Парфюмни размисли и страсти (май 2021 г.) - 260

• 71 578
  • 828
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Броят на парфюмите го бях редуцирала с продажби до 80 началото на февруари. После бях с Ковид и в момента са 130. Не знам, какво стана за тези три месеца, но изтървах положението. Мислех, че много добре ги усещам моите вече и се впуснах в покупки. Новите 90% са на сляпо и вече имам любимци от тях.
Снощи стигнах до извода, че обонянието ми се е променило драстично. Любимия ми омекотител от известно време ми мирише на гадно и не го понасям. В началото започнах с познатите ми парфюми, за да възстановя обонянието, и мислех, че добре ги усещам до снощи... Пръснах си Moonlight patchouli и останах много, много разочарована от това, което в момента усещам. Чела съм коментари преди за него, че на други им мирише на мазе, мухъл и т.н. и се чудих, как може този прекрасен парфюм да им мирише на това. Е, снощи го усетих. Голяма болка е това за мен. Да знам, как трябва да мирише, а са не го усещам така.
Връщам се малко назад, че след като загубих обоняние първата съставка, която не усещах и не можех да хвана е точно пачули, а ми е любимо и присъства в почти всичките ми парфюми. Постепенно бях започнала да хващам амбър, ванилия, роза, божур, ветивер, кожа и т.н., но пачули не.
Сега по-добре разбирам това, че за всеки е индивидуално усещането за парфюм. Има момичета във форума, с които виждах, че имаме общи любимци и се ориентирах по тях. Сега имам чувството, че съм друг човек и не усещам това, което съм усещала преди.
Излях си мъката, но нали са парфюмни размисли Blush
Няма да се откажа и ще продължа да си ги тествам, докато не стигна пак, до където бях стигнала с възприятията ми!

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 07:22 от FatalSnare

# 421
Точно това се чудих как поддържате хобито с години, аз за по-малко от година се затрупах с толкова неща и осъзнах, че колкото повече купува човек, толкова повече иска и толкова по-малко се радва на това, което има.

"... колкото повече купува човек, толкова повече иска и толкова по-малко се радва на това, което има."

Точно така го усещам и аз - много добре казано!
Заринах се с парфюми, не успявам "да стигна" до всички, да ги нося, разучавам и да им се радвам, а в същото време все искам нещо ново - любопитството надделява и не мога да се спра, а вече е наложително! Ситуацията излиза извън контрол... Unamused

# 422
  • През девет планини в десета...
Чета и не мога да повярвам, че имате 50,100,а някои и 130 парфюма...грубо по 100 лв бройката са си направо едни прилични автомобили 😃...

# 423
Привет. Получих си поръчката от Нотино току що, серийният номер на дъното на парфюма е залепен. Не би трябвало, нали така?

# 424
  • София
Не е задължително да е гравиран.

# 425
Точно това се чудих как поддържате хобито с години, аз за по-малко от година се затрупах с толкова неща и осъзнах, че колкото повече купува човек, толкова повече иска и толкова по-малко се радва на това, което има.

"... колкото повече купува човек, толкова повече иска и толкова по-малко се радва на това, което има."

Точно така го усещам и аз - много добре казано!
Заринах се с парфюми, не успявам "да стигна" до всички, да ги нося, разучавам и да им се радвам, а в същото време все искам нещо ново - любопитството надделява и не мога да се спра, а вече е наложително! Ситуацията излиза извън контрол... Unamused
И при мен е така...все едно ми четете мислите)

# 426
Аз натрупах много парфюми покрай карантината. За мен купуването на парфюми има антистрес ефект, нещо като шопинг терапия. Но купувам най-малката възможна разфасовка на парфюмите, така че да мога да мина на следващия. Има особена тръпка да разучаваш непознати аромати. Виж покупките на сляпо не са ми силата и там имам много греди.

# 427
Шопингът по принцип май е антистрес. Обичам да си купувам обувки и якета и никога не ми тежат.

Да споделя за Azzaro Wanted Girl, който извадих да го ползвам поне малко преди жегата, малкия реши да го поразгледа и някак си успя да развие пръскалото до някъде и малка част от парфюма протече. Нямам друг парфюм, който не е рефил и да му се отвива металната част с пръскалото. Не посмях да го развия до край, но когато свърши ще го пробвам.

