Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 70

• 41 573
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • София/Севлиево
ЦРП до 20 бива за бременни...

# 481
  • София
Icelady поради скъсена шийка ли слагате утеогестан?

Да, по време на първата фетална морфология имах скъсяване до 28 мм - 19 седмица и 3 дни беше това.

# 482
Да попитам - с постоянно повдигане, но без повръщане съм...и преди, и след ядене....Някой друг да е бил в подобна ситуация? Чудя се нещо стомахът ми ли е разстроен или е т.нар сутрешно гадене, което всъщност не е само сутрешно. 6+5 г.с.

# 483
Да попитам - с постоянно повдигане, но без повръщане съм...и преди, и след ядене....Някой друг да е бил в подобна ситуация? Чудя се нещо стомахът ми ли е разстроен или е т.нар сутрешно гадене, което всъщност не е само сутрешно. 6+5 г.с.
Разбира се, много са били. Сутрешно гадене е - и да, не е само сутрешно. С три бременности ми се гадеше и повръщах до 20 седмица.

# 484
Да, да, имах предвид, че изобщо не повръщам. Извинявам се, ако не съм обяснила добре.

# 485
Да, да, имах предвид, че изобщо не повръщам. Извинявам се, ако не съм обяснила добре.
Не, спокойно, нормално е. Вие не бяхте ли с близнаци? Възможно е да е по-силно гаденето.

# 486
Не знаем още - видяха две плодни сакчета наистина, но ни предстои следващ ехораф, за да видим какво и как се е развило там. Стискаме палци за добър развой.

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 15:20 от TeoYo

# 487

Аз също съм в 7г.с. и също имам наблюдения че " сутрешното гадене" не е въобще сутрин само. При мен има повръщане, но не всеки ден даже 2 дни не ми се и гадеше и даже малко се стреснах защо. Но от два дни не съм пропускала. 😃 Честно казано даже ми е и приятно, знам че нещо става и се бошува. 🙏

# 488

Ако ти се чете малко по-наэад в темата, много често ставаше въпрос эа гаденето.И аэ често питах. :Д

В началото ми беше само лошо 24/7, можех да ям много ии от храна-колкото повече ядях, толкова повече ми минаваше. След това се эасили иэведнъж и от 7гс е с повръщане като прогресивно повръщах повече и повече. Сутрешното гадене е просто един термин.

В момента съм спряла лекарствата, эащото влеэнах във втория триместър и последно един аптекар не искаше да ми ги продаде. Close Каэа първо да пробвам една седмица беэ. Реэултат: 5-6 повръщания на ден са ми сигурни, 13 г.с. Гаденето е 24/7 и не мога да гледам никакви филми, в които се яде, често стоя и с маска вкъщи. :Д Още не съм на работа. Въпреки това има 50% подобрение, преди 2-3 седмици беше по 10-15 пъти дневно беэ лекарството.

Сори, малко се отклоних в раэкаэи эа моето гадене. В момента то контролира ума ми. :Д Искам да кажа, че колкото по-добре ти е, толкова повече трябва да се радваш. Нормално е, но дори и да се влошиш, има светлина в тунела. Heartpulse

# 489

Беше ми лошо по цял ден. Не съм повръщала. Съвсем нормално е.

# 490
Аз, с разликата, че нищо не мога да ям. Само като помисля за храна и ми се повдига. Вчера с триста зора съм изяла едни солети за цял ден. Днес успях един кроасан и това е. А за месо и готвено, само при мисълта и ми се надига.

# 491
Icelady а имате ли серклаж, шийката в момента как е? Моята също е доста скъсена и слагам утрогестан и лежа постоянно.

# 492
Здравейте. От 27г.с. получавам контракции и съм на 3х2 магнерот. В момента съм в 31+1 и от 4-5 дни усещам, че доста зачестиха, затова реших да засека някои, за да проследя през какви интервали са. Попринцип са безболезнени, като се случва от време на време да ме заболи съвсем леко. Може ли ако някоя от вас има опит с контракциите да сподели мнение дали са притеснителни? Питам, защото не ми се иска отново да ходя спешно на преглед без да има причина..
Това е от днес:

Това е от снощи:

# 493
На мен ми се струват доста на често, можете ли да звъннете на лекаря ви за съвет? Извън тези засечени те, през целия ден ли имате?

# 494
В общи линии да, през целия ден имам.. не винаги са чак толкова на често, а и когато съм в движение или нямам, или не ги усещам. Мога да му звънна, но знам, че за всеки случай ще ме прати на преглед, както два пъти досега, когато се оказа, че няма нищо притеснително. Затова реших първо тук да попитам.. Blush

Общи условия

Активация на акаунт