/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 321
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
  • here and now
Е има и изключения.

# 376
И мен това ме подведе, както и наклони везната за поръчка към този търговец. Ще изчакам още малко.

# 377
Това в момента пътува към Испания.

# 378
Вече са се изхитрили китайците, обявяват че изпращат от европейски складове а изпращат от Китай с по ускорена поща. От последните 5 или 6 поръчки от европейски складове, 4 бяха изпратени с Yun Express  и доставени в България от Спиди за около 10-12 дни, но китайците не слагат тракинга на китайския превозвач а тозинна Спиди, явно системата автоматично им го дава....
Имах един , който искаше да се направи на хитър и вместо от Испански склад ми изпратипоръчката от Китай с икономичните белгийски пощи и беше много учуден , че след десетия ден съм му отворила дело. След разправия с операторите в чата ми върнаха сумата под формата на ваучер за пазаруване...и сега ще си получа поръчката някой ден и ще съм вътре с ддс то и едни 3.90, но с ваучера ще си купя нещо след 1 юли....

# 379
Аз с целия си акъл вчера си поръчах едни дреболии за автомобила на стойност 3$, и днес се сетих че ще ме одрусат в митниците.

Имам поръчани неща още началото на Април месец, които все още ги няма... Такова забавяне не ми се беше случвало, дребни работи, които ако не дойдат до края на Юни - след това ще си пътуват още 3 месеца в обратна посока...

До къде са стигнали ?

Аз имам поръчка от 20 февруари. Е, още не е пристигнала... От 3 месеца пише, че е в България. Питах в пощата защо се бави толкова и тъпия им отговор беше, че в разпределителния център служителите са малко и се бавят пратките Sad

Тъй като не знаех за промените в закона, на 25 юни направих над 40 малки поръчки към различни търговци (по долар, два, три...). Те със сигурност няма да минат през бг митници до 01 юли. Вече са изпратени и не мога да ги откажа. Не знам какво да правя... може би като пристигнат в БГ, просто ще ги върна до Китай и ще отворя спор/ диспут за възстановяване на парите. Така, според вас, е най-правилно, нали? Иначе ще платя много над това, което съм платила вече (по 3.90 лв. на пратка). Много ме е яд... Имам бебе на 2 месеца и точно сега прецакват услугата 😡🤬😡

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 22:08 от desi-vaseva

# 380
  • Бургас
кофтито е че ако искаш сама да се представляваш, искат електронен подпис

# 381
кофтито е че ако искаш сама да се представляваш, искат електронен подпис
6лв на година

# 382
  • Варна
Ел подпис е супер удобно нещо, добра инвестиция. Имам служебен и години наред не припарвам до каквито и да е институции, всичко онлайн си правя, в работно време, в извънработно, денем, нощем, както ми е кеф. Обмислям и личен да си изкарам.

# 383
  • София-Младост
Защо смятате, че ще плащате и митническо представителство след 01,07,. Ще се плаща само ДДС на куриера, в случая най-вероятно Български пощи.

# 384
И аз за съжаление съм в ситуацията на много от вас... преди около 2-3 месеца реших да започна да си правя маникюр вкъщи и края на април/началото на май си поръчах доста малки артикули с цел декорация (по 3-4$, а имам и за по-ниска стойност).

В момента чакам 22 малки пратки, ходя всяка седмица до пощата - нищо не е дошло. Чакам една пратка дори още от 29.4 ... Сякаш преди това нещата пристигаха по-бързо Sad

Не ми се вярва да пристигнат нещата преди 1.7 и като цяло не смятам да плащам по 3,90 на пратка, която реално струва някакви стотинки. Просто мисля да си ги оставя да ми ги върнат... дори и да изгубя парите, които вече съм платила.

Като цяло имам електронен подпис, но това какво променя? Процедурата за освобождаване след 1.7 не ми е много ясна, въпреки че изчетох и тази и предната тема, но все чета различни мнения по въпроса относно артикулите, поръчани преди 1.7.

# 385
След 01.07. търговците ще имат възможността да се регистрират в специална платформа, чрез която имат право да начисляват ДДС-то за съответната страна, в която продават. Тоест ще плащаме ДДС в момента на покупката. Съответно тук на митница пратките няма да се задържат и не следва да се плащат допълнителни такси. Това важи за стоки до 300 лв.
Ако търговците в Алиекспрес се регистрират няма да има проблеми и ще си получавате пратките, както до сега.
По отношение пратките, които в момента са на път, все още няма яснота.

# 386
Защо смятате, че ще плащате и митническо представителство след 01,07,. Ще се плаща само ДДС на куриера, в случая най-вероятно Български пощи.

Защото:

Също:

https://www.bgpost.bg/bg/574

# 387
Обаче има една уловка: пише, че ще се облагат стоки, ПРИСТИГНАЛИ  в БГ след 01.07, което значи, че не за всички ще важи, понеже голяма част от стоките са влезли в БГ юни месец или по-рано,  престояват някъде в някой склад и чакат обработка.  Според мен трябва и това да се има предвид,  но дали пощите ще гледат това, ще разберем след 01.07. И аз чакам около 40 малки пратки, повечето от тях още от май месец са в БГ, но още ги няма в пощата. Гадна работа!

# 388
  • Бургас
Като цяло имам електронен подпис, но това какво променя? Процедурата за освобождаване след 1.7 не ми е много ясна, въпреки че изчетох и тази и предната тема, но все чета различни мнения по въпроса относно артикулите, поръчани преди 1.7.

https://customs.bg/wps/portal/agency/home/info-citizens/receiving-stock
Обаче има една уловка: пише, че ще се облагат стоки, ПРИСТИГНАЛИ  в БГ след 01.07, което значи, че не за всички ще важи, понеже голяма част от стоките са влезли в БГ юни месец или по-рано,  престояват някъде в някой склад и чакат обработка.  Според мен трябва и това да се има предвид,  но дали пощите ще гледат това, ще разберем след 01.07. И аз чакам около 40 малки пратки, повечето от тях още от май месец са в БГ, но още ги няма в пощата. Гадна работа!
това ми отговориха от НАП - вероятно не си го видяла
Цитат
пощенски оператори, предприятия за куриерски услуги, митнически представители и др.), не проверява и не може да проверява валидността на идентификационния номер по режима IOSS за целите на ДДС.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 14:59 от musicdoubl3

# 389
  • BG-DE
Е, и митниците ли не могат, то това означава, че от 01.07. АЕ ти взима ддс и после пощите пак, получава се двойно облагане.

Общи условия

Активация на акаунт