Сърчице във мен тупти, през НОЕМВРИ 2021 то до мен ще спи!

• 41 971
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Добре дошла Ирен, много се радвам да те видя тук Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

Аз също не искам детето да има от най-разпространените имена, моето име хем е супер нормално хем е сравнително рядко и търсех нещо такова.
Също искахме да го има и тук и в Русия (при нас ММ е руснак) и да се произнася лесно на запад. Смях се наскоро, че с тези приготовления ще иде в Япония сигурно Simple Smile
Иначе от руските дето са Ок в България ми хареса Саня.

Чакам вече с нетърпение новата тема на ДиДи със списъка и всичко Simple Smile  

И още нещо:
Скрит текст:
За да не чакате по 2-3 месеца за час при д-р Вецев, ако решите да се записвате, на супер док вървят за след месец, но много често се канцелират разни и излизат скорошни часове, понякога за утре. В момента го има този за след 10 дни:

# 661
Bochinka, за повтарящите се имена си права. Но много зависи около вас дали ще се улучат такива. Когато избирахме име за сина ни преди 5 години, изключихме имена като Александър, Мартин и Кристиан заради честите такива и го кръстихме Борис. В последствие се оказа, че пред нас, където се събират 20-30 деца и играят, няма нито един Александър, Мартин или Кристиан, но общо са 3ма Борис. Ами късмет. Това не прави името му по-малко любимо, ако ще да го чувам от всяка площадка или парк. Просто, защото вече е свързано с нашето дете и има за нас по-специален смисъл. Така, че ако си искала София, не я изключвай като вариