Парфюмни размисли и страсти (май 2021 г.) - 260

• 71 618
  • 828
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна/Лондон
Както споделих преди няколко поста, давам ама наистина последен шанс на Jo malone, и то взе, че се оправда. Колкото Silk blossom cologne не ми пасна, толкова тези двата, https://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone-London/Red-Hibiscu … ntense-65928.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone-London/Scarlet-Pop … ntense-64551.html

плюс жълтия blossom ( който го няма на снимката, но не ми отива на концепцията😁) ми харесаха. Ако не друго са впечатляващи, не могат да се подминат с безразличие, както праните копринени кюлоти както му викам на другия. Не съм аз за такива, дето ще ми миришат на прах за пране, на чисто и на нищо. 😁 Тези не са, слава на Бога на парфюмите, който и да е той. За сега толкова, че съм с друг парфюм преди да ги доставят и не съм ги разучила добре. То не, че като ги разуча, ще мога са ги опиша, но  колкото - толкова. А, ще ги дебна за трайност, че се знаем с този бранд, бързо си тръгва от мен.

# 331
Vesika, разкошни снимки! 😍😍😍
Аз съм двойно щастлива днес, защото като по поръчка сe появи Ouverture Xerjoff, след като преди дни го залюбих моментално от няколко проби. Не ми се хвърляше на голямата бутилка и се абонирах тук-там за 50мл и днес - хоп, една бройка в мейкъп! Ами, за мен е била!
Втората хубавина е, че ми пристигна новото шкафче за парфюми и силно стискам палци вече всичко да събера на едно - единствено място. Даже ми се прокрадва идея, което не се събере вътре, да го махам, ама да видим като го сглобя и стигна до тежките решения... 😆

# 332
  • София
tobsic, приятелка със сходен на твоя вкус носи ST. Dupont Blank
tuali, благодаря Hug. Аз съм фен на твоите снимки. Може ли да кажеш с какво снимаш? Относни снимките съм фен на телефоните, докато ММ мъкне фотоапарат и обективи, на мен не ми се занимава, а и с дете трябва бързо да уловиш момента. Преди бях фен на Самсунг - верният ми телефон що хиляди красиви снимки е направил, често са ме питали с какъв фотоапарат снимам. Минах и през Хуауей и Айфон. Е айфоня е най-добър към момента. Някои снимки направо 3Д ги прави.
Честити! Моя шкаф ще го доставят утре, доста голям го избрах и с много рафтове Laughing Моите са на поне 5 места в момента...

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 19:11 от Vesika

# 333
Vesika, разкошни снимки! 😍😍😍
Аз съм двойно щастлива днес, защото като по поръчка сe появи Ouverture Xerjoff, след като преди дни го залюбих моментално от няколко проби. Не ми се хвърляше на голямата бутилка и се абонирах тук-там за 50мл и днес - хоп, една бройка в мейкъп! Ами, за мен е била!
Втората хубавина е, че ми пристигна новото шкафче за парфюми и силно стискам палци вече всичко да събера на едно - единствено място. Даже ми се прокрадва идея, което не се събере вътре, да го махам, ама да видим като го сглобя и стигна до тежките решения... 😆

После да покажеш ! Wink
Аз вчера си пререждах моето рафтче, установявайки, че вече трябва да ги разполагам на второ.😁
А пък явно от там - сънувах , че съм в някакъв оооогромен апартамент и си местя парфюмчетата от спалнята в хола, в някаква огромна витрина , обаче покрай мен беше пълно със страшно много хора, които дори не познавах (?!) и докато редях си мислех, че не е добра идея , понеже така ще ми ги виждат и пипат  , а в спалнята били на сигурно !!!😂😂😂

Ами, какво друго да ви кажа - не се спогодих с FB Nectar-a Simple Smile Нещо не ми харесва, ще му дам шанс още малко, но за сега не ни върви на любов 😀 За сметка на това пък -  пудреното Dew страшно ми допадна.Мислех ,че ще е обратното 😀

Сега пак съм набелязала едни неща за проби, нещо отново започнах да прекалявам, а миналия месец се бях позакротила, но от началото на Май...Мисля , че трябва да прекратя майчинството и да се върна на работа,да има повече пари за парфюми 😄

# 334
Много благодаря на всички! Ще пробвам препоръките! 🥰

# 335
Vesika, благодаря ти! До едно време и аз снимах основно с апарат, но откакто задобряха мобилните камери, от години изобщо и не се сещам за него. Снимам само с Huawei p30 pro, ако не бяха станали мизериите с гугъл, и следващия ми телефон щеше да е такъв, но уви.

Kristina Z, тоя сън е съвсем истински. 😆Честно казано и аз се чудя къде да тропосам новата мебел...

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 21:09 от tuali

# 336
Проблема е, че пулверизатора изобщо не може да се натисне. Сякаш е залепени и не помръдва. 😳
Ако е "залепнало" може би ще трябва някак да го "отлепиш" . Пробвай с бебешко олио- намажи около заялото място, ако трябва капни с пипета/спринцовка, намажи с памук или клечка за уши, разшири с карфица, за да влезе олиото хубаво.. Мазнината би трябвало да смаже мястото и да раздвижи заялото. Дано съм била полезна Simple Smile успех !