# 428
  • Франция
Темата за затрупването с парфюми, а особено пък с парфюми, които не ни носят истинско удоволствие, се повдига тук периодично, но май освен да си споделим мъката Broken Heart друга позла не се извлича от тия минорни дискусии Simple Smile
Призивите и съветите да не се купува импулсивно и на сляпо човек вече не смее да ги изрази, от страх да не досажда. А и всички знаем, че го правим именно заради тръпката от поръчването импулсивно и на сляпо.
Не знам докъде стигна Dez с нейното предизвикателство за намаляване на колекцията, докато пишеше, беше много полезна, защото като че ли обърна малко тенденцията Flowers Rose
Другият вариант е малко да се въздържаме от хвалебствия и суперлативи за новите си придобивки, но пък защо ни е тази тема, ако не да си излеем радостта Simple Smile Също е вариант някоя много зла жена, например аз Laughing, да идва да казва по нещо неприятно всеки път, когато се заформи някой нов форумен любимец, особено пък когато е скъп и недостъпен за тест. Тогава може би не всички ще си накупят Baccarat Rouge или Delina, но пък всички ще ме мразят, а аз не обичам да разстройвам хората, дори и за тяхно добро Simple Smile
Та както виждате, другарчета, ситуацията е безизходица Heart Exl

# 429
Идвам аз зла-зла да кажа лошо мнение за настоящия любимец Angel Iced Star 😈
Изобщо не ми допадна този лепкав, душлив сироп от презрели плодове и сладост докато ти се завие свят. Още повече захар и от Ангел 2020, който не си купих именно заради това въпреки хубавото начало. Нищо оригинално не открих в него, напомни ми на Bath and Body лосион или тайната на Виктория спрей за тяло.
Шях да кажа, че генерално не ми понасят сладки лепкави парфюми, но имам Скандал и много добре се разбираме, нощният още повече ми харесва. Но Мюглер с последните няколко звезди ми загуби интереса.
Моето отношение към парфюмите е на любител и консуматор в умерени количества, не колекционер. Имам 30 които обичам и още десетина, които са просто ок и ще заминат при други собственици когато бъдат пожелани. Купувам си по 1 на месец приблизително, почти всички познати и дълго желани. От друга страна изключително ми е приятно да пробвам нови и непознати стари, да обсъждам с приятели, да чета и да гледам отзиви, парфюмерното изкуство ме увлича в офлактивен, исторически и маркетинг аспект, както и ми е много приятно да посещавам тази тема ☺️ Това е моето скривалище.

# 430
Аз пък спрях да се измъчвам, да си самозабранявам, да си самоналагам някакви правила, ограничения, да си поставям срокове и пр., и пр.
Та да няма да живея 300 години, я!
Ами, че утре ще стана на 60-70, ако изобщо, нали.

Купувайте, пръскайте на воля, носете се на вълните на удоволствието и не се косете за глупости!
Животът е хубав, но кратък!

# 431
  • Пловдив
Мислите ли, ле на мама ще и хареса Пантерата, при положение, че цял живот използва Франк?
https://www.fragrantica.com/perfume/Frank-Govers/Frank-14886.html
При нас е в червена кутия и малко по - различна бутилка.
Познавам и двата, но не мога да преценя. Вие как мислите?

# 432
  • The Evergreen State
За мен Франк и Пантерата имат допирна точка понеже и двата са цветни шипри, Пантерата ми се струва добър избор.
Имам предвид тази Пантера, по-старото издание съм го тествала отдавна и не си го спомням но вероятно и тя ще е подходяща.

https://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/La-Panthere-23295.html

# 433
Как e като трайност D&G Light blue intense? Търся си нещо свежо за лятото, но знам, че свежите парфюми са по-нетрайни. Не познавам и оргиналната версия и ще съм благодарна да опишете какъв аромат е. Има коментари, че е много остър и мирише на почистващ препарат Flushed така ли е?
За съжаление на мен ми мирише Лайт блу точно на нещо такова, така и не успях да го харесам. За лятото бих се спряла на Акуа ди Джоя, Boucheron Quatre, Долче или Императрис на  D&G.

# 434
  • The Evergreen State
Лайт Блу е много популярен в летния сезон, аз лично харесвам и оригинала и новите издания. Намирам го перфектен за големите жеги, стига да обичате свежи, нежни цитруси. Трайността е прилична.

Общи условия

Активация на акаунт