/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 199
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • в сърцата на децата <3
Здравейте! Може ли да ми кажете на стъпката преди плащане отдолу TAX ли е ДДС- то. Защото прочетох назад в темата, че трябва да пише VAT, а при мен  е TAX
Да, TAX е ДДС-то

# 691
Взех си една пратка днес от Пощата. Ами, преживяване си беше 😃
Скрит текст:
Първо търсенето беше 10+ минути...Аз погледнах, че търсят в кутии с надпис 06, но реших, че не може чак пък толкова да се объркат и, че "06" си е някакво тяхно обозначение, не месец юни...По едно време дойде и друга служителка, пак търсене... Няколко пъти сверяваха номера, името, датата на получаване (01.07). Питаха ме дали не съм я взела вече (това беше доста оригинално, признавам)... 🤣 И накрая едната служителка каза "Пратката е от 01.07., ние защо я търсим при пратките от юни?" 😂😂😂 Ами, в кашончето от юли месец я откриха бързо 😄 А като видяха в началото, че пратката ми е от началото на месеца...реагираха така все едно е отпреди 5-6 месеца...вярно, по техни думи 90% са пратки от Али Експрес, но чак пък толкова отдавна ли е 1 седмица...Поне като отношение бяха любезни.
Точно в деня преди това ходих в Пощата, нямаше нищо тогава и ми казаха веднъж седмично да проверявам дошло ли е нещо...На 01.07. съм имала някакво пропуснато повикване от непознат номер, 2 пъти- видях го чак сега, вероятно са звъняли от Пощата. Имам още поне няколко пратки за които пише, че са някъде в България, но къде точно...

# 692
И плати ли нещо? Кога е влязла на митницата..преди или след първи..

# 693
Нищо не платих. На 30.06. е била със статус "Delivering, parcel at destination office for final delivery". По-интересно ми е за другите пратки ще ми искат ли нещо. В това пликче имаше 2 гривнички, китайски размер, едва ми станаха 😁

# 694
Влязла е преди първи. За това.

# 695
Аз имам сигурно 4-5 пратки които уж са влезли в страната ни преди 01.07. Да видим...И още толкова за които пише, че на 22-23.06. са отпътуване отнякъде за България. Статусите им не са обновявани оттогава, мисля ги 😃

# 696
Като каза гривнички, има много бижута, уж сребърни. Поръчвали ли сте, доволни ли сте? Някой продавач конкретно?

# 697
Силно се съмнявам да са сребърни.
Лично мнение.

# 698
Еми затова питам Simple Smile

# 699
Едно време купувах от тук и си имаше номер на проба..с 9 нещо си беше.гравирано на бижуто...това по соца де..
Сега, може пък и оригинално сребро да са в Китай...ама не мога нещо да го повярвам....

# 700
925 или S925 трябва да е гравирано на среброто.
 Моите гривни бяха обикновени, пластмасови, нищо особено... 🙂 На детето е точно, моята оставя отпечатъци по кожата когато я сваля, но ще и' разтегна ластичето 😄
Я, още 4 пратки са пристигнали в страната (трябваше да дойдат уж около 25.08.) 😃

# 701
  • BG-DE
Аз, често купувам сребрърни бижута от Али,  проверявала съм ги сребро е, даже и сега чакам едно колие тип Пандора 😊 купувала съм от този магазин всичко е ОК, с надписи и т.н.
https://a.aliexpress.com/_uvjiTJ

# 702
Долче, да..тези номера.

А къде ги проверявате - в ателие златарско ли?
Щото то китаеца всичко може да гравира, принципно.. Nerd

# 703
  • BG-DE
Да, миналата година като си бях в България ги носих при познат златар в София, всичко беше сребро но и цените не са по $1-2 😊, а иначе са неразличими от оригинала 😊  Китаецът праща на What's up линк към сайта на магазина си и там има реални снимки на всичко.

# 704
Еми супер...

Общи условия

Активация на акаунт