Дистанционно обучение за учениците-Teмa 18

• 41 953
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
Съгласна съм, всичко е прекрасно:smile:
Няма нужда от промени.
Тестовете не са ли за бързина така или иначе? По 25 въпроса за 40 минути. Поне съдържанието може да се направи по-интересно.

# 511
  • София
Кръстя се с две ръце ДО и ХО да не се повтарят! Няма такова дървено ограничение! Ако ще да си с турбо платформа и геймърско оборудване. Още чистя грешки от неразбирателства. Пффф.

# 512
Кръстя се с две ръце ДО и ХО да не се повтарят! Няма такова дървено ограничение! Ако ще да си с турбо платформа и геймърско оборудване. Още чистя грешки от неразбирателства. Пффф.

Само се надявам в МОН да не разчитат и те само на кръстенето с две ръце, както направиха миналата година, защото ако е така - имам съмнения, че ще се сблъскаме отново ДОто.

# 513
  • София
Аманда, никой не казва, че е прекрасно, не го извъртай така!

# 514
Здравейте, тези от вас, чийто деца са на дневна форма на дистанционно обучение по медицински причини, как е организирано провеждането на класни работи, викат ги на място или се провеждат онлайн? Решението за начина на провеждане на класните работи е на учителя, училището или си има законова процедура? Четох  указанието от септември 2020г., но няма разписани точни процедури.

# 515
Здравейте, тези от вас, чийто деца са на дневна форма на дистанционно обучение по медицински причини, как е организирано провеждането на класни работи, викат ги на място или се провеждат онлайн? Решението за начина на провеждане на класните работи е на учителя, училището или си има законова процедура? Четох  указанието от септември 2020г., но няма разписани точни процедури.
Ние утре ще се явяваме на НВО за 4 клас, няма начин за дистанционна форма, не знам за по-големите как е с класните работи.

# 516
Да, но Гала66 пита за класна работа. Тя се организира и оценява от учителя.
НВО е с централна организация. Няма как да се провежда който както реши по места. Решението е едно, централно, на МОН.

# 517
  • Бургас
Моята истина за подобряване на образователния процес е обвързването му с практиката. Не можеш да зубриш някаква теория и след това да попълваш тестове за да покажеш как си я усвоил... Безумно е просто!

Е те това е цялото разковниче в неуспешното ни образование, защото не е ориентирано към приложението. Даже и в университетите е така. Учиш учиш 5 години и накрая излизаш и нищо не знаеш. И започваш работа по специалността ако имаш късмет и тепърва почваш да учиш как да работиш.
Когато бях в 7 клас и учихме триизмерни фигури, обеми и повърхнини, учителя ни по математика ни закара на една детска площадка с много катерушки и неща. С една голяма линия мериш и изчисляваш колко боя ще ти е нужна да ги поядисаш (повърхнина) или колко вода ще събере (обем) и как да комбинираш ако са нестандартни/неправилни фигури. И до днес помня всички формули и тези знания са ми влизали в употреба.

# 518
Това е обучение. Образованието е съвсем друго нещо. Практическа Литература, История, Философия? Упс, с тях не се влиза в елитна гимназия...

# 519
Имате ли 4-класници днес? Освен на моето, за кое друго дете да стискам палците?

# 520
  • Бургас
Колкото и да не ти се вярва, Ежко, да, има практическа литература, история и философия, където не се повтаря като папагал с все запетайките. Време е да погледнем малко out of the box.
Колко (процента) деца влизат в елитни гимназии? Останалите как ли успяват да се реализират? Нима за всички професии е нужно да минеш през елитна гимназия? И какво значи ЕЛИТНА. Спряганото за най-елитно училище в нашия град е такова заради стара слава и някакви приумици на обществото. Иначе отвътре нещата не са никак розови.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 09:44 от Irene Adler

# 521
Това е обучение. Образованието е съвсем друго нещо. Практическа Литература, История, Философия? Упс, с тях не се влиза в елитна гимназия...
Не знаех, че животът е елитна гимназия. Като няма да влезе там, какво да го правя?
Rumka833 стискай на моето! По бел се справя, математиката е друга работа.

# 522
Имате ли 4-класници днес? Освен на моето, за кое друго дете да стискам палците?
Да стискаме заедно, и моят син е на НВО Simple Smile

# 523
Успех на НВО, ще се справят децата!

# 524
  • Пловдив
Дано се справят и тези, които изкараха цялата година ДО и днес, заради НВО обърнаха и смяната в училище и от 18.30 ще правят класна по математика. Последен, 7-ми час......Една голяма тиня се заформи в края на срока.

Общи условия

Активация на акаунт