Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 46 768
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, момичета!
Аз си чакам заповедта до края на месеца. Тъй като инвитрото ще е октомври имам време да сменя клиниката. Разбрах, че Майчин дом Варна не дават болничен нито след пункция, нито след трансфер. Едва ли не да си ходя на работа, ще ми дадат служебна бележка и ако работодателят ми я одобри, ще ми даде допълнителен отпуск за инвитро.... Просто нямам думи вече. Толкова ми писна, че не може да бъде. Аз работя с болни хора по 12 часа на крак!!! С тромбофилия, аденом на хипофизата, ИР, анемия, а те ще ми кажат да работя?!!!! Изключително съм разочарована 😔

# 646
Каctus, имаш ли вариант от личен лекар да вземеш болничен?

# 647
Той ще ми даде само 14 дни... Ако теста е положителен след това, от къде ще взема болничен? Не дават ли от самата клиника(моята не дава), а май трябва да съм в 3ти месец, за да ми дадат 30 дни за заплашващ аборт. Аз щях да си взема 10 дни за самата стимулация и се надявах после от болницата да ми дадат още 10 дни. Дай Боже за положителен резултат, трябваше още 30 дни да ми дадат от болницата и след това от следящия.

# 648
Той ще ми даде само 14 дни... Ако теста е положителен след това, от къде ще взема болничен? Не дават ли от самата клиника(моята не дава), а май трябва да съм в 3ти месец, за да ми дадат 30 дни за заплашващ аборт. Аз щях да си взема 10 дни за самата стимулация и се надявах после от болницата да ми дадат още 10 дни. Дай Боже за положителен резултат, трябваше още 30 дни да ми дадат от болницата и след това от следящия.
след положителен тест на повечето места дават до 30 дни, и след това чак от женската консултация могат да ти дадат. Тъй че пак ще има период без болничен. Това поне аз успях да разуча. Успех!

# 649
след положителен тест на повечето места дават до 30 дни, и след това чак от женската консултация могат да ти дадат. Тъй че пак ще има период без болничен. Това поне аз успях да разуча. Успех!
Женската консултация кога се прави? Явно ще трябва да излиза неплатен. Може и да има вариант са рискова бременност преди женска консултация?

# 650
  • Варна
Кейт, твоите резултати излязоха ли? Стискам палци да се е дигнал.
На 3ти ден след трансфера е 20.01 ng/ml. Все още не съм се свързала с клиниката, но мисля, че е добре. И аз мисля да пусна пак след 2-3 дни, но не знам колко трябва да е тогава.

# 651
Имал един  въпрос ,който винаги съм се чудела. Когато се прави въпросната пункция ,на мястото на фоликулите става ли жълто тяло,което да произвежда прогестерон и да поддържа евентуална бременност ?!

# 652
  • до най-прекрасния мъж
Проучете частните клиники. На някои места дават при + тест и после удължават, докато имаш право. Тоест, 180 дни непрекъснат. Вече след това се ходи на ТЕЛК или се прекъсва болничния, или се излиза в отпуска някаква до 45-дневния преди раждане. Той не влиза в тези 180 дни. Вижте къде какво има като възможности.

# 653
Кейт, супер е резултата!
Какти, има си как да не се връщаш изобщо на работа, просто ЛЛ трябва да е разбран. На практика, по закон имаш определен брой дни болничен на година, преди да се стигне до комисия. Те би трябвало да ти стигнат за да избуташ почти до края. Ако пък не, мисля че няма нужда да ти казвам че как стават нещата с комисиите Wink Това да е проблемът. Виж сега как да си уредиш нещата покрай стимулация, пункция и трансфер до тест, пък щом е положителен, ще го измислим. Не се напрягай от сега.

# 654

Здравей, прочетотох че си в МД Варна. Вярно е не дават. Аз направих така, 2 седмици от личен. След това имах болничен от гинеколог за 2 седмици още .бях си пуснала отпуска по време на пункция и малко след това. И така ми се събра повече време с болничните. За жалост след това влязох и в болница и от там ги слях с другите болнични. Регистрираха ме малко по-рано преди 3 месец за да може да ми издадат болничен. Но помня, че беше наистина може би седмица.

# 655
Ох Джеси, така ме притесни Cry Как така не се сработват добре с тромбофилията - аз имам 4 мутации, вкл и Лайден - хетерозигот съм, но все пак....
Не знам какво да правя, и аз не искам да се тровя, но вече съм го започнала нали не е хубаво да се спира рязко, например ако утре не го взема. От друга страна сега четох листовката и е ужасно Cry някой имал ли е проблеми с надбъбречната жлеза след по-продължителен прием на кортикостероиди Cry аз нямам проблем преди приема и ми писна да се увреждам от тези инвитро процедури, например преди първото инвитро нямах и високо тсх, след него щитовидната жлеза реагира и заради това започнах прием на еутирокс, не искам да си помислям и за надбъбречната жлеза стига вече Cry
Освен това се учудих че искат да започна кортикостероидите преди да е започнала стимулацията, обикновено ги дават след трансфер, доста време е това околко месец прием Cry Cry Cry Ако утре не ги пия рязко ли ще е спирането някой знае ли???

Уинтърче, под продължителен прием се разбира години...Аз бях на кортикостероиди няколко години, заради астма и нищо ми няма на надбъбречната жлеза. Моя позната също с астма, но много по-тежка от моята е на много силни кортикостероиди от 15 години, включително през цялата и бременност (естествена) и нищо и няма, само малко наддаде на бузи, което е типично за толкова продължителен прием. Кортикостероидите са доста добро решение и за забременяване след прекаран Ковид, когато имунната система е побъркана (доколкото си спомням и ако не съм изперкала вече, вие го изкарахте с мъжа ти?). И ако има имунологичен фактор за незабременяване също са добро решение. Пий повече вода и си на терапия за тромбофилията, все пак. Още повече, че си написала, че щитовидната ти е реагирала след първата стимулация, което пак е имунологичен проблем.

# 656
Здравейте борбени момичета някой правил ли си е имплантационен прозорец и след това да му е било успешно инвитрото?

# 657
В моята клиника дават 20 дни болничен. Може от пункцията, аз лично ги взех след трансфер и то защото от клиниката много държаха да си почивам. След това имах положителен тест и отидох при един гинеколог който ми даваше болничен до телк, след това ми дадоха и телк. Така изкарах цяла бременност в болничен. Иначе му плащат по 20лв за болничен, но беше в държавна болница и ги плащам на касата. Май не е много редно, но бях товолна и не ми пукаше.

# 658
Благодаря за отговора Кристи Heart Радвам се да прочета нещо от теб, в другата тема те няма,но ще си пишем тук щом ти е по-конфортно Heart Надявам се да се похвалим скоро и да успеем по този трънлив път Hug

# 659
Нормално ли е след стимулация с летрозол  мц да продължи по дълго . За моя приятелка питам вече 8 ден кърви леко . Почти зацапване но си го има .

Общи условия

Активация на акаунт