Мама чака първото ритниче от СЕПТЕМВРИйското момче или момиче! (Тема 4)

• 45 697
  • 782
  •   1
Отговори
# 300
Аз имам електрическа Авент и бях много доволна, но си я купих за второто дете чак след като видях, че ми трябва. С първото бях с ръчна. На мен ми се налагаше да помпя и стимулирам, затова си струваше. После я дадох на сестра ми и снаха ми след това. Сега обаче искрено се надявам, че няма да ми трябва помпа, и с електрическа е доста времеемко и още си спомням звука...ама ако се налага, е облекчение от ръчната.
Genomi е супер права, като ти слиза кърмата и ти се надуят гърдите, ако ти се случи, само яко стискане и гореща вода ми помогнаха и двата пъти, и двата пъти беше една съседка, която буквално ме доеше, и ще съм и благодарна до края на живота си. Тогава гърдите ми бяха толкова твърди, че никаква помпа нямаше начин да помогне.
Но май не се случва на всеки, не искам да ви плаша с това.

# 301
Аз съм 50 на 50 както винаги за това дали мъжа ми да присъства на раждането. 😂 По принцип съм много страхлива и съм свикнала той винаги да е покрай мен и да е “спасението”. От тази гледна точка ми се ще да бъде там през цялото време, защото ще ми е много по-спокойно и сигурно. Подкрепата му ще ми помогне много. Но пък в същото време не искам да наблюдава всичко случващо се в операционната, за да не се стресира или отврати по някакъв начин. 😂
Колкото до ЖК и ФМ, досега не са го пускали на нито едното. За всеки преглед си взима почивен ден милия, за да види бебето и за жалост всеки път му отказват. Радвам се, че Троянчев на всяка ФМ дава диск на който е записан целия преглед. И мъжа ми седи и гледа в екрана както малко дете гледа витрина с близалки. Няма по-мила гледка за мен на този етап. 🤗 Силно се надявам сега да облекчат мерките и на третата фетална да присъства, а защо не и на прегледите ори АГ-то. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 15:29 от radelinash

# 302
  • au bout du monde
Имам електрична на Медела, взех си я след раждането, когато гърдите ми станаха като топки. На мен гореща вода и изцеждане на ръка не помогна.
Само помпата облекчи и бебето.

Хич не ми се кърми признавам си. Иска ми се да си спестя всичките преживявания покрай кърменето😒
Но имах доста натиск от таткото и разни роднини. Доста зле ми действаха психически първия път. То не бяха въпроси мляко имаш ли, не е хранителни, детето реве дай му адаптирано, ама защо адаптирано кърми го, изцеждай се, не се изцеждай. 🤐

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 15:34 от La Libellule

# 303
С първия ми син използвах ръчна помпа, но ми трябваше броени пъти, ако е трябвало да изляза.
Втория ми син не можеше да суче хубаво и съответно не наддаваше. Тогава си взех електрическа, защото трябваше да цедя и давам от шише може би две седмици. Та може да е скъпа, но ми беше супер полезна, а и ми спести доста от АМ и шишета в следващата година.

La Libellule много неприятно 😟 ужасно е някой като се бърка така! В крайна сметка най- важното е да си спокойна.
Аз имам много хубави спомени от кърменето, беше ми изключително приятно и удобно. Храната си е навсякъде с нас, без топлене, стерилизиране и т.н.

За раждането- както казах не е за нас. Той има фобия от болници, поликлиники и т.н. , аз не съм настоявала и добре че не беше- първото раждане беше ужасно дълго- ако беше там сигурно нямаше да остави докторите да ме чакат толкова 🤣 пак е било голям стрес за него- да чака в неведение, но поне да не се бърка.

Моята АГ попринцип не гледа всеки път на ехограф, ама нали аз все съм с някакъв проблем, та в такива случаи прави каквото трябва, приема ме без час, не ми е искала и стотинка. Не е много приказлива, но накрая ми дава лист от прегледа и на него си има всички размери/ тегло.

# 304
Аз да се похваля, че ние купихме количка и днес е пристигнала в офиса на таткото. Идните дни ще ходим да я сглобим, за да се уверим, че всичко е наред и няма фабрични дефекти (а и да се порадваме или поне аз Innocent).

Спряхме се на Hauck Mars - седящ кош + кош за новородено. Отделно по-натам ще вземем кошница за кола, а впоследствие и дългосрочно столче (например 9 - 36 кг). Като цяло цялата работа със столчетата ми е малко тъмна Индия, та тези от вас, които са с по-големи дечица, ще се радвам да споделите опит и съвети. Sweat Smile

# 305
Моят син е на 3 години и когато избирахме количка, взехме и кошница за кола като се спряхме на Сайбекс. Във форума има тема за столчетата за кола и я бях изчела,  и там препоръките бяха за най-голяма безопасност да се следват групите. Затова когато умаля кошницата взехме следващата група 1 (мисля, че беше 9-15/18кг не помня точно), а скоро трябва да купим и ново.  Сега с бебето ще процедираме пак така.

Има много модели столчета обхващащи няколко групи, например от 9 до 36 кг. Хубаво е да прочетете ревюта, да си набележите няколко модела и решите вие кое ще ви е удобно.

