Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 792
  • 442
  •   1
Отговори
# 180
Стигнахме и до мнение, че имането на деца е егоистично..майко мила!
ОФ, щяла си да се съсипеш от угризения, ако детето е със слаб имунитет и боледува често вследствие на некърменето? И за чий Х следва да се поема такъв риск, то си е 50/50?
Майки да намилат на други майки се търпи, гледам да проявявам разбиране. Обаче от нераждали жени или, недай си боже, мъже да търпя мнения, няма шанс.

# 181
Не разбрах какъв риск поемам? Ако говориш за това, че ще се чувствам виновна, ако детето ми боледува повече, защото съм решила да не го кърмя, да, ще имам угризения, именно защото ще смятам, че аз съм виновна - личният ми избор и последствията от него. Друг е въпросът че около мен е пълно със здрави и некърмени деца, така че знам, че нищо сигурно в този живот няма.

# 182
Аз пък знам от часовете по биология, че природата ни е създала с гърди, за да си нахраним бебето (не е за кеф на мъжа, или за силикон, за бебето са преди всичко останало).
Разбира се, при невъзможност, поради болест или липса на кърма, обаче личен избор да не искаш да си накърмиш детето ли ? Нищо не може да замести кърмата на твоята майка. Науката е безсилна, не може да изимитира имунитета, който му даваш чрез кърмата. Моя приятелка даряваше кърма на млечна банка, за да помогне на недоносени бебета.

# 183
Благодаря ти много за напълно новата информация! Наистина ме обогати! Досега не подозирах изобщо за какво са тези гърди!

# 184
Ей тук е момента да се включи с коментар някой гей, даму обясниш природата за какво го е създала, пък той какво прави с него. Ццццц, аман от таз природа. Хора, които позлват благините на науката и прогреса, седнали да обясняват за какво природата е създала гърдите. И моля, никакви лекарства на децата, че и те не са природно създадени.

# 185
ОФ, да, именно за това говоря. Не възнамерявам да те съдя, но ми е интересно на каква база поемаш риск с това си решение? Според мен, ако сложим потенциалният имунитет на детето и потенциалното (или реално) здраве на майката, ок, вероятно везната ще натежи в полза на некърменето. Обаче ако уравновесяваме с удобството/ външния вид, не ми изглежда логично, може и да греша в логиката, обаче къде?
Няма сигурно, разбира се, затова говоря за потенциално и шансове 50/50.

# 186
Помня как вих при една малка операция от болка. Доктора (мъж) ме попита как съм щяла да раждам. Отговорих му: Със секцио!
Пък и като слушам кошмарните истории на жени раждали нормално - не благодаря. Имам колежка която три пъти е раждала секцио заради малък тас. Нека някой посмее да й каже, че не е майка и ще го изяде с парцалите.

