Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 804
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Нормално ли е корема да ти стане малко по твърд?
15,седмица почти

# 106
  • омъжена
Добро утро аз правя кремкарамел,че имам доста яйца 30от Великден  сварих 30и 30останаха. А четох че бременни не трябва да ядат яйца престорили повече от седмица сурови нали. Да питам имаше майка с отлепяне на плацентата какво чувстваше, че аз имам като крампи на корема и то чести и четох в интернет ще  полудея до 10. Прегледа. Мерси предварително

# 107
Здравейте, някоя от вас има ли постоянен главобол от ниското кръвно и с какво го мори?
За протокола на Яренце - аз съм с първа бременност - мъжко бебе Simple Smile

# 108
Добро утро аз правя кремкарамел,че имам доста яйца 30от Великден  сварих 30и 30останаха. А четох че бременни не трябва да ядат яйца престорили повече от седмица сурови нали. Да питам имаше майка с отлепяне на плацентата какво чувстваше, че аз имам като крампи на корема и то чести и четох в интернет ще  полудея до 10. Прегледа. Мерси предварително
При предишната ми бременност имах отлепване на плацентата,  усещането е като менструални болки.

# 109
С крем карамела може да се сдобиеш набързо с гостенки като мен, дето го обожават 😂
Днес ми е мързеливо. Имам да пиша курсови работи, да вадя летни дрехи, а още си лежа 😊 И май хич не ми се става.

# 110
  • омъжена
При предишната ми бременност имах отлепване на плацентата,  усещането е като менструални болки.
ау ужас . Е до колко време трябва да отида на АГ за да не е късно за бебето

# 111
Здравейте, главоболие имам и аз. Кръвното ми е 85/60 горе долу. Най-високото, което мерих е 105/65. Док обаче каза, че ниското кръвно е по-безопасно от високото, така че не се притеснявайте.
За отлепянето-аз имах отлепяне. Пих Дуфастон 4 седмици, сега всичко е ок. За усещане, нищо не усещах. Нито съм имала кръвотечение, нито болка. Док го видя на преглед.
За яйцата от Великден 😂 Аз правя на децата яйце на салата и си мажат на филийка, много я ядат. Намачквам варените яйца или ги режа на ситно (естествено белени), добавям извара или крема сирене, малко саламирено на вкус, индийско орехче съвсем мъничко и лимон. Става чудесна разядка. И за ракийка, ама другата година 😂
Козунаци за щастие не ни останаха, аз миналата година правих с крем карамел, а една приятелка ги правила на пържени филийки, като ги потапя в яйце с малко прясно мляко, ванилия и щипка бакпулвер. Ставали вкусни.
Ние днес сменяме входна врата и е страшно къртене, после ме чака и чистене 🤪

# 112
ау ужас . Е до колко време трябва да отида на АГ за да не е късно за бебето
По принцип не знам, до коя седмица може да се получи отлепватето,  аз бях в 12-13г.с. Сега в тези седмици,  тя мисля, че е закрепена стабилно, не мисля, че може да се отлепи. Спокойно,  а и щом си на преглед, не мисля, че имаш нещо за притеснение

# 113
Здравейте момичета

Елмазче пу -пу много си красива ! Очите ти наистина са като елмаз

Вчера от Бг магазин си купих  българско кисело мляко верея и на Маджаров кашкавала , леле мога само това да ям цял ден . Мина ми гаденето и ми се отвори такъв страхотен апетит че не е истина . Бебето наистина обича да си папка ,както казаха на видеозона онзи ден.
Иначе знам че може да ти стои твърд корема  когато бебето се мести и си играе вътре.
За главоболието , момичета ако пшете някакви лекарства твърде възможно е и от тях да се получава , мигнена също може да се отключи . Аз докато пиех хапчетата за повръщане приз 3 дни бях със главоболие , и страничните ефекти бяха едно от тези ...

# 114
Аз също съм с главоболие още от първите седмици. И с първата ми бременност бях така. Не знам обаче дали се дължат на ниско кръвно, защото нямам апарат и не го меря. На прегледите го измерват и е нормално. Пия панадол разтворим, когато болката е много силна и ми помага.
Относно отлепането на плацентата - аз също имах леки менструални болки, но без отлепяне на плацента. Така че не се плаши, не е задължително да е това.

# 115
  • омъжена
Аз също имам ниско кръвно това било не само от бременността а и от жегата и от два дена ме беше ли леко главата преди 2седм имах силно главоболие но не съм пила нищо няма смисъл. Моето е 90/50

# 116
sunshine1992, аз бях с отлепване. Нямах никакви болки, а обилно подмокряне, обаче от кръв. Веднага бях на лекар и преминах на терапия с прогестеронови препарати.

# 117
Аз си поръчах онлайн два клина за бременни от hm, че нямаха налични в магазина, по-късно ще ги взема и пробвам. Мисля, че няма да са ми удобни да съм така "загащена" ама ще видим 😂. За кръвното аз винаги съм била с много ниско, стигала съм до припадъци и сега пак си е така. Глава ме боли много често, от вчера също /мислех, че е от пътуването вчера, а и вечерта бяхме на имен ден и легнах късно, но днес се събудих с още по-силно главоболие, премерих кръвното явно е от него/. Последните дни от жегите ми е постоянно така, вие ми се и свят и само от кока кола ми става по-добре. Не ми се иска да пия в момента ама нямам избор.
Скоро си взех кантар вкъщи и вече всеки ден се тегля, преди няколко дена бях с 2 кг отгоре, днес отново съм на изходните/48/. Доколкото разбрах, не е проблем, че не качвам още все пак бебчето е много малко ама това вариране ми е малко странно. Няма от какво да съм ги свалила ям като за последно😂 и многоо сладко и вредни неща. Апетита ми е на макс.
Вчера за първи път се събрахме с доста приятели/ беше ме много страх, мен още ме е де 😁/, които не са ме виждали скоро и никой не видя коремчето, което аз си виждам😂 голям мерак ми е, става ми тъпо някой като ми каже, че не ми личи😂

# 118

Ето го и моето коремче 15г.с +6д 🥰🥰🥰

# 119
Ох, момичета. Пак съм аз с досадните въпроси. Но ми е първа бременност, след 2 неуспешни ранни и не знам какво да очаквам Confused Коремът ми ту го има, ту го няма. Много се притеснявам, въпреки, че казваха, че няма за какво. 18г.с съм. Личеше си доста, но от 3 дни го няма никакъв. Бебето още не го усещам. Може би вечер, все едно ми «къркорят»  червата . Искам да го усещам вече, за да съм спокойна. Голяма паника съм.

Общи условия

Активация на акаунт