Пиенето при мъжете

• 20 216
  • 413
  •   1
Отговори
# 315
Какво доказва един случай?!
Заеисимостта си е зависимост. Въпрос на време е да й навреди всичко това.
Темата е за мъжете.

# 316
  • София
Писала съм и друг път, че с ММ поне в това отношение сме се намерили, макар че напоследък ограничавам бирата заради калории (и заради възрастта си).
Ккато по-млада нямах никакъв проблем да седна да си пия с някои мъже (разбира се, не колкото тях, но имах тренинг въпреки теглото си от 50 и няколко кг).
Авторката да опита да пийне нещо, иначе винаги в един момент пиещите ще са й противни. А мъжете ще я възприемат като усойницата от вица "домашно шампанско е - мъжът пие ракия, а жената съска"

Грешката на повечето непиещи е, че за тях нещата са само черно-бели и приравняват 50 и 200 г.

Аз пък не разбирам как може да се пият Н на брой кафета/фрапета/капучино ежедневно, без поразии за организма и за нервите. Обаче го правят доста жени...

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 17:06 от Cuckoo

# 317
Понеже и двамата с мм имаме роднини алкохолици, внимаваме и говорим доста на дъщеря си за гените и предразположеността към зависимости.

Аз лично не пиех въобще много години и сега пия по чаша, по повод, няколко пъти годишно.
Да започна да пия по чаша на вечер е много хлъзгава повърхност и не бих рискувала.

# 318
Обикновено страх и отвращение имат децата на алкохолиците. За мен това е излишно, защото колко пиеш можеш да го контролираш, поне известно време, а ако дойде някоя лоша болест какво правиш? И тогава жалко за пропуснатите наслаждения.

# 319
И аз имах период, в който пиех всяка вечер. Нямах притеснения, че ще ставам алкохоличка, други ми бяха грижите. А сега ми се случва да си сипя чаша вино и после накрая на вечерта я излея  половината в мивката, защото не съм могла да я изпия.... ЕГН-то се обажда, предполагам Simple Smile

# 320
Обикновено страх и отвращение имат децата на алкохолиците. За мен това е излишно, защото колко пиеш можеш да го контролираш, поне известно време, а ако дойде някоя лоша болест какво правиш? И тогава жалко за пропуснатите наслаждения.
Фрау, така е, но е факт, че всеки си мисли, че може да контролира алкохола, забежките, храната и държанието си. Но реалността е друга. Много хора са в пълно отрицание на случващото им се и често само близките им могат да видят липсата на контрол в ситуацията.

# 321
В последните седмици започнах да пия джин с тоник всяка вечер. Не меря количеството, та незнам колко е Джина и колко тоника, но е факт, че бутилка 750 мл свърши за седмица. На втората седмица вече си го търсех алкохолното коктейлче, т.е. пристрастих се за мой ужас. А съм върла въздържателка и даже в тоя форум съм го казвала, че нямам нищо общо с алкохола. А ето на, за две седмици как ми хареса и как почнах да си го търся , ха ха!
Защо го споделям - защото е много лесно човек да се подхлъзне и да загуби мярка.

# 322
Мекичка, абсолютно. Добре е че си го усетила.

# 323
Аз пък не разбирам как може да се пият Н на брой кафета/фрапета/капучино ежедневно, без поразии за организма и за нервите.
Слагаш малко алкохол вътре, за баланс на чакрите 😁

# 324
Аз не мога нито кафета, нито фрапета, нито алкохол да пия. Явно съм с разбити нерви, но зимата пия само билкови чайове ( за нерви), а през лятото само вода и една домашна лимонада от бъз.

# 325
Мекичка, абсолютно. Добре е че си го усетила.
Мда, усетих го и много се изненадах от себе си, понеже никога не съм имала афинитет към спиртни питиета. Да, наясно съм с механизмите на зависимостите, пристрастена съм към кафе, имам типично женските изблици за сладко, бивш пушач съм, но никога не съм предполагала, че ще ми хареса ефекта на алкохола. Лично аз ставам една бъбрива, една остроумна, мисълта ми се лее като река, аха роман да напиша...Абе, разчупване си е от всякъде Stuck Out Tongue Winking Eye

# 326
Е, ако за 2 седмици показваш зависимост от алкохол, то работата е сериозна. Пия си от незнам колко си години и не съм станала зависима, щото мога и да не пия.

# 327
Оффф, в тоя форум човек да не каже нещо....Чак пък да е сериозна работата, хайде холан! Разбира се, че мога и да не пия, от няколко вечери съм зарязала джина, темата ме подсети да разкажа какво съм забелязала.
Ще ви помоля да не ми правите психо профил...дано се въздържите.

# 328
Българина обича да пие и то по много. Баща ми пиеше и продължава да пие, бившия ми беше алкохолик и все още е. Събираше се в пиянска компания и оправдаваше пиенето им с това колко тежък живот имали. Само дето нито един от тях не се хващаше да си оправи "тежкия живот". Така им харесваше. Да си имат нещо, за което да си се оплакват и да си оправдават пиянстването. Моя приятелка се омъжи за такъв и му роди дете. Още се опитва да го промени, но безуспешно. От хубава и лъчезарна жена се стопи и заприлича на скелет заради алкохолизма му, ама къде да отиде ... нали беше голям зор да му ражда дете. И де да беше само тя...

# 329
Наречете ме старомодна,но не е нормално да се пие алкохол всеки ден.Разбирам,гости,компания,ресторант,ама всеки ден..

Общи условия

Активация на акаунт