Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 70

• 41 591
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Завишените левкоцити в урината нормални ли са по време на бременност?

# 466
Благодаря за отговорите, изписаха ми кринон гел за 6 дни за да си вържем гащите. Някой ползваш ли е допълнително прогестерон в ранна бременост?

Аз съм от 7г.с на утрогестан, което си е прогестерон. Никакви болки, зацапвания. Единствено ако се приема орално много те унася да спиш и от него ми се гади.. Вагинално няма проблеми. По думите на моя генеколог прогестерона намалява вероятността за аборт.

Благодаря за отговорите. Приемам го вагинално от днес за 6 дни, надявам се да няма проблеми 🙏

На нас ни забраниха секса до второ нареждане, за всеки случай.. Всичко ще се оправи, повечко спокойствие и почивка. Малко повече положителни мисли и докато се усетите и ще забравите за този период 🙃

# 467
Момичета,тези които вземате утрогестан поради скъсяване на шииката  в коя г.с. на третия семестър спирате  приема му ?

# 468
  • Седмото небе
Леко завишени не са проблем. При мен бяха от началото до края на бремеността, като с напредването се вдигнаха доста. Така и не откриха причина като реално активно възпаление, пускаха ми всевъзможни изследвания. Накрая и двете след раждането бяхме на антибиотик, при нея даже бяха два-заради левкоцитозата и тройно над нормата црп. При изписването на 8 ден всички изследвания ни бяха Ок.
Но е добре навреме да се обърне внимание на това, да се проследи, да се пускат по-често изследвания. И разбира се да се обърне внимание на това, че в повечето лаборатории по принцип се задават стандартни референтни стойности за жени/мъже. Когато се прави изследването в Аг болница/клиника, а те повечето имат май и собствени лаборатории, вече си имат съоветно границите за съответните седмици/триместри. Но и да се направи в стандартна лаборатория, когато АГ ги види би трябвало да е запознат кога нещата не са Ок.

# 469
Аз имах завишени и си пуснах урокултура и се оказа, че имам еширихиа коли.

# 470
Не се ли пуска стерилна урина за бактерии?

# 471
Не се ли пуска стерилна урина за бактерии?
Урокултура и стерилна урина е едно и също Simple Smile

# 472
А по принцип ако всеки месец пускаме ПКК и урина профилактично, за урината нужно ли е всеки път да има и стерилна или тя е само при отклонения в другите показатели? Също белтък в урината при кое от двете изследвания на урина може да се види?

# 473
Това не са ли въпроси эа лекар?

# 474
А по принцип ако всеки месец пускаме ПКК и урина профилактично, за урината нужно ли е всеки път да има и стерилна или тя е само при отклонения в другите показатели? Също белтък в урината при кое от двете изследвания на урина може да се види?
Стерилна урина само при съмнение за инфекция (примерно повишени левкоцити и/или бактерии в обикновената урина). Белтък се вижда в обикновената.

# 475
Благодаря, Viola d'Amore.

За лекар са, но кръв урина си пускам самоинициативно към момента, а на последния преглед не успях да попитам.

# 476
  • София
Момичета,тези които вземате утрогестан поради скъсяване на шииката  в коя г.с. на третия семестър спирате  приема му ?

От 20-та седмица съм на утрогестан, в момента съм в 32-ра и изчаквам преглед тази седмица да ми се потвърди дали ще мога вече да го спра. От статиите, които съм чела (не са български) се казва, че може да се ползва до 36-та седмица според зависи от конкретния казус.

Нямам търпение да приключа с прогестерона и се надявам всичко да бъде наред и без него.

# 477
Пише че са силно завишени левкоцитите.Но вечерта бях поставила Утрогестан вагинално.Бях питала доктора той каза,че няма проблем .Също ми взе и цитонамазка при положение че бях с вагинален утрогестан.

# 478
Icelady поради скъсена шийка ли слагате утеогестан?

# 479
Благодаря Icelady ,следя се при двама АГ ,които имат различни мнения за спирането на прогестерона .За тези ,които следят CRP,знаете ли какви са референтните ст. при бременност ,пише ,че се увеличава .При какви ст.трябва да се предприемат съответните мерки?

Общи условия

Активация на акаунт