# 187
ОФ, да, именно за това говоря. Не възнамерявам да те съдя, но ми е интересно на каква база поемаш риск с това си решение? Според мен, ако сложим потенциалният имунитет на детето и потенциалното (или реално) здраве на майката, ок, вероятно везната ще натежи в полза на некърменето. Обаче ако уравновесяваме с удобството/ външния вид, не ми изглежда логично, може и да греша в логиката, обаче къде?
Няма сигурно, разбира се, затова говоря за потенциално и шансове 50/50.
Истината е някъде по средата за мен. Около мен е пълно с некърмени и напълно здрави, с добър имунитет деца и напълно пораснали хора. Съпругът ми е един от тях. Кърменето за някои жени е прекрасен интимен акт, но за мен е отвратително. Признавам си. Идеята от мен да тече мляко ме ужасяваше от първия месец на бременността. Страхът от запушвания, мастит и подобни идва след тях. Да, природа, знам, но при мен този страх, да не кажа отвращение взе нечувани размери. Да, вече чувам осъдително ръмжене - как така майка ще се гнуси да нахрани бебето си. Еми така. Ако нямаше АМ, вероятно щях да кърмя и да рева, защото нямам избор. Но имам.
Чух за себе си от позната, че съм искала да си запазя хубавия бюст. Посмях се. Предвид цената на АМ, ако суетата беше водеща, щях да кърмя и с недадените за АМ пари да си оправя бюста 😁. Също така, макар да имах лека от медицинска гледна точка бременност, за мен тези 9месеца бяха изключително тежки. Явно съм лигла, но е факт, измъчих се. Но не желая да пиша по темата, тъй като има толкова много жени, които буквално минават през ада, за да имат дете, и някак си ми звучи неуважително спрямо тяхната борба и усилия да седна да се жалвам аз как съм се била измъчила. Да, в сравнение с тях аз съм просто лигла, но за себе си се измъчих много докато бременеех. Беше ми тежко и нямах търпение отново да разполагам със собственото си тяло и да се върна към предишния си начин на живот, доколкото това разбира се е възможно след появата на бебе. Да, аз не вярвам, че една майка трябва да е различен човек след раждането или да се пожертва изцяло в името на детето. Да, наясно съм че появата на бебе е значимо събитие и няма как всичко да е както преди, аз и не искам това, иначе нямаше да раждам, но и не съм готова да зачеркна всичко от преди с лека ръка. За мен личният ми комфорт е също от значение, също както този на детето и на съпруга ми. Един вид, и аз съм човек, който има нужди. А, господи, колко имах нужда да се почувствам пак човек след 9 дълги за мен месеца! Думите не ми стигат да го опиша!

# 188
  • София
Вижте сега, в момента това една майка да не кърми е лукс, който преди времето на изобретяване на АМ жените не са можели да си позволят. Знаем защо - ако няма кърма бебето умира. Най-близкият заместител на кърмата е козето мляко, но и тогава не е било много сигурно какво ще стане. Затова или майката кърми, или търсят друга жена да се съгласи да кърми своето и чуждото. Затова сегашните майки можем да си позволим размисли и страсти относно кърменето и дали искаме, дали можем, дали трябва, дали.... Ако живеехме във времената на липса на АМ, тогава от камъка щяхме за изстискаме кърма, за да не ни умрат децата от глад.

# 189
Аз пък знам от часовете по биология, че природата ни е създала с гърди, за да си нахраним бебето (не е за кеф на мъжа, или за силикон, за бебето са преди всичко останало).

Спри се малко. Ти не си толкова важна, че да казваш природата кое за какво го е създала.

# 190
  • София
Всъщност е права - гърдите са за кърмене, а не любовни атрибути. Същото като при всички млекопитаещи сме, а това, че по някакви културни причини са се превърнали в част от привличането на партньор е по-скоро бъг в системата. При това на примерно европейската култура, защото в други култури дори няма дрехи по тази част на тялото. Привличането на определени части на тялото в контекст се формира от културни клишета, а не от биологични.

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 14:05 от Andariel

# 191
Да, а сексът е с цел забременяване. Защо тогава се пазим(те) и не правите секс и раждате на всеки 9-10-12 месеца? Айде моля, който както исна да си ползва органите! И не визирам само половите!
Доста деца едно време са пиели айран от краве мляко (кисело), все ми е на ум, че козе са им давали на бебетата, щото то всеки дом с коза е разполагал. Особено на 7 етаж, направо я виждам майка ми с козата на балкона.

# 192
Това не променя злобния уклон на поста на бъръркейк. Че и пише в часа по биология как било. Еййй, а секс кога да правиме казаха ли в часа пи биология?

# 193
Разликата е точно във избора. Сега има избор за много неща - бавачки, чистачки, АМ, секцио, дори и кога да забременеем и родим. Не мисля, че трябва избора да се тълкува като егоизъм или като саможертва. Напредъка в медицината и живота трябва да е нещо положително, а не база за упреци.

# 194
И тук е разковничето от палатката. Като започне някой да вади от 9 кладенеца вода, че неговото разбиране на нещата е най-вярното и "о лелле Божке, как може да има майки, които не правят като мене". Ми ей така. Нито иммунната система страда от АМ нито нищо.

Общи условия

Активация на акаунт