Пиенето при жените

• 9 331
  • 227
  •   1
Отговори
# 180
Като цяло съм ОК с това. Иначе ако нещата опрат до кефа на единия срещу кефа на другия, при равни условия бонус трябва да има за естественото и здравословното. А в природата пушенето не е естествено.
Защо пък да има превес за естественото и здравословното? За мен може да е естествено да се пуши и да не живея здравословно, защо да ми се дава превес?
А природата се опитва да ни убие от мига в който се родим, така че без тия природни доводи, моля.

# 181
Навсякъде в западната част на света, а и във все повече азиатски държави се вземат мерки пушенето да се превръща във все по-скъпо и неприятно занимание, защото независимо от личната ни толерантност или употреба, пушенето убива, а това значи по-висока смъртност, повече хронично болни, по-високи разходи за здравната система и т.н. Аналогично с вредните храни, рекламата на джънк, неограничените газирани напитки и т.н. Собствените предпочитания са едно, но добрите управници знаят, или поне се стремят, да извършват и някаква профилактика сред населението си.

# 182
Така е, в Австралия например голям зор видях да намеря място, на което да изпуша една цигара.
Няма спор за вредата на цигарите, това е ясно. Всеки сам си избира и преценява дали дори и да иска, може да си го позволи. Хубаво е да не е лесно достъпно, но е хубаво и да има място за пушачите под слънцето. Малко, оградено, но да го има.
А че пушачите сме пристрастени гадове, ами така е. В разгара на ковид мерките ми се наложи да пътувам, дълъг полет, нерви, на летището салонът за пушачи затворен заради мерките. Написано, оградено, забранено. Е няма. Пушачите се наблъскали вътре при неработеща вентилация и яко сецат. Дреме им за правилата. Няма как да кажа, че това е ок.

# 183
Хич не им се връзвам на измислената западняшка загриженост за здравето на раите. Сори, ама блъскането с хормони за смяна на пола не е по-здравословно от пушенето, но на някои места го прилагат и на деца. Да не говорим, че обърнаха страната ни на сметище.

# 184
Реве, а на мъжете ,като ги засягаш с третия порок не им ли е хубаво, бе?
Викаш, толеранс към порочните си требе.
Няма такова нещо като засягане. Аз съм страшно моногамна, когато обичам някого.
За да го заобичам обаче при мен е дълъг процес и всекидневно доказване от негова страна.
Ако гледа само себе си, еми сори и аз се гледам! Не съм си намерила здравето на улицата!
Не знам, как се промъкна гръкът между капките, но сега поправям грешката си и наравно с другите пороци това е едно от основните неща, които гледам...да е непушач. Не мога да издържам лоши миризми и нещо, което ми отнема кислорода!
Баща ми излизаше известно време с една българка и тя го беше завела на българско събиране с други двойки.
Той се върна потресен. Думите му бяха: ''Ужас! Всички жени пушат. Някои от мъжете не, но жените без изключение.''
При канадците е по-скоро изключение някой да пуши.

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 16:40 от Ravenna

# 185
  • София
Е то и аз страдам ако не пуша с питието, защо да се мъча за нечий кеф, просто страхотна логика.
Да, категорично спазвам и съм За забраните на пушене на определени места, дори барове, няма да дойда да ви димя, но искам да има място, на което да си пуша, заобиколена от пушачи.
За мен димът също не е приказка, разбирам и уважавам правото на непушачите да дишат чист въздух.
Ама като ми се изцепки някой що да страдал заради пушачите... Ми не страдай , стой си вкъщи, то не е задължително. Същото важи и за мен като пушач - като се мъча без да пуша, да си стоя у дома и да си димя, няма да ме глобят ако не ходя по заведения.
Просто толерантност трябва и ясни правила, които да се спазват.

Твоето страдание е породено от твой личен избор. Моето - от твоя избор. Там е разликата.

# 186
Аз пак повтарям - ако някъде е позволено да се пуши, пуша и хич не ми дреме, че на някой това не му харесва. Ясно се знае къде е разрешено и къде не е, та всеки да си прави сметката дали да присъства, или не. То и мен ме дразни, че хората си изкарват кучетата навън и никой не им събира изпражненията, а по принцип уж има глоби за това. Дразни ме, че гледат кучета в апартаментите и лаят по никое време, ама никой не ме пита харесва ли ми, щом е разрешено. Дразни ме, че разни субекти пикаят по градинки и фасади, което също не е разрешено. Та в тоя ред на мисли няма как някой да ми дава наклон за нещо, което ми е разрешено.

