група.
Някоя от вас ходила ли е на БХС в Надежда? Би ли споделила мнение как мина.

# 543
Аз днес ходих на изследвания.
Единствено ме притеснява белтък в урината   30 + mg/dl и кетони 5 + mg/dl, които би трябвало да са отрицателни. А и глюкозата ми е 5,4, а при последните ми профлактични изследвания през февруари беше 4,8. Висока ми се вижда, макар че максималната граница на референтната стойност е 6. Утре ще ги пращам на лекарката, чакам да излезе и резултата за кръвната група.
Някоя от вас ходила ли е на БХС в Надежда? Би ли споделила мнение как мина.

Изобщо не е ти висока глюкозата. Границата е 6.1. Нормално е да варира, не може постоянно да е едни и същи стойности. Важното е да е в граници.

# 544
Здравейте бъдещи мами, отдавна не съм писала, но си ви чета редовно. Аз съм с две ранни загуби и сега вече в 12 ГС и 3 дни. Вчера бях на първи биохимичен скрининг. Живея в Германия и тук е забранено да се казва пола до 14ГС. Но получих снимка, от която ясно се вижда, че ще съм мама на момченце. За да се извършат измерванията на бебето, лекаря доста ми натиска стомаха, за да се обърне бебето. Заболя ме доста, понеже имам синини и буци от прогестероновите инджекции и НМХ. Имам и проблеми с червата и газове, всичко в комплект. Впоследствие прочетох на листа, че съм с предна плацента и бебето трудно се виждало в такъв случай. От резултатите от замерванията на бебето, лекаря ми препоръча да не правя Прена тест. Риска бил намалял и сега съм в чуденка да правя ли някакъв прена тест, защото съм и на 39 години. Сега съм си въобразила да не е станало нещо на бебето с това натискане по стомаха😔 Постоянно се тревожа за нещо и с тези прегледи на месеца 1 път направо се побърквам. Аз пия фемибиом, в който има витамин Д, но ми изписаха и Вигантол. Вие какъв вит. Д пиете? Желая ви лека и спокойна бременност момичета🍀🍀🍀

# 545
Момичета, започнахте ли да казвате вече на приятелите си, че сте бременни? Аз още си трая...май ще чакам да си минат първите 3 месеца.

# 546
Здравейте, бъдещи мами. Днес съм в 11 г.с. и 5 дни. В началото на бременността приемах утрогестан една седмица 3 пъти по две таблетки заради кафяво зацапване. След това досега по две таблетки вагинално вечер. Казаха ми да ги спра като свърша опаковката. Днес без болки и нищо изведнъж шурна огромно количество кръв. В спешното на АГ ми казаха, че е заради ниската доза и внезапното спиране. Вие отчитате ли грешка в схемата? Сега лежа в болницата за три дни. Надявам се всичко да се оправи.

# 547
Dreaming_girl аз днес съобщих на родителите си и сестра ми. Почти не ми личи. Като преяла съм засега. Но, ако ме попита някой познат няма да отричам. След втория скрининг вече мисля да кажа на баба и на роднини.

Beautiful_7 и аз се чудя как ще спирам Прогестерона. Аз съм на инджекции имам още 2 и 2 таблетки по 200 вагинално. Единия лекар каза да го спирам рязко. Другия лекар ми каза до 23 ГС да слагам по 1 таблетки. Като спра инджекциите да съм на 3×1 таблетка за 3 дни, 2×1 таблетка за 3 дни и до 23 ГС по 1 таблетка. Желая ти скорошно оправяне.

# 548
Благодаря! На мен ми го изписаха отново и казаха, че не трябва рязко да се спира, а постепенно по схема. Инжекции не са ми изписвали.

Dreaming_girl аз днес съобщих на родителите си и сестра ми. Почти не ми личи. Като преяла съм засега. Но, ако ме попита някой познат няма да отричам. След втория скрининг вече мисля да кажа на баба и на роднини.

Beautiful_7 и аз се чудя как ще спирам Прогестерона. Аз съм на инджекции имам още 2 и 2 таблетки по 200 вагинално. Единия лекар каза да го спирам рязко. Другия лекар ми каза до 23 ГС да слагам по 1 таблетки. Като спра инджекциите да съм на 3×1 таблетка за 3 дни, 2×1 таблетка за 3 дни и до 23 ГС по 1 таблетка. Желая ти скорошно оправяне.
[/quote]

# 549
Welt аз бях миналата седмица на скрининг в Надежда при д-р Патрикова. Понеже имам предистория с болницата и съм доволна от лекарката, много държах да съм отново при нея. Да си кажа честно разплаках се като ми зададе въпрос, от който явно личеше че си спомня моя случай от миналата година. Прегледът беше доста обстоен, продължи близо час, обясняваше ми всичко...с 2 думи доволна съм Simple Smile

# 550
Ние утре ще казваме на едните родители, в други ден на другите. ММ беше в командировка, от снощи си е вкъщи и не исках да го лишавам от удоволствието да присъства на съобщаването. На никой друг не сме казали, искам първо най-близките да разберат. Но мисля като кажем на тях да почвам лека полека, че близките едвам ги удържам. Все ме канят някъде, където не мога и все се налага да ги лъжа Sad

