216 кокетни противогазни костюми в НЕМСКАТА тема

• 22 426
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
  • Am Dorf (BB)
Уви, контактперзон нр.1 и по тая линия всички изгарят. В нашата ясла от 6 групи, 2 излязоха в карантина тази срдмица заради позитивни бързи тестове. Броя дните до момента, в който и нашата ще изгори 🙈 През Февруари бяхме в карантина, тогава от 20 деца поне 6-7 (не всички тестваха децата, а и бройките станаха чрез Flurfunk ясни) бяха позитивни. Те сега отново могат да са позитивни, въпреки изкарания вирус, нали?

# 211
...
Децата набедени, тестват ги по два пъти и въпреки всички при карантина заради болен съученик висят по 2 седмици вкъщи, независимо, че всичките им тестове са негативни. Незнам кой го е измислил!!!

И аз не разбирам кой, след като доколкото успях да проследя по новините между @Гюнтер Яух е болен от корона и остава в къщи@ и @Гюнтер Яух се фрайтестна и се появява в предаване@ мина по мои изчисления не повече от седмица. Т.е. това може да се засече точно, но не ми се рови по статиите.

tan_nia аз доколкото успях да вдяна, между изкарал вирус , преболедувал,  и позитивно тестван има доста разлика .

# 212
При Гюнтър минаха поне 3 сед защото им гледах предаването и знам.
Два пъти влизам в ДМ и забравям да питам за снимка. Ние пазарувахме вчера защото е ясно днес какво ще е .

# 213
Ваксините за 12-17 годишните ще са одобрени съвсем скоро: https://www.tagesschau.de/wirtschaft/unternehmen/biontech-impfst … ;utm_source=upday

# 214
#Reina не може да бъде. Аз не гледам предаването , а новините, но много бързо след като писаха @болен@ след това написаха @тестван негативно@.
Но ако следиш предаването разбира се имаш по-точна преценка. Моята е от новините.

Сега проверих, права си  . значи 9-25 . т.е 14 дена има, да .

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 16:00 от bella_ciao

# 215
https://www.rnd.de/reise/neue-rki-liste-bulgarien-und-tschechien … m_medium=referral
България е извадена от списъка с високо рискови държави.

# 216
  • Немция
https://www.rnd.de/reise/neue-rki-liste-bulgarien-und-tschechien … m_medium=referral
България е извадена от списъка с високо рискови държави.
Няма да е за дълго с разпускането там. Тоест ситуацията е динамична и бързо се променя.

# 217
В България плащам със златна кредитна и няма такса. Навсякъде е приета. Тегля и пари кеш без такса.

# 218
  • Am Dorf (BB)
Да, благодарение на тестването в домашни условия и самолечението, здравната система/държавата изобщо не е наясно колко заболели има в момента. Изваждането на България от списъка е плашещо и за мен намалява доверието в това, кой район е рисков и кой - не.
Цялото ми семейство в България премина през вируса, сестра ми установи заболяването с домашен тест. Липсва в статистиката. Майка ми и баща ми преминаха, само баща ми беше тестван в болницата като по-тежък случай. Майка ми не фигурира в списъка. Близки приятели излязоха тези дни от самоназначена карантина, дом.тест, 4 бройки липсеат в статистиката. Всички горепосочени бяха с макс.намалени социални контакти и повече от разумно (дори при последните заради бебе в семейството прекомерно затваряне) поведение.

# 219
  • Немция
Знаем как се определят официалните бройки в България и колко, и как се тества - знаем си дереджето, както Таня го е описала.
 РКИ определя по тях сигурно дали една държава е рискова или не.

# 220
България е извадена от списъка с високо рисковите държави, но е в рисковите.

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Ris … ogebiete_neu.html

Хич не ме интересуват вече списъците им.

# 221
О, много се радвам, че България не е Hochrisikogebiet. Много се интересувам дори.

# 222
  • Am Dorf (BB)
Софт, никой не иска да ги вижда тия списъци, но реално те са единствените, възоснова на които можеш да решиш дали риска да пътуваш нанякъде е висок или нисък. Би ли се вдигнала на почивка в Бразилия сега? Знаейки, че заболеваемостта е толкова висока, а места по болниците няма?
Защото в София като се обадиш за линейка, тя няма да дойде. Баща ми и братовчедка ми още чакат техните...

# 223
  • Germany
Някакви нови мерки ли има? И при нас са се извили едни опашки пред магазините, пускат определен брой хора и пред вратите стои по един служител да наблюдава. От два-три дни е това, не е от днес.  Добре че имаме едно малко Реве между блокчетата, където имаше малко хора и бързо ставаха нещата. Направи ми впечатление, че имаше доста хора и с ръкавици, като че ли от миналата година не съм виждала чак така опаковани...

# 224
  • Am Dorf (BB)
Аз днес, както се видя, ще съм на всяка манджа мерудия, да се изкажа 🤣
Няма нови правила, но утре е почивен ден. По стара немска традиция се пазарува така, все едно магазините ще са затворени не 2, а 5 дни накуп. И така се получава струпване на народ в магазините и явно се превишава разрешения брой актуално и става това, което си видяла.

Общи условия

Активация на акаунт