Лидл 151 - Майска разцъфтяваща

• 130 871
  • 2 480
  •   1
Отговори
# 1 170
От около година не бях купувала лазаня. Взех една от 1 кг и е отвратителна - някакъв гаден химичен вкус имаше, не можах да установя от какво идва. А преди много я харесвахме вкъщи.
И друго разочарование - прясното тесто за пица. Направо си изхабих продуктите. Това може да е тесто за всичко друго, но не и за пица. Чак после съобразих да погледна съставките - ми то какви ли не щуротии има вътре, можело е да се очаква, ама  на моменти ми писва от четене на етикети по магазините, все едно в библиотека влизаш.
И да похваля нещо - бланшираните картофи, нарязани на вълнички. Не че са нещо уникално като вкус, но отдавна търсех такива, които да са с олио в състава, а не с палмови или разни други неидентифицирани мазнини

# 1 171
Като стана дума за замразени картофки, се сетих че ги гледах миналия ден. Не вълнообразните ами гладко нарязани, някаква ХЛ торба, незнамсикакво. И като поглеждам - цената на килограм 2,06лв. Пакетът от 1кг струва 2,09лв от същите картофки, точно до тях Grinning
Колко ли хора са си задръстили фризера с голямата торба картофки щото нали е на промоция... Не им правят чест такива "промоции".

# 1 172
  • София
А-а, тези семена съм ги пропуснала и реших, че някой се шегува. Рядко купувам Нутела планирано, обикновено е по спешност в неделя сутрин, а Лидл не е толкова близо. Онези дребоси ги бяха донесли децата, като допълнение към разни коледни подаръчета
Тази Нутела я имаше във всички големи супермаркети. Аз я купих преди 2-3 месеца от Кауфланд, защото беше на промоция, а обичам да имам наличен течен шоколад в случай, че дотрябва за нещо. Дори не съм я оглеждала. Вкъщи видях, че в капачето има семена на жълтички. Но така и не съм ги посяла. То и бурканът си стои неотворен. Simple Smile

Взех от чипса с коричка, който се пада от скреч-картите. Избрах го уж със сол без да видя, че е със сол и оцет. Боже! На кого му е хрумнала такава комбинация? Беше толкова кисело! И на всичкото отгоре реших да се жертвам и да го изям (другите отказаха) и буквално ми изгори устата. Два дни след него стоеше като изтръпнала и не усещах какво ям. Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 14:44 от Тaня67

# 1 173
Аз много харесвам чипс с оцет,и картофки ям така.Чипсът е обаче е соленичък за мен.

# 1 174
  • При елфите ...
И аз ям пържените картофки с оцет + сирене... но не ги соля... Wink

# 1 175
А-а, тези семена съм ги пропуснала и реших, че някой се шегува. Рядко купувам Нутела планирано, обикновено е по спешност в неделя сутрин, а Лидл не е толкова близо. Онези дребоси ги бяха донесли децата, като допълнение към разни коледни подаръчета
Тази Нутела я имаше във всички големи супермаркети. Аз я купих преди 2-3 месеца от Кауфланд, защото беше на промоция, а обичам да имам наличен течен шоколад в случай, че дотрябва за нещо. Дори не съм я оглеждала. Вкъщи видях, че в капачето има семена на жълтички. Но така и не съм ги посяла. То и буркана си стои неотворен. Simple Smile

Ситния затри семената на жълтичките и вчера купих нов буркан; та забелязах, че са 2 вида семена- жълтички и кученце; някой да е обръщал внимание дали има и други видове?

# 1 176
  • София
Няма други видове.

# 1 177
  • София
Франзелата, за която писах вчера се води френска селска, тип багета. Разкошна! Днес пак купих такава франзела.
В Лидл днес ми излезе купон за сок от боровинки. Исках да видя цена, изписа ми, че тази оферта е актуална от 17.5.

# 1 178
Като стана дума за замразени картофки, се сетих че ги гледах миналия ден. Не вълнообразните ами гладко нарязани, някаква ХЛ торба, незнамсикакво. И като поглеждам - цената на килограм 2,06лв. Пакетът от 1кг струва 2,09лв от същите картофки, точно до тях Grinning
Колко ли хора са си задръстили фризера с голямата торба картофки щото нали е на промоция... Не им правят чест такива "промоции".

Голямата торба е 2.5 кг. Редовен асортимент.

Понеже често купувам от тях, препоръчвам големите торби- по-свестни са картофките вътре, от големи картофи.

В малките са някакви дребни парченца, от малки картофчета.

Опрезелено има разлика.

# 1 179
  • Велико Търново
Поле гата, както е пакетирана е готова за ядене нали?
Скк, как я беше направила твоята роднина ?
Печена на фурна със самардала и зехтин. За 30 мин беше готова, за 3 изядена Simple Smile

# 1 180
  • София
Поле гата, както е пакетирана е готова за ядене нали?
Скк, как я беше направила твоята роднина ?
Печена на фурна със самардала и зехтин. За 30 мин беше готова, за 3 изядена Simple Smile

Аз нарязах на парчета, минах ги на тиган с малко зехтин и поръсих с микас от италиански подправки. / тези в мелничката, от италианската седмица./ Не можах да намеря санардалъ, затова ползвах микса. Беше много вкусно!

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 15:18 от Amiamo

# 1 181
natka, не сте права - торбата 2,5 кг бланширани картофи не е на промоция. Тя е редовен асортимент..има я винаги. Просто е друга разфасовка. Та никой не се е минал.

На промо ще има от понеделник 3.5 кг торба.

# 1 182
  • Sofia
Ей така много харесваме полентата. Грилована...

Скрит текст:
и с котидж сирене и запечени чери домати, балсамов оцет.

# 1 183
natka, не сте права - торбата 2,5 кг бланширани картофи не е на промоция. Тя е редовен асортимент..има я винаги. Просто е друга разфасовка. Та никой не се е минал.

На промо ще има от понеделник 3.5 кг торба.
Хм, личи си че такова не купувам хич, голям съм шемет. Сторило ми се е явно че е по-различен етикетът на голямата торба. Видимо бяха един и същ вид картофите и дори и без промоция по-скоро очаквам голямата да излиза по-изгодно, а пък не беше така. Явно съм била видяла вече брошурата за следващата седмица и след работа измореният ми мозък толкова е могъл... Дано не съм подвела някого. Тая от 2,5кг също ми се видя огромна и се възмутих кой би я купил като цената е същата пък не е удобна за съхранение.
Ще имам предвид че големите пакети са по-читави де, ако някога купувам да храня гости.

# 1 184
Питай ме как я тъпча във фризера голямата..обаче синко много ги яде, и винаги имаме. Съставът дори не съм го гледала, да си призная.
Мда, биваше по-евтино да излиза голям торбалак, амаа...

Много задълбахте пак с тази качамак.

Общи условия

Активация на акаунт