Дистанционно обучение за учениците-Teмa 18

• 41 351
  • 765
  •   1
Отговори
# 225
danaeka,  ами нали ДО  беше качествено, малките почти не учиха ДО и пак не са смогнали, а какво да кажат 5-12 клас.
Кунчев днес се изказал - удължаване на епидимиологичната обстановка до края на юни.
Ако не върнат всички големи ученици в училище и същевременно оставят всички от начален курс да учат  допълнително присъствено.. е те това е върховна наглост и цинизъм. Едните не учиха присъствено 5 седмици и сега ще компенсират с 3 седмици допълнително в училище.
Същевременно големите сумарно бяха 5 седмици на ПО и не е проблем да завършат годината ДО...

# 226
Четох, че директорите настоявали от 1 юни всички да са на ПО. Дали служебният министър ще го приеме?

# 227
  • European Union
danaeka,  ами нали ДО  беше качествено, малките почти не учиха ДО и пак не са смогнали, а какво да кажат 5-12 клас.
Кунчев днес се изказал - удължаване на епидимиологичната обстановка до края на юни.
Ако не върнат всички големи ученици в училище и същевременно оставят всички от начален курс да учат  допълнително присъствено.. е те това е върховна наглост и цинизъм. Едните не учиха присъствено 5 седмици и сега ще компенсират с 3 седмици допълнително в училище.
Същевременно големите сумарно бяха 5 седмици на ПО и не е проблем да завършат годината ДО...
На всички е ясно, че взетият материал не е никакъв фактор. Така беше и преди ерата на ДО. Аз и преди съм писала, че са ми правили десетки проверки и от тях нито една не е била как уча децата, а как водя документацията.

Всяко училище решава как ще организира тези седмици, а не дали ще ги има. В нашето например ще дадат свидетелствата чак накрая, защото тези, които уж трябва да наваксат, ще спрат да ходят на училище. Това обаче означава, че всички деца са вързани до края на юни.

# 228
Материалът трябва да е шреподаден и упражнен и в Първи, ив пети, и в 12 клас.. Само че е подигравка с цялото общество  големите ученици да не са виждали училище цяла година и да се оправят какво могат, а малките да са В училище и след 1.06 за да наваксват пропуските от ДО.
Това удължаване на повечето места ще премине в безплатна занималня, а същевременно родителите на 7класниците станаха луди да плащат частни уроци не само да се упражнява материала, а и да се преподава. Масово около нас 7класниците ходят по два пъти седмично на уроци, а предни години ходеха по веднъж

# 229
  • Бургас
Като гледам ние как се движим по материала, ще го свършим до края на май, защото тази година нямаше грипни/дървени ваканции, а по програма трябва да учим до 15 юни. Нали до тогава са 5ти клас, или греша?

Винаги ми е бил смешен термина занимания по интереси. Какви интереси? Дават им да рисуват и пишат там и от време на време им хвърлят по една топка да ритат и толкова. Интереси.

# 230
Вчера, докато разговарях с моя приятелка, живееща в Германия, с която не се бях чувала дълго време, с изненада установих, че синът ѝ (9 клас) не е ходил присъствено на училище от месец декември 2020!!! Ходил е само инцидентно за провеждане на контролни.
Та викате само нашите деца били лишени от присъствено обучение толкова неоправдано дълго време...

# 231
При нас (има се предвид конкретно училище и конкретен клас) ще учат тези, които са натрупали обучителни дефицити (което се е случило при предимно ПО) и тези с безплатната забавачка. Децата, които съвестно са си учили и са участвали в проекти по време на учебната година, показали са резултати, ще почиват заслужено. Очаква се при нас да има програма кой учител какви занимания ще води, но към момента нищо не е публикувано, още по-малко пък в официалните канали на училището.

П.П. Моето дете ще завърши годината ОЕСР и едва ли ще посещава подобни мероприятия, защото си е работило съвестно през годината и си е направило проектите, за което има и издадени сертификати.

# 232
  • София
https://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2021/05/17/4210111_uchenic … _kum_prisustveno/
Учениците от 7, 8 и 10 клас преминават към присъствено обучение

Инфлуенсърите за ДО не се чуват, освен Стаматов, който вече иска ПО.

# 233
  • София
Вчера, докато разговарях с моя приятелка, живееща в Германия, с която не се бях чувала дълго време, с изненада установих, че синът ѝ (9 клас) не е ходил присъствено на училище от месец декември 2020!!! Ходил е само инцидентно за провеждане на контролни.
Та викате само нашите деца били лишени от присъствено обучение толкова неоправдано дълго време...
Е, кой е казал, че са само нашите?! И В САЩ имаше щати и училища с по цяла година ДО. Давахме примери с държави, в които са присъствено, за да се види, че е възможно, нищо повече.

Синът ми от днес пак е ДО след 5 дни присъствено, с които му става общо 14 дни ПО от 16-ти октомври. Няма смисъл да коментирам.

# 234
Добро утро!
И моят второкласник е до 23.06. Една от причините за това удължаване според госпожата е, че в ДО са имали намалени часове и сега наваксват това време. Звучи ми логично.
Тя ще преподаде всичко до края на май, но през юни ще преговарят, четат и ще играят повече навън.
Не съм разбрала да има опция за отказване, но аз и не възнамерявам. Всеки допълнителен ден с приятелите и класа е безценен.

# 235
https://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2021/05/17/4210111_uchenic … _kum_prisustveno/

Това е продължаващата подигравка с големите ученици, които "ще учат присъствено поне до края на месеца" - т.е. нищо ново няма още, а "до края на месеца" са 4 учебни дни. Циркът продължава за сега.

# 236

Това е продължаващата подигравка с големите ученици, които "ще учат присъствено поне до края на месеца" - т.е. нищо ново няма още, а "до края на месеца" са 4 учебни дни. Циркът продължава за сега.

две седмици са, как 4 дни? по всичко изглежда, че от 1 юни всички ще са в клас.

# 237
  • София
От тези две седмици пет дни са неучебни Joy , така че практически е една седмица.

# 238
От тези две седмици пет дни са неучебни Joy , така че практически е една седмица.

ау, сега се сетих - заради матури ли? къде да видя графика?

# 239
  • София
19-ти и 21-ви са ДЗИ. Денят между тях - 20-ти - при нас е обявен за спортен празник /май на повечето места е обявен за нещо неучебно/. 24-ти е празник на славянската писменост, а 25-ти е неучебен по графика на МОН https://www.mon.bg/bg/56 Т.е. има два учебни дни тази седмица и 3 през следващата.

Общи условия

Активация на акаунт