Парфюмни размисли и страсти (май 2021 г.) - 260

• 69 897
  • 828
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Еее, ама кажете нещо повече за това Азаро, моля! 😀
Аз ревюто на Ковачева не го намирам, а и помня, че то беше за първообраза, който аз все още не познавам.
Този обаче има много хубави нотки и го дебна още откакто видях рекламата във Фрагрантика.
Искам ли да го имам или не? 😀
Има момичета с дар слово аз не съм от тях, но има една приятна нота ром и умерена плътност, която страшно ми допадна❣

# 541
И на мен ми стана интересен ☺️

# 542
+1 , казвайте ! 😁

# 543
Бутилчето изглежда много ефектно. Има ли общо с Black XS L'Exces for Her Paco Rabanne, гледам са дали прилика? Ако има, вземам го, че обичам много този парфюм. Може би е от кактусовия цвят.
Азаро са много подценен бранд, а имат много добри попадения.

# 544
Хаха, положението ни е малко ей такова 😀(сори за спама):

# 545
  • Варна/Лондон
Дано не се обиди, но тя наистина го е описала страхотно!
Kovatcheva
#ревю Wanted Girl By Night Azzaro

https://www.fragrantica.com/perfume/Azzaro/Wanted-Girl-By-Night-66829.html

Голям почитател съм на първия Wanted Girl Azzaro, който открих случайно при един дълъг престой на Щутгартското летище. Оказа се, че зад него стоят куп славни парфюмери Dominique Ropion, Fanny Bal, Loc Dong und Jean-Christophe Herault, които са сътворили за мен нов стил в парфюмерията - цветно-чувствено гурме, ако мога да го нарека. Фантастично пресъздадени ноти на известното Дулсе де лече/карамелено подсладено мляко/ с прекрасна цветна дъга около него. Аз не съм почитател на белите цветя на Доминик Ропийон, но в комбинацията с дулсе де лече има нещо фантастично и пристрастяващо, и ме кара необяснимо да посягам много често към него. За мен е един от най-недооценените съвременни парфюми, с брутална трайност и ярко присъствие.
Като видях ново издание на тази линия, решен в любимото ми пурпурно лилаво, и нощен в името, и като видях тази пирамида, просто беше повече от ясно, че го искам на минутата. За съжаление, дамските парфюми на марката се предлагат на много малко места в Германия, по необясними за мен причини и ги няма никъде за реален тест, не че в това време може да се тества нещо реално някъде. Но във Франция са достъпни, и благодарение на онлайн търговията, вече всичко може да се купи. Имах известни страхове и резерви,защото марката беше продадена преди време на L'Oreal и не знаех дали няма да ме очаква неприятна изненада.

Изненада имаше, и то много приятна и неочаквана. Флаконът е подбран перфектно, и за пореден път си доказвам, че неслучайно имам фетиш към такъв цвят флакони, и че мога спокойно да  купувам парфюм на сляпо, ако е в тази гама.
Парфюмът се разкри в пълната си прелест на новото за мен цветно-чувствено гурме. Започва тъмно, интензивно, плодово и сладко. Не знам защо не е посочено по пирамида, но за мен основната тъмнолилава водеща нота в парфюма е на желе от грозде. Желе, направено от тъмен сорт грозде, събрало много сладост и слънце. Мирише на отел, на хамбургски мискет, и на боровинки. Гладко, кадифено и плътно желе, в които са добавени и няколко капки затоплен ром. Поставено е върху солидна пачули основа. Пачулито е шоколадово, нощно, леко нагарчащо плътно пачули, точно от моите. И за разкош е добавен още тофи карамел - разтопен светъл карамел със затоплена сметана. Рай за гурме маниаците като мен. Сладко, плодово, плътно, без да е инфантилно, и без да ми става зле от сладост.
И в това гурме пиршество са сложили нея - Кралицата на нощта/Selenicereus. Това е наименованието на едно екзотично и много красиво цвете от семейството на кактусите. Не е типичен представител, защото няма бодли, и цъфти веднъж годишно с красиви едри цветове, които разтваря само през нощта. През деня затваря красивите си цветове, и не показва красотата си на всеки. Ароматът му е сладък, и наподобява аромат на ванилия. Наистина е използана перфектно и е дала много красив цветен акцент в тази плътна плодово-пачулена смес. Парфюмът е съвременен, модерен, но и нетипичен. От една група е с Black Opium и La vie e'st belle Intensement, но по различен начин, точно заради плътната тъмносиня гроздова нота, и магичното цветно усещане. Няма много мнения за парфюма, но прочетох някъде, че го сравняват с Poison Dior, който е от моите парфюмни кошмари. Мога да се съглася донякъде и с това мнение, защото знам какво са имали предвид - усещането за плътен сливов конфитюр е подобно на това усещане за гроздово желе, и за тъмен конфитюр. Но разликите са много повече - няма ги силните подправки, няма я омразната нота на тубероза, която ме събаря в Пойзън. Вместо нея е допълнено от фино бяло, ванилено цветно усещане.
За мен Wanted Girl By Night Azzaro е прекрасен, ежедневен, удобен, секси и много лесно носим парфюм за тези, които обичат подобен тип гурмета. Ако не харесвате сладост и гурме ноти, не доближавайте до него. Според мен би се харесал и на мъже, които харесват ароматите на ТВ на ТФ, има нещо и от неговото тъмно ванилено-плодово усещане.
Трайността на парфюма е повече от 8-9 часа, аз толкова го харесвам, че просто си се поливам с него, за да го усещам отново и отново 😀. Спрейърът е перфектен, много обичам да се пръскам с тези парфюми, разпръскват по много и правят много хубава мъгла. Става ми от любимите покупки на сляпо.

# 546
Редя се на опашка за отзиви имам другия  който много харесвам.

# 547
  • През девет планини в десета...
Какво мислите за  Roses Jasmine Mancera, мисля да го взема на сляпо за лятото, единствено ме притеснява трайността да не е малка. https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Roses-Jasmine-18047.html

# 548
  • Бургас
За мен тази Мансера е чудна, има нещо Шанелско на моята кожа, елегантен парфюм е и с много добра трайност.Недей на сляпо обаче.Smile

# 549
  • През девет планини в десета...
За мен тази Мансера е чудна, има нещо Шанелско на моята кожа, елегантен парфюм е и с много добра трайност.Недей на сляпо обаче.Smile
благодаря, в процес на проучване съм още няколко часа 😆

# 550
Да се похваля с  Iced Star.  Наистина е кокосова прелест, много ми хареса. 😍
Отчитам една успешна покупка на сляпо.
Благодаря на денси.

# 551
Честит, много хубави летни емоции да ти донесе! Да го водиш на ваканции близки и далечни!

# 552
Благодаря, денси. 😘😘

# 553
  • Пловдив
Момичета, този аромат на СК дали е ок за тийн/млад мъж?
https://www.notino.bg/calvin-klein/ck-one-summer-2020-toaletna-voda-uniseks/

А този аромат, мъжки е някой да го познава...?
https://www.notino.bg/jimmy-choo/urban-hero-parfjumna-voda-za-mzhe/p-16013317/

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 14:10 от mystic woman

# 554
Здравейте, момичета. Имам нужда от съвет за аромат за абитуриентки. Мисля за Бушерон куатре или Мошино Той? Приемам и други идеи.

Общи условия

Активация на акаунт