Дистанционно обучение за учениците-Teмa 18

• 41 359
  • 765
  •   1
Отговори
# 255
Доживяхме:
От 31-ви май всички ученици преминават към присъствено обучение.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ot-31-maj-se-dop … obuchenie-na-vsi/

# 256
# 257
Сега ще лъсне цялата истина - цяла година онлайн, накрая класнА, изпитване и оформяне - наживо Simple Smile. Оформя се интересен юни месец, особено за гимназистите Wink.

# 258
А, нашите ползваха веднага присъственото днес за едно класно. За ученика това си е добре, както сам каза - едно е отчетено. Никой нямаше да ги остави без друго да се лъжат дистанционно точно за класнАта. Те контролни дори не правят по този начин. И така е редно и да бъде. Другите две класнА поне няма да са веднага за следващата седмица, а могат да ги поразсрочат за началото на юни. Но и следващата седмица да са - все едно. Който е учил - няма да го сбърка. Който не е - една седмица горница пък няма да го оправи. Моят човек иска по-скоро да минават.
Надявам се да не са ни много личните пропуски и да не са съществени, че отидЕ лятото в наваксвания само.
Много съм благодарна на този министър - бързо реши това, на което се надявахме.

# 259
Голяма победа, няма що. 20 дена до края на годината. Слава Богу, че разумът надделя, че както се бяха засилили да искат връщане в средата на март, в разгара на третата вълна. Сега ситуацията е друга. Всъщност 5-6 клас ще имат учебни занятия до 15 юни. След това са само консултации и занимания по проекти. Присъствието не е задължително. Гимназистите са до края на юни-20 учебни дни. Единствено началните учители го отнасят-безплатни бавачки за 3 седмици. Гениите от МОН за пореден път показаха колко си ценят и уважават учителите. Ама щом те не се противопоставят, така да е.

# 260
Безплатни бавачки не са. Получават заплати, които, ако не се лъжа, бяха увеличени. Нали и те искаха възнаграждения като за първа линия.
Отношението към малките ученици и към образованието им е потресаващо през изминалата година - презрително, обвинително и даже агресивно. Към родителите им - също. Стана едва ли не престъпление да искаш детето да е в клас, това се приравни на безхаберие и стремеж да се отървеш от детето си.
Дано бързо възвърнем малко по-здрав поглед върху нещата.
За министъра - браво, добро решение.
Надявам се да устои и да действа трезво и в бъдеще.

# 261
  • Пловдив
Безплатни за родителите. Ясно е, че учителите ще получат възнаграждение. Ясно е също, че това е реверанс към родителите и компенсация със социална насоченост. Много родители ползваха отпуски, вкл. неплатени и сега ще могат да наваксат като има кой да гледа децата в училище. То е ясно, че няма да преучат....учениците. Аз не съм забелязала подобно презрително и унизително отношение, при племеника, така че да не обобщаваме. То не си само учител. Зависи и какъв човек си. Пък често има каквото повикало, такова се обадило.

# 262
Напълно подкрепям jasmin tea, явно вече само децата на най мързеливи и безотговорни родители ще ходят на безплатни забавачки. Важното е че има избор за останалите, ние нямахме.

# 263
Стига глупости. Няма нищо безплатно. Платила съм данъци за поне 10 учители до сега. Свършила съм работа за още толкоз лично. Детски никога не съм получавала.
На работа са, получават заплата, сгига с вайканията по тоя повод. Няма ни един мотив.
Занимални за малките от години има лятото.
Дайте нещо по-сериозно.
........
За нещящите си остана опцията за ДО, нали. Не знам да е отпаднала.

# 264
  • Пловдив
Нищо подобно. Децата на работещите ще ходят. Мързеливите, които стоят вкъщи, ще си ги гледат. Децата.Stuck Out Tongue Winking Eye

Данъците, които аз плащам, няма да ги коментирам. На повече от 10 учители съм платила. Така трябва да бъде. Учителите произвеждат продукт, който трябва да бъде платен. Затова са данъците. И не протестирам. При това моето дете няма да ползва тази опция. Въпреки моите данъци. Хайде по-сериозно.

# 265
  • Бургас
Голяма победа, няма що. 20 дена до края на годината. Слава Богу, че разумът надделя, че както се бяха засилили да искат връщане в средата на март, в разгара на третата вълна. Сега ситуацията е друга. Всъщност 5-6 клас ще имат учебни занятия до 15 юни. След това са само консултации и занимания по проекти. Присъствието не е задължително. Гимназистите са до края на юни-20 учебни дни. Единствено началните учители го отнасят-безплатни бавачки за 3 седмици. Гениите от МОН за пореден път показаха колко си ценят и уважават учителите. Ама щом те не се противопоставят, така да е.

Къде го пише това? (болднатото имам предвид)

# 266
И ние родителите и учителите, плащаме данъци както всички останали. Що се отнася до простотията-тя има различни форми и проявления. Простотия може да бъде , например, да тропкаш с краче и да пишеш писма с ултиматуми, точно във вихъра на епидемия, когато пред болниците умират хора. Простотията на преждеуправляващите беше имено в това, да товарят допълнително учителите, след като те са си изработили задължителните норми, само да се харесаш на по-кресливите родители. Интересно, ако догодина нещата са спокойни, след нормалния край на учебната година, кой ще "гледа" децата, защото тогава и учителите ще могат да излизат в отпуска.
Ирене, така ни съобщи класната. Просто формално ще спазят заповедта. Ще има деца за консултации, другите само ще си получат свиделствата в края на месеца. Има и разумни директори все пак.

# 267
И аз ще се възползвам от безплатната незанималня за моето дете. Мога да си го гледам вкъщи. Но ще го пратя да доучва. Ами да, трудно му е. Годината беше динамична. ДО по 30 Мин, малко беше. Непрекъснато носене на маски. Повлия на психиката. Уточнявам на моето дете повлия. Чувствително е. Имахме тежки моменти покрай ковид с близки хора. Отрази му се на психиката и съответно на усвояването на материал. И след като училището предлага, ще се възползваме.

# 268
  • София
Родителите ще си ги гледат, разбира се!
Ако всичко е нормално, няма да са изразходили отпуските, за да са детегледачки в учебно време.

# 269
Нещо не схващам идеята на подигравките към гледането на децата.
Образованието до 7 клас е задължително, нали?
То, заедно със здравеопазването е държавна отговорност и приоритет. Ако държавата ще абдикира от него, ще ни закотвя задължително пред компютри у дома и за наша сметка и ще ни обвинява, че чакаме безплатната забавачка, тя защо съществува тогава? Този разпад и изоставяне на основни функции на обществото и държавата ни, при това с обвинителен и агресивен тон докъде ще ни докара?
Хайде по-сериозно, разбирам, че стоенето у дома се хареса на много хора, но те могат и да продължат в този дух, като оставят другите да живеят присъствено и пълноценно. Никой, никого не задължава да излиза от вкъщи, да ходи на работа или на училище или да сваля маската. Неприсъственият живот вече е реална опция за всеки.
Възползвайте се без излишна язвителност. Много неприятно стои отстрани.

Общи условия

Активация на акаунт