Сърчице във мен тупти, през НОЕМВРИ 2021 то до мен ще спи!

• 42 045
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Извинявам се, че питам, но не ми е ясно кога и как мерят шийката? 🤔 На мен не са ми казали и с каква плацента съм. Само ми изписаха Магнерот 3х1 за контракции.

Утре съм на лекар и нямам търпение...

# 571
Магнезият не е прогестерон(така мисля)той е за контракциите.Аз пиех 3по1 магнезий и веднъж вечер по 2 таблетки вагинално утрогестан.Сега ми увеличиха магнезия на 3по 2 и ще видя утросгетана дали ще увеличат.Утрогестана е прогестерон

Pischi,щом не са ти казвали най-вероятно всичко е нормално.Шийка мерят при мен с вагинален ехограф,макар че на ранната ферална в 16та седмица ми я Мериха  и с коремен-има малка разлика с коремния

# 572
На мен не са ми казали и с каква плацента съм.

И на мен не са ми казвали --> намерих информацията, на документа от БХС.
Горна предна и аз. Усещам бебето рядко засега и само в ляво, та явно предна към дясно Grinning. Доста пъти не съм сигурна то ли е, ама един път се превъртя и един път го усетих докато вървях - та нямаше какво друго да е.

Иначе шийката си мисля, че я мерят на всеки преглед от началото на 4ти месец. Не мога да се закълна Simple Smile

Кали, май изглежда, че засега просто трябва да се следи.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 18:17 от Одри ♡

# 573
Привет, момичета ☺ Днес бях на лекар и на измервания при акушерката. В 17+4 г.с. съм. Бебчето е 216 гр. Расте и си отговаря на седмицата. Обаче, 🙁 оказа се, че е разположено много ниско и е свито от контракциите. Лекарят ми каза, че имам чувствителна матка... Като цяло не усещам нито придърпвания, нито болка. Разбира се, притесних се. Каза ми малко повече почивка и когато лежа да си слагам възглавница под таза. Още не знаем пола, но за нас с таткото е без значение. С предна плацента съм.
Някой знае ли нещо за ниско разположено бебе толкова рано? Едва влизам в 5 месец. Не искам да се вкарвам във филми, но ми е притеснено.

# 574
С предишната бременност бебето си остана ниско до края.Сега съм в 18+3,бебето е ниско долу,свито заряди преградата която имам,с предна плацента съм която е захваната за тая пуста,прословута вече преграда.Няма да има проблем,като започне да ти тежи обаче,трябва да лежиш повече и да наглеждате шийката.
При мен се оказва,че при спонтанния аборт не са ме изчистили хубаво и съм получила сраствания.Заради тях и с предишната бременност и с тази излиза тази преграда,която е от предна матопна стена до задна.На 14ти имам час за др Вецев,да чуя и неговото мнение....имам толкова лоши спомени от Шейново,но реших,че заради болницата няма да заклеймявам доктори.С др Вецев досега не съм имала пресечна точка,другите лекари от Шейново никога няма да ги забравя

# 575
  • Варна
Здравейте мами
Според генеколога: това мду крачетата не е пъпна връв
Изследванията са добри, но се оказа ,че съм ( А- )кръвна група.
Казаха ми, че щом съм с 1ва бременност да не се притеснявам,но все пак се тревожа.Началото на другата седмица ще взимат и на таткото кръв, дано всичко да бъде наред

# 576
И аз съм А-. На таткото ще взимат за определяне на резус фактора или нещо друго?

# 577
С предишната бременност бебето си остана ниско до края.Сега съм в 18+3,бебето е ниско долу,свито заряди преградата която имам,с предна плацента съм която е захваната за тая пуста,прословута вече преграда.Няма да има проблем,като започне да ти тежи обаче,трябва да лежиш повече и да наглеждате шийката.
При мен се оказва,че при спонтанния аборт не са ме изчистили хубаво и съм получила сраствания.Заради тях и с предишната бременност и с тази излиза тази преграда,която е от предна матопна стена до задна.На 14ти имам час за др Вецев,да чуя и неговото мнение....имам толкова лоши спомени от Шейново,но реших,че заради болницата няма да заклеймявам доктори.С др Вецев досега не съм имала пресечна точка,другите лекари от Шейново никога няма да ги забравя

Точно и на мен ми каза, че не му харесва, че е ниско долу и свито. Друго нищо не ми обясни. Аз също имах спонтанен аборт, месец преди да забременея. Сама се изчистих и казаха, че съм се изчистила напълно...
Интересно... щом плацентата е захваната за тази преграда, бебето получава ли всичко необходимо?

# 578
За сега уж получава.На 22ри на ФМ ще ми кажат дали има нужда да пия нещо допълнително за това .

# 579
Стискам палци всичко да е наред ! ☘🙏🏼

# 580
  • Варна
Да за фактора
И аз съм А-. На таткото ще взимат за определяне на резус фактора или нещо друго?

# 581
При нас аз съм А-, а той Б+ и за сега след изследванията, които ми правиха не се вижда нищо притеснително, така че споко всичко ще е наред 😚

# 582
Спокойно, като се роди бебето веднага се проверява кръвната му група и ако резус факторът му е положителен, като на бащата, ще ви бият инжекция Анти-Д-гамаглобулин до 48 часа след раждането. На мен са я били вече 2 пъти, след третото ми дете ако и то е с положителен, пак. Някога е имало драма, имало е случаи да сменят кръвта на второто дете, но това е вече минало, няма за какво да се тревожите.

# 583
Как сте момичета?
Аз броя дните до прегледа в четвъртък, толкова вече ми липсва черно-бялото човече. Напоследък усещам, че не мога да изкарам дълга разходка. Имах преди дни, 2 часа задачки в мола, на крак и после се бях поизморила и усещах тежест в таза. Както и вече в колата ни, не се возя отзад до баткото, а се настанявам отпред, полегнала назад.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 09:19 от Elanlli

# 584
Здравейте момичета. Аз да ме кажа, че резултатите ми излязоха и са отрицателни. Камък ми падна от сърцето, вече отново мога да се наслаждавам на бременеенето.
И аз се измарям по лесно и ми е определено неудобно в колата

Общи условия

Активация на акаунт