# 551
Момичета, започнахте ли да казвате вече на приятелите си, че сте бременни? Аз още си трая...май ще чакам да си минат първите 3 месеца.
Още след първият преглед казахме на всички, защото и сестра ми е бременна и щеше да ми е трудно да не се издам пред нея, мама и тати 😁 а иначе нашето най-близко приятелско семейство разбраха още при положителният тест 😍

# 552
Ние казахме на родителите още в 8ма седмица. Близки мои прителки (3) знаят от теста, понеже то си е 4то ин витро, знаят вече процедурата и как им казвах досега 10тина дни след трансфер, че е (-), този път не казах веднага, но не са глупави, щом мълчах😁
На кума ни казахме преди 2 дни, той каа, че си го е мислил вече 🤷‍♀️
Днес е 11г.с. +5
Вчера пак имах зацапване кафяво, а не съм намаляла прогестерона.
Аг ми каза, че се спира рязко както вече казах, но според мен тази схема при мен няма да действа. То зацапва като съм на прогестерон, не ми се мисли при рязко спиране от 3х2 какво ще стане и ще споря.

# 553
Здравейте бъдещи мами, отдавна не съм писала, но си ви чета редовно. Аз съм с две ранни загуби и сега вече в 12 ГС и 3 дни. Вчера бях на първи биохимичен скрининг. Живея в Германия и тук е забранено да се казва пола до 14ГС. Но получих снимка, от която ясно се вижда, че ще съм мама на момченце. За да се извършат измерванията на бебето, лекаря доста ми натиска стомаха, за да се обърне бебето. Заболя ме доста, понеже имам синини и буци от прогестероновите инджекции и НМХ. Имам и проблеми с червата и газове, всичко в комплект. Впоследствие прочетох на листа, че съм с предна плацента и бебето трудно се виждало в такъв случай. От резултатите от замерванията на бебето, лекаря ми препоръча да не правя Прена тест. Риска бил намалял и сега съм в чуденка да правя ли някакъв прена тест, защото съм и на 39 години. Сега съм си въобразила да не е станало нещо на бебето с това натискане по стомаха😔 Постоянно се тревожа за нещо и с тези прегледи на месеца 1 път направо се побърквам. Аз пия фемибиом, в който има витамин Д, но ми изписаха и Вигантол. Вие какъв вит. Д пиете? Желая ви лека и спокойна бременност момичета🍀🍀🍀
Эдравей!
Не се притеснявай, той все пак е лекар и никога не би те натиснал така, че да му стане нещо на бебето. Според мен се довери на препоръката му. Предполагам наред с меренето на гънката, фм, са ти иэследвали и ß-hcg, papp-a, евентуално и иэследване эа прееклампсия. И при мен беше така и комбинираният риск иэлеэна страшно нисък, при което лекарят каэа, че е хвърляне на пари да правя прена тест. Доверих се на лекаря си. Това, че си на 39 и имаш эагуби, той със сигурност го е вэел в предвид като ти е каэал, че няма нужда, все пак пренатестът не предскаэва опасността от эагуба и не дава кой энае колко повече сигурност в сравнение с другите иэследвания относно увреждания. Не се притеснявай иэлишно, това е по-опасно честно каэано. Само поэитивно мислене Stuck Out Tongue Winking Eye

Аэ лично не съм голям фен на пренаталните тестове беэ индикация, эащото Nackenfaltenmessung + кръвните иэследвания при добър специалист с добър ултраэвук дават достатъчно инфо дали е нужно да се ,,погледне" нещо по-отблиэо. Ако има реален риск да е с увреждания, единствено инваэивните методи като иэследване на околоплодните води и др. могат да го потвърдят със сигурност. Естествено бих направила пренатален тест само, эа да потвърдя нуждата от поемане на риск от инваэивен тест, но той не може да эамести нито меренето на гънката, нито, ако се окаже нужно, инваэивните тестове.

Мисля, че повечето специалисти в Германия са на много високо ниво и много ми харесва как има раэум в препоръките им. Също намирам эа супер, че се ходи само веднъж месечно на лекар, после на две седмици. Просто дори и човек да е имал проблеми със эабременяването, ултраэвукът вс седмица с нищо няма да помогне, може само да те навие постоянно да мислиш эа това. Спокойно, всичко ще е наред! Heart

Аэ каэах на майка ми при положителен тест, эащото не се сдържах от радост, но пожелах да е тайна до края на трети месец, на брат ми и баща ми в 13 седмица, на свекърите и братята и сестрите на мъжа ми някъде 13-14 седмица. На работа каэах като се почна с гаденето, понеже бях 7 седмици в болничен эаради него... :Д

Иначе на бабите ми, братовчеди и други по-далечни роднини нямам намерение да каэвам още поне месец, сега съм в края на 15с. Честно каэано ме натоварва да се энае. Не е иэключено на много хора да кажа чак като се роди. Joy

# 554
  • Ботевград
Привет и от мен☺️
Записах се на ЖК днес. Бебето еееее страшно пораснало 🐰Човечее. Спинкаше и докторката го разбуди. Не беше много доволно и започна да си чеше главата. Беше много сладко☺️С 3 дни си е напред. Както и преди месец. Аз съм добре.Нищо не усещам от доста време. Все едно не съм бременна 🙄От днес започваме 13 седмица ☺️
Утре сме на Скрининг и се надявам да дадът предположение за пол.Иначе ние сме казали на всички много отдавана.
Честито момиченцеAB97 💖

Общи условия

Активация на акаунт