Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Стопанска академия Свищов

  • 175
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 17
Здравейте интересува ме мнението ви за Стопанската академия в Свищов. Видях че има такава тема но Е чак от 2016. Бих се радвал ако споделите имате ли близки които наскоро са се записали там . Дали нивото е добро . Знам че на който му се учи ще учи навсякъде но все пак бих се радвал да чуя мнението ви . Става дума за Икономическите специалности по общо.

# 1
  • Bulgaria
  • Мнения: 305
Академията далеч не е това, което е била преди години, масово записват хора, които искат просто да имат някаква хартийка след четири или пет години. Като цяло университетът е с традиции, има и добри преподаватели, от които може да се научи нещо, но масово нивото на студентите е доста ниско. Всеки завършва, особено в специалностите задочна форма на обучение. Преди време тук, във форума, бяха писали колко лесно и с преписване се изкарват оценки, без реални знания в областта. Но повтарям клишето - който си учи, навсякъде ще си учи, стига да е мотивиран. Ако нямаш мотивация, и в Оксфорд да учиш, все тая. Градът е спокоен и малък, няма напрежение, но и не предлага работни места, ако желаеш да работиш, докато учиш. Ако държиш на икономически специалности, другите ти варианти са УНСС или ИУ-Варна, но и за там отзивите не са на 100% блестящи, то такъв университет в България едва ли има. Според мен обаче там държат нивото повече в сравнение със Свищов. Но ако живееш в Свищов или ти е по-близо от останалите градове, можеш да избереш и него, просто нивото на студентите ще е доста ниско, имай го предвид.

# 2
  • Мнения: 17
Благодаря Ви ! А редовно или задочно е по-добре . Всички ми казват редовно , защото се научавали повече неща.Също така ми беше интересно дали е запазен .Гледах снимки на ИУ Варна и ми се стори много много  красиво и приятно , но все пак снимките са едно а реалността други . На свищовския не успях да намеря отвътре

# 3
  • Bulgaria
  • Мнения: 305
Развесели ме! Simple Smile Последното нещо, на което лично аз бих обърнала внимание, е интериорът на университета. Да, може би за практически специалности като медицинските е важно университетите да са добре оборудвани и технически обезпечени, но за по-теоретични специалности като икономически, хуманитарни - не мисля, че има някакво значение за учебния процес. Важното е преподавателите да са добри, състудентите също - за да имаш какво да си кажеш с колегите, а не да мълчите, защото интелектуално ви делят два вагона книги (например).

Относно формите на обучение - ако имаш възможност, по-добре е редовно. Задочната форма на обучение е предимно за зрелостници и по-възрастни хора, които работят и нямат възможност да се издържат без работа. Подходяща е за такива хора и е добро решение за тях, но доста от нещата са орязани по учебните планове, препуска се през материала за двете седмици очни занятия и има голям елемент на самосъзнание и самоподготовка, ако искаш да научиш нещо, а все пак на 19-20 години се предполага, че не сме толкова зрели, за да устоим на изкушението и да залягаме над учебниците за самоподготовка. Ако имаш възможност, записвай редовно и не го мисли. От трите университета щях да избирам в следната последователност: 1. УНСС, 2. ИУ-Варна, 3. СА-Свищов. Има стопански специалности и в СУ, но не знам дали точно тези, на които си се спрял, ги има там. Провери в страницата на Стопанския факултет на СУ. Във Великотърновския също има стопански специалности, Международни отношения, Маркетинг. В Пловдивския също има Маркетинг и Международни. Зависи кои специалности точно те интересуват.

# 4
  • Мнения: 17
Благодаря ти.

Общи условия

Активация на акаунт