Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 46 203
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравейте, при мен прогестеронът в деня на трансфера беше > 60ng/ml, само с прием на 2 х 1 Циклогест вагинално, а трансферът беше успешен. Наистина, медицината не е математика. Желая успех на всички!

# 691
Как влияе ТСХ? На мен въобще не са го изследвали? Нямам представа за какво е този е хормон. Ако може някой да обясни по-подробно. Може ли той да е причина за неуспеха при ЗЕТ?

# 692
Di@ при мен заради покачване на тсх по време на стимулацията решихме да няма свеж трансфер. На първият опит не ми е следено тсх по време на стимулацията, но скоро направих тиреоидит и може и за това да го следяха по изкъсо.

# 693
Ирен, моят док каза също за оралния и вагиналния прием. Това което мен лично ме притеснява е че можем да измерим само кръвния показател, а за другото да се надяваме че е добре. Аз на 8 ден след трансфер бях на прогестерон 18 и нещо, който е от двете инжекции пролутекс на ден. Отделно слагам и 3×2 утрогестан. Ако имаше как да измерят какво прави той, щеше да е супер Thinking
Отделно виждам много спорни мнения какви стойности са оптимални за преди и след трансфер. Рових в нета, четох и проучвания и навсякъде пише да е между 20 и 40, ама това за до кой ден след трансфер, а ако има бременност в първия триместър колко трябва да е? Въобще въпроси много...

# 694

Отделно виждам много спорни мнения какви стойности са оптимални за преди и след трансфер. Рових в нета, четох и проучвания и навсякъде пише да е между 20 и 40, ама това за до кой ден след трансфер, а ако има бременност в първия триместър колко трябва да е? Въобще въпроси много...
Веднага ти отговарям - за първи триместър в тази мерна единица стойностите на прогестерона са: 8 - 48 Ссправка за стойности за бременни на всякакви изследвания тук:  http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Referen … 20for%20Serum.htm

# 695
ТСХ е хормон на щитовидната жлеза. Дори и по принцип да е в нормални граници, и минимална хормонална стимулация може да го повиши. За успешен трансфер ТСХ трябва да е под 2,5 според ендокринолога, а според репродуктивния лекар е желателно да е дори под 2. В противен случай, в матката се създават антитела, които атакуват ембриона като чуждо тяло и не позволяват неговата имплантация.

# 696
Да споделя и аз опита си с прогестерона. Деня преди пункцията ми беше 2,10 ng/ml.
Док каза, че е много висок и трябвало да е стойност около 1, но въпреки всичко направихме трансфер на 2 тридневни ембриончета, и двете се хванаха, но едното спря да се развива, а другото вече е на 3г.
Миналия месец деня преди пункцията прогестерона ми беше под 1 (перфектен по думите на док) но резултата е отрицателен.
За мен лично нещата са комплексни и това, че прогестерона е перфектен или много лош не е гаранция за успех или не.
Успех на всички и дано скоро всички видим така желаните две черти!

# 697
Не знам как може да разбирате написаното от мен като - Ако е в тези граници ще има бременност, ако не е - няма да има. Не съм казвала подобно нещо и никой не го твърди. Това, което съм написала е, че това са оптималните нива, за да не се бори ембриончето и с този проблем (и без това може да се бори с хромозомни аномалии, с тромбофилия, с имунологични клетки, с лош ендометриум и кой знае още какво), но реално ембионите понякога успяват да преодолеят подобна трудност, друг път точно едно такова малко нещо е достатъчно, за да го "бутне" и когато правим целенасочени опити за бременност, камоли с инвитро е важно да отстраним колкото се може повече от пречките по пътя на ембриона. Поне аз това целя! Но някои жени и мъже продължават да си пушат, примерно, което за мен е доста шокиращо. Или имаше една дама, която направи инвитро опит с неизлекувана хламидия, което е също непонятно за мен.

Ирен, стойностите от 20 до 40 са за деня на и около трансфера, а ти си го измерила след като вече имаш ЧХГ в кръвта си. 15 ng/ml изобщо не е фатална стойност, че да твърдиш "според написаното от нея успешна бременност с такъв прогестерон е едва ли не невъзможна". По думи на Стаменов може да има бременност с прогестерон над 10, но е недостатъчен и оптималното ниво е над 20. Под 5 би трябвало да ти дойде цикъла или поне да прокървиш. И всички тези цифри са приблизителни, разбира се. Освен тези в деня преди пункцията, там си има стойности, които показват, че ендометриумът е започнал вече да зрее.

Също както в референтните стойности на лабораториите - може да е в норма нещо, но това не значи, че е оптимално. А аз се стремя към отпимални нива на всичко, което е по моите сили, за да спестя възможно най-много от борбата на ембриончето.

# 698
Момичета, дали някой се е интересувал и е знае нещо за разликата между гонал и фостимон? Доколкото аз разбрах е едно и също нещо, но фостимона е високопречистен човешки хормон, а гонала е ГМО от хормон на хамстери чрез рекомбинантна ДНК технология? Съжалявам че не четох по-рано за да го коментирам с докторката ми, сега ми е предписан гонала и много се чудя какво да правя.

# 699
  • София
Аз в момента съм с Фостимон - 150, много добре се чувствам и нямам никакви странични ефекти.

# 700
Аз преди години бях с Гонал и Цитротид ( тук не съм сигурна дали така се казваше) и нямах странични ефекти.

# 701
Използва се, аз преди 2 месеца бях по тази схема. Освен тежест в Я, което е нормално, не съм имала други не разположения. След пункцията продължи още няколко дни с Цитротида, сиг. заради риска от хиперстимулацията.

# 702
Какво мислите за стойност на вит. Д 40? Миналата година имах латентен дефицит, после с доста вигантол стигна до към 30. Толкова беше и преди месец и половина, а сега е 40. Отдавам го на голямото печене на плажа до преди няколко дни. Имам чувството, че Вигантол не е мойта добавка. Пиех по 10 капки на обяд, гледах да е с мазна храна и като цяло увеличих мазнините в менюто.

# 703
Здравейте, един въпрос към момичетата, които са използвали Менопур и Цетротид - колко време оставяхте между двете инжекции? В аптеката ми казаха, че трябва да има половин час между двете, като първо е Менопура. За съжаление тогава не обърнах много внимание, тъй като планирах да отида поне за първите вечерни инжекции до клиниката да ми ги бият на място и да ми обяснят, но така и не успях Simple Smile

# 704
Здравейте, един въпрос към момичетата, които са използвали Менопур и Цетротид - колко време оставяхте между двете инжекции? В аптеката ми казаха, че трябва да има половин час между двете, като първо е Менопура. За съжаление тогава не обърнах много внимание, тъй като планирах да отида поне за първите вечерни инжекции до клиниката да ми ги бият на място и да ми обяснят, но така и не успях Simple Smile
Здравей, Wazza.
Аз при стимулацията ми в Турция поставях  меногон, което ако не се лъжа е еквивалент на менопур в 17часа, гонал в 18часа и цитротит в 19часа. Надавам се и още някой да сподели, който е по-запознат, какво препоръчват лекарите в България.

Общи условия

Активация на акаунт