# 337
Напръскай пулверизатора с обезмаслител и след като постои малко, опитай да го раздвижиш като пробваш отново да пръснеш.

# 338
  • София
Ивченце, опитай със спирт да разкисне маслата които са залепнали по пръскалото

# 339
  • София
Днес беше един прекрасен в парфюмно отношение ден! Relaxed Първо да се похваля, че най-накрая се сдобих с Coach Dreams! Heartpulse Започва свежарски, а после се появява най-прекрасната креместа гардения! Мила съфорумка ми изпрати мостричка на Chanel Gardenia EDP и понеже имах брънч с колегите и го бях донесла, те страшно харесаха "звънливата" част, докато аз явно съм търсила креместа версия. 

Днес имах работа до Бизнес Парка и се шмугнах в Елинор да душа нови аромати. Момичето беше страшно любезно и компетентно и си изкарах страхотно там.Relaxed Влюбих се в Carner Latin Lover. Прекрасен е, ососбено в базата. Признавам си, не беше любов от първо пръскане, но е траен и базата му ме препраща към Теоремата на Fendi, въпреки че няма канела! Heartbeat Carner Rima XI също мноого ми допадна. Е, тук вече има канела! Много е уютен и спайси, точно моя зимен тип предпочитани парфюми.

EGE / ΑΙΓΑΙΟ Nishane - очаквах повече. Това си е чиста краставица с мъжки уклон. Свеж парфюм е, но пирамидата въобще не отговаря на аромата.

Пробвах и парфюм на V Canto, който имаше лека препратка към MFK Baccarat Rouge 540, но много омекотен вариант. Не мога да си спомня името обаче. Sad

Тествах и всичките видове Wonderlust на Michael Kors, както и Gorgeous!. Не са никак лоши, заслужава си да се пробват.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 22:25 от Scintillia

# 340
Малко със закъснение отговарям на въпроса от първа страница, тъй като сега се включвам в темата, която иначе чета. Lady Emblem и Jimmy Choo.
Преди няколко седмици си поръчах тестери, които никак не харесах. Сред тях беше Molinard Patchouli. Преди три дни, минавайки покрай кутията с тестери, я загледах и на рендъм помирисах този. И, странно, но ми хареса. Пръснах се и пръснах една блуза, с която излязох същия ден. Изумена съм от трайността му, както и как мирише дрехата ми. Умишлено я държах до днес, когато пуснах пералната, мирисът се е запазил. Не намерих други мостри на Molinard, така че моля, ако някой може да сподели друг аромат на марката с добра трайност и подобие на това, което харесвам, ще се радвам. Мои любими ухания са: Van Cleef&Arpels - Precious Oud, Neroli Amara, Versace - Cristal noir, Eros pour femme, YSL - Mon paris, Armani - My way, Ocean di Gioia, Si Fiori.

# 341
Влюбих се в Carner Latin Lover
В Мейкъп е най-изгоден, драстично по-евтин от същия в Елинор.
SOTD : La Dolcissima Villa Buti. Следващите, които ще си взема от парфюмната къща, ще са Viridis и Filungo. На същата, че и по-ниска цена от обичайните нишови аромати са. Повече инфо за парфюмите - на https://gourmethouse.bg/podaraci/parfiumi?page=3
Цял ден усещам La Dolcissima около себе си, чак комплименти не чух, но покрай колкото мацки минах, ме поглеждаха леко изненадано в добрия смисъл.

# 342
Скрит текст:
Влюбих се в Carner Latin Lover
В Мейкъп е най-изгоден, драстично по-евтин от същия в Елинор.
SOTD : La Dolcissima Villa Buti. Следващите, които ще си взема от парфюмната къща, ще са Viridis и Filungo. На същата, че и по-ниска цена от обичайните нишови аромати са. Повече инфо за парфюмите - на https://gourmethouse.bg/podaraci/parfiumi?page=3
Цял ден усещам La Dolcissima около себе си, чак комплименти не чух, но покрай колкото мацки минах, ме поглеждаха леко изненадано в добрия смисъл.

Вече е вдигната цената.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 10:48 от zari65

# 343
148 лв 100 мл, 137 лв 50 мл - makeup, 196 лв 50 мл Елинор. Къде видяхте вдигната цена? Написах след като проверих току що.

# 344
Здравейтее! Аз тук май пиша само като искам да питам нещо, ама.. Напоследък много ми се носят ягоди и череши. Ягодата си я намерих в Burberry Her, обаче още съм в търсене на черешката. Искам сочна, сладка черешка, има ли изобщо такъв аромат? Намерих с търсачката Mancera Wild Cherry, но не мисля, че е моето. Случайно попаднах на Montale Intense Cherry, ама не го познавам, а тук няма и къде да пробвам, ако го поръчам, ще е на сляпо, та заслужава ли си? Ще съм страшно благодарна да споделите, ако познавате парфюм с аромат на черешки! Flowers Hibiscus
Моята любима череша е Прада Кенди глос. Много повече ми харесва от Escada Cherry in the air, който Навремето ми беше черешовият фаворит. Lolita Lempicka е пудрена череша със сладък корен, също на доста достъпна цена.
ПС. Как можах да забравя Герлен  La petite robe noir, страхотна череша за пролетно време ❤️

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 11:16 от Atamagaokashii

Общи условия

Активация на акаунт