# 306
La Libellule напълно те разбирам, за мен кърменето беше истински ужас в началото, колко болка и сълзи имаше само аз си знам... Е издържах 7 месеца. Моята помпа е на Avent електрическа и не си я заменям за нищо 😁 голямо спасение ми беше. Чесно казано, може да не е правилно, но тайно се надявам да не изживея отново целия този ужас.
Относно таткото на раждането - първо не пускат така или иначе в болницата, дори без ковид и втото абсурд да го накарам да присъства на подобно нещо. Не се знае мен ли ще спасяват или него 😅
Ии последно вчера бях на втора ФМ и нашата мома е станала над 500гр. в 22г.с., този път се видя много по-ясно колко е оформено бебчето вече ❤ Всичко и е на място и е в “златната среда” както каза доктора. 🙂

# 307
  • София
И на мен ми беше пълна мъгла това със столчетата, много добре те разбирам. Има групи на столчета спрямо килограмите на детето. Първата е за 0-9кг (или 0 -13кг), и е най-добре за новородени. Вече си преценявате дали искате да е с Isofix или да се слага с колани, и дали искате да се закрепя към шасито на количката (второто за мен е много удобно и не мога без него). Четете ревюта и така наречените краш тестове, за да прецените кои столчета и марки са безопасни и хубави.
Следващата група е 9-18, или може да вземете универсално - директно 9-36/0-36, като най-безопасни се водят тези, които са за по-малко килограми, но отново четете и търсите безопасни марки и столчета. При тези столчета вече, и самите характеристики са важни - например дали се сваля тапицерията да се пере (за мен е важно, тъй като това столче се ползва няколко години), дали столчето има функция за сън, дали може да се върти на 180/360 градуса и да слагаш детето по-лесно в него, дали има ето такива закопчалки, които са много удобни и детето не може да се хлъзне (ако е с яке например) или не може само да си ги махне:
Скрит текст:
Със сигурност има и други особености, но това се сещам на първо четене Simple Smile

# 308
Аз правих голямо проучване за столчетата за кола и това ни неше първото нещо което купихме и най-скъпо (май).
За мен е важно да е безопасно, да има защита при страничен удър, да е задължително с изофикс и т.н, също и да е за малко кг. След много четене, почти като да завърша образование 😅😅😅 се спряхме на Cybex Cloud Z I size с изофикс, единствения минус които отчитам е че е една идея по-тежко, а за второ столче (понеже ни трябват две) взех Maxi Cosi 360 , бях се спряла на Pebble plus, но изофикса му не се върти и покривчето е от плат и се отказах от него.
Също така много модели задължително вървят с изофикса, ако не се вземе се губят част от качествата за безопасност.
След това мисля да сменя със Cybex Sirona.

Чудех се обаче , защо на синът ми стола Maxi Cosi Titan Pro е с изофикс и има колан които се закача вътре в багажника за двойна допълнителна сигурност, а бебешкитр го нямат този колан , само изофикса 🧐

# 309
Добро утро момичета!
Мина моята ФМ всичко с бебчето е наред,ама кръвотока не се оправя с акард,та сега дилемата ми е фракси или клексан 😂
Имах много силни болки в бъбреците бях на нефролог няма нищо видно ама от урината излезнаха кристали и високо пх

# 310
Като съвет бих ти казала да пробваш фракси.... Клексана е по болезнен 🤗
Добро утро момичета!
Мина моята ФМ всичко с бебчето е наред,ама кръвотока не се оправя с акард,та сега дилемата ми е фракси или клексан 😂
Имах много силни болки в бъбреците бях на нефролог няма нищо видно ама от урината излезнаха кристали и високо пх

# 311
Клексана си боли доста и огромни синки прави поне при мен. Имам рецепта за едно от двете, няма значение кое, но досега фракси не съм засичала налично в аптеките в моя квартал. Вие от къде купувате, ако сте в София?

# 312
Ами още не съм взимала иначе съм от София по конкретно Люлин имааме много много аптеки

# 313
Аз като цяло съм много против всякакъв вид вмешателства било то за кърмене, начин на раждане, на отглеждане, на възпитание. Не го разбирам и този масов mom shaming по групите и форумите. Едно бебе щом е нахранено, на топло и обичано, всичко друго е без значение.
За таткото на раждането, не съм привърженик, защото аз самата се изнервям да ми виси някой на главата, особено пък да ме боли и да ми се суети наоколо. Но всеки както го усеща и естествено си зависи от самите хора. Blush

# 314
Здравейте и от мен, момичета. Аз правих повторно микробиология, за да видим дали наистина имам ешерихия коли и чакам още резултат.
Имам ръчна помпа на Авент. За сега няма да купувам друга.
Против съм бащата да присъства на раждането.
Аз имах толкова дълго и кошмарно раждане, толкова се измъчих, защо трябва и той да гледа и да се мъчи ? Но всеки си го разбира различно. Това, че на мен ми е гадно име боли не ознаачава, че искам и него да го боли (а то ще е така ако е там той.. много ще се измъчва)

Общи условия

Активация на акаунт