Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 78

• 46 243
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета. Пациент съм на
Надежда. С неизяснен стерилитет сме. След 3 неуспешни инсеминации док предложи да направим ин витро на естествен цикъл. В момента ми е 12ти ден от трансфер на 2 двудневни ембриона. Естествено аз съм от нетърпеливите и направих домашен тест днес, който беше отрицателен, а кръвен трябва да правя след 2 дена. Док каза при резултат от кръвен тест(независимо какъв) да се обадя. Обаче на кого трябва да се обадя като нямам телефон на док? Регистратура? Манипулационна? Още един въпрос. При негативен тест ще подаваме вече документи за фонда та колко време трае цялата процедура и за колко време излиза заповедта?

# 661
Надежда. С неизяснен стерилитет сме. След 3 неуспешни инсеминации док предложи да направим ин витро на естествен цикъл. В момента ми е 12ти ден от трансфер на 2 двудневни ембриона. Естествено аз съм от нетърпеливите и направих домашен тест днес, който беше отрицателен, а кръвен трябва да правя след 2 дена. Док каза при резултат от кръвен тест(независимо какъв) да се обадя. Обаче на кого трябва да се обадя като нямам телефон на док? Регистратура? Манипулационна? Още един въпрос. При негативен тест ще подаваме вече документи за фонда та колко време трае цялата процедура и за колко време излиза заповедта?
Обади се на регистратурата, те ще те свържат с доктора.
Фонда отпуска вече доста бързо, за около два месеца ще сте стартирали (: успех

# 662
На мен ми казаха да се обадя в манипулационната за резултата. Успех!

# 663
Благодаря ви! А дали има случайно надежда този домашен тест да се окаже грешен(ниско Чхг) и след 2 дена да се зарадвам от кръвния:grinning:

# 664
Разбира се, че може кръвният да покаже друго. Ако ставаше с домашни тестове, никой нямаше да ходи по лаборатории да се дупчи излишно Simple Smile А и повечето домашни тестове далеч не са толкова чувствителни в начална бременност.

# 665
Здравейте! Има ли някоя от вас, която да е забременяла след Зет на естествен цикъл?

# 666
Здравейте, момичета. Днес бях на контролен преглед, защото съм в стимулация на ендометриума и ми предстои ЗЕТ. Докторът ми каза, че е лигавицата не е достатъчно дебела.(8мм), естрадиолът ми обаче е доста висок. Трябваше понеделник или вторник да е трансферът. Вика ме пак в петък, за да прецени, дали ще има сега трансфер или не. Знаете ли начини, по които може да се стимулира лигавицата? Или нещо, което оказва лошо влияние, за да знам да не го правя. Благодаря предварително за помощта❤️

# 667
Абсолютно възможно. При мен на кръвен с 50чхг, домашния не ми отчете. Друг е въпросът, че беше кухо яйце. Но това се разбра по-късно.
Благодаря ви! А дали има случайно надежда този домашен тест да се окаже грешен(ниско Чхг) и след 2 дена да се зарадвам от кръвния:grinning:

# 668
Благодаря много за отговорите! Ще си изчакам чинно до кръвния тест. Hug

# 669
Здравейте, момичета. Днес бях на контролен преглед, защото съм в стимулация на ендометриума и ми предстои ЗЕТ. Докторът ми каза, че е лигавицата не е достатъчно дебела.(8мм), естрадиолът ми обаче е доста висок. Трябваше понеделник или вторник да е трансферът. Вика ме пак в петък, за да прецени, дали ще има сега трансфер или не. Знаете ли начини, по които може да се стимулира лигавицата? Или нещо, което оказва лошо влияние, за да знам да не го правя. Благодаря предварително за помощта❤️

За ендометриума е най-важно богатото кръвоснабдяване. Пий по 2-3 литра вода на ден, пий омега 3, Аспирин (за Аспирина трябва да се консултираш с лекаря си). Леки упражнения, които да раздвижват кръвта в таза, не се заседявай. Някои жени си правят масаж в зоната на яйчниците и към матката. Други ходят на акупунктура предназначена конкретно за ин витро (примерно, в Надежда имат).
За дебела лигавица се пие чай от листа на малина, но само до овулация/пункция и се спира, защото предизвиквал маточни контракции, които са силно противопоказни особено при инвитро (може да предизвикат извънматочна Б). От момичета тук съм чела, че са опитвали и действал. Действието му е да подобрява кръвоснабдяването на матката. Същото действие има и ананаса, но също предизвиква маточни контракции и е противопокзен след овулацията.

# 670
Здравейте мили дами, за първи път пиша тук. Реших да споделя моята история с вас. 2018 г след тежка тазова инфекция ми бяха премахнати и двете тръби.
Три години по късно ( на 29 г съм) ние с моят пратньор очакваме нашата процедура да стартира до дни. След 3 кръвни изледвания и една спермограма за 1 г и половина чакане те решиха че ще бъде ИКСИ. Спермограмата на моят мъж не беше много добра. След последната консултация, заложиха големи % за нас, тъй като сме млади и аз нямаю никакви други проблеми. Нищо друго не ме притеснява освен стимулацията. Очаквах да бъде дори ЕЦ..... Ноооо! Има ли някой опит в Англия и може ли да сподели повече? Какви съвети бихте ми дали?
Благодаря предварително.

# 671
DadaKo, приемаш ли някакви други лекарства освен назначените от инвитро клиниката? Аз имах подобен случай и се оказа, че е от активната съставка на противоалергичното ми лекарство, което освен лигавицата на носа намалява и маточната лигавица.

# 672
DadaKo, приемаш ли някакви други лекарства освен назначените от инвитро клиниката? Аз имах подобен случай и се оказа, че е от активната съставка на противоалергичното ми лекарство, което освен лигавицата на носа намалява и маточната лигавица.
Много благодаря за отговорите, момичета.

Приемам само Л-тироксин, Милгама-Н, НЕОФОЛИК Мета, Вигантол, аспирин, преднизолон и естрофем, а и един пробиотик Астарте заради повишени левкоцити. Като през цялото време на подготовката имах и Декапептил от 0,1.
Други лекарства не съм приемала.

# 673

Приемам само Л-тироксин, Милгама-Н, НЕОФОЛИК Мета, Вигантол, аспирин, преднизолон и естрофем, а и един пробиотик Астарте заради повишени левкоцити. Като през цялото време на подготовката имах и Декапептил от 0,1.

Милгама защо са ви изписали?

# 674

Милгама защо са ви изписали?

Милгамата е витамин В. Не съм питала защо трябва да го приемам, но предполагам е важно при подготовката.

Общи условия

Активация на акаунт