# 187
Където може ,пафкам без да мисля даже.На който не му е приятно да ме диша,не съм го вързала.

# 188
Ям, пия, нося си новите дрешки и хич не ми пука кой ,какво си мисли. Живея, според моя светоглед а на тия, които не им изнася се изнасят.

# 189
  • София
И аз така. За това някой като ме дразни и ми пречи, му го казвам в лицето. Това, че не мога да го накарам да се съобразява, не значи, че ще си мълча. It's a wonderful life Blush

# 190
И аз така. За това някой като ме дразни и ми пречи, му го казвам в лицето. Това, че не мога да го накарам да се съобразява, не значи, че ще си мълча. It's a wonderful life Blush
Едно от нещата, които много ми харесват в Канада е, че когато нещо е против закона не е нужно ти да се разправяш, да си късаш нервите или да раздаваш правосъдие. Просто вдигаш телефона, обаждаш се в полицията. Полицаите идват и налагат глоба на нарушителя. Глобите са солени, о да, наистина солени! Joy
После, ако иска пак да се запъва и нарушава, аз нямам нищо против. Процедурата е същата. Joy

# 191
Пиенето на алкохол също не е естествено в природата Simple Smile

Абсолютно. И затова там, където пречи, е не просто забранено (пожелателно, както е с пушенето), а е наказуемо по закон - при шофиране например. Но в ресторант не пречи никому, за разлика от пушенето.

Като цяло съм ОК с това. Иначе ако нещата опрат до кефа на единия срещу кефа на другия, при равни условия бонус трябва да има за естественото и здравословното. А в природата пушенето не е естествено.
Защо пък да има превес за естественото и здравословното? За мен може да е естествено да се пуши и да не живея здравословно, защо да ми се дава превес?
А природата се опитва да ни убие от мига в който се родим, така че без тия природни доводи, моля.

О, доводът ми изобщо не е природен, а съвсем рационален. Има си изследвания колко пари се харчат за да бъдат лекувани пушачите и каква е загубата за обществото. И след като пушачите не плащат по-високи здравни осигуровки, значи има резон да бъдат ограничавани.

# 192
Един доста наболял проблем през последните години в нашата държава...Законът подминава тия с парите, но вече се вижда някакъв напредък, макар и бавно.

# 193
Бившият ми приятел беше хващан няколко пъти да шофира с алкохол над нормата в кръвта. Единият път дори си позволил своеволието да се счепка с полицая и да го удари. Резултат: временна конфискация на колата, отнемане на правата за шофиране чрез отнемане на книжката и всички следствия от това.
Сега в момента иска да се върне към нормален начин на живот. Отвсякъде му отказват да го застраховат или го застраховаха накрая срещу петорно по-висока сума, от която аз плащам (за много по-нисък клас кола и много по-стара)  и е задължен да кара с машина в колата, която се разписква отвреме-навреме. Като се разписка трябва да духаш в едно устойство. Ако промилите в кръвта ти са над допустимите запалването на колата блокира и трябва да продължиш пеша. В Канада си загинал без кола, защото разстоянията са умопомрачителни.
После ...обществото му било виновно. No Mouth
Той видиш ли, си бил наред, защото бил бунтар....
Моооре, не обществото ти е виновно, че си бъм, ама...нейсе!
Как го издържах и 2 месеца, не знам? Аз съм много против такива неща.Rolling Eyes

# 194
Аз пак повтарям - ако някъде е позволено да се пуши, пуша и хич не ми дреме, че на някой това не му харесва. Ясно се знае къде е разрешено и къде не е, та всеки да си прави сметката дали да присъства, или не. То и мен ме дразни, че хората си изкарват кучетата навън и никой не им събира изпражненията, а по принцип уж има глоби за това. Дразни ме, че гледат кучета в апартаментите и лаят по никое време, ама никой не ме пита харесва ли ми, щом е разрешено. Дразни ме, че разни субекти пикаят по градинки и фасади, което също не е разрешено. Та в тоя ред на мисли няма как някой да ми дава наклон за нещо, което ми е разрешено.
Добре, и ти си права. Съгласих се.

Общи условия

Активация на акаунт