Дистанционно обучение за учениците-Teмa 18

• 41 165
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Който иска да "си почива" с цял клас чужди деца на море. Аз не се навивам по никакъв начин, колкото и пари да ми предлагат.

# 571
А моята позната ги води по екскурзии в чужбина. Още по-забавно. И след това разказва с огромно удоволствие за преживяванията им там. Скъсвала съм се от смях с разказите й. Тя е гимназиален учител, не е с малки ученици, но пак - не е за всеки.

Въпросът беше, че това не й е почивка, а работа.

# 572
  • Майничка
По наредбата за ученически екскурзии и пътувания, екскурзиите и лагерите задължително се организират от туроператор.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 16:18 от gargamela

# 573
Gargamela, и аз това се опитах да обясня, но Румка си знае нейното.

# 574
Румка, искаше да каже с пример, че не са завишени цените, които държавата ще дава за почивката на дете, каквито мнения имаше преди това.
А уточнението, че така или иначе няма как да стане без туроператор подкрепя още повече тази теза.

# 575
  • София
Туроператорите ползват преференциални цени в хотелите. Винаги с тях би трябвало до е по-евтино, отколкото ако се преговаря индивидуално.
А с деца на море и почивка...Това наистина не е за всеки. Работа си е и то в пъти по-сериозна от това просто да се преподава в училище.

# 576
Ох, ДО, ПО, да минава и утре, от другата седмица ще е по-спокойно при нас. Миналата седмица изпитвания, тестове, тази цялата класни. На ден по 2, днес 4, може и 5 (по един предмет не им е казала учителката, но не пречи да им даде). Луди ги направиха.

# 577
  • София
Ох, ДО, ПО, да минава и утре, от другата седмица ще е по-спокойно при нас. Миналата седмица изпитвания, тестове, тази цялата класни. На ден по 2, днес 4, може и 5 (по един предмет не им е казала учителката, но не пречи да им даде). Луди ги направиха.
И при нас е така, макар да е чуждестранно училище. Вместо да им преподадат нещо, да поработят психологически с тях, те ги хванаха и ги доразбиха психически. А напълно ненужно, защото при нас няма класни работи в края на срока. По всеки урок има тест за всички и си имат достатъчно оценки вече.

# 578
Така е. Нашите след всеки раздел правят контролно, отделно проекти, домашни, изпитвания в час устно. По повечето предмети дъщеря ми има 5-6 оценки. По някои са по 2, но реално трябва да са повече, просто не ги нанасят навреме, обединяват няколко домашни, изпитвания.. Откакто се върнаха ДО, има предмети, по които всеки час правят тест няколкоминутка, цял час, зависи. По единия предмет преподала урока и последните 15 минути тест върху преподаденото. А материята е трудна, не става с едно обяснение само, трябва си четене и осмисляне, сравнение между процесите. Имам усещането, че някои учители търсят начини да им пишат ниски оценки, честно казано, не знам защо. Други постоянно им казват колко били тъпи, нищо не знаели, което не е така. По повечето предмети дъщеря ми се представя чудесно. По единият на тестовете само тя има максимален брой точки. Вчера на поредния по този предмет просто забила в един момент. Учителката хванала дете да преписва е веднага казала на щерката, че сигурно и тя се е готвела да преписва, щом била забила така. Накарала ги сами да се оценят, дъщеря ми, която винаги се подценява, се оценила за 3, учителката ѝ казала, че се е надценила. Всъщност, има 6, но кому е нужен този психически тормоз? Не ги разбирам тези учители. Вместо да гледат да изкарат най-доброто от всеки според възможностите му, те ги закопават всякак. От възрастта ли е, от какво ли...

# 579
  • София
И при нас е така - всеки ден контролни и класни. 10 клас.

# 580
Ох, при нас учителката по физика е бясна, защото за всички дни има предвидени контролни и изходни и тя няма кога да даде нейното, с позволение на директорката на 25 юни ще имат контролно, за да може да ги оформи до 28 юни. Голяма драма, имат по 5 оценки, но не - трябва да натряска двойки в последния момент 🤣🤣🤣.

# 581
  • София
Ох, при нас учителката по физика е бясна, защото за всички дни има предвидени контролни и изходни и тя няма кога да даде нейното, с позволение на директорката на 25 юни ще имат контролно, за да може да ги оформи до 28 юни. Голяма драма, имат по 5 оценки, но не - трябва да натряска двойки в последния момент 🤣🤣🤣.
По каква  причина си мислите, че "иска да натряска двойки "?

# 582
  • Ямбол
Вероятно имат хубави оценки от дистанционното и сега ще ги развалят.
И при мен се получи така. Шестиците паднаха на 3 и 4, а някъде и на 2. Правят уговорки за средно аритметично, но не съм съгласна. Оценката от класната показва по-широк кръг от знания и щом не са си защитили високите оценки от ДО, ще трябва да се съгласят, че просто нямат знания за повече, а можеха и да не спят през ДО. Някои, не всички.

П.П. Няма правило да не се прави писмено изпитване, ако в деня има друго.

# 583
Голяма драма, имат по 5 оценки, но не - трябва да натряска двойки в последния момент 🤣🤣🤣.
А може би иска да натряска шестици.😀

# 584
Оценките на щерката по Математика са:
6, 6, 6 - ДО
6, 6, 6 - ПО (едната е класното)
4 - преподадено ПО и оценено ПО (последен раздел)
6 - ПО - изходно ниво
Така че... Моя извод е, че детето се справя супер на ДО, но има и време, че да отработи всичко... При ПО се издъни...

Общи условия

Активация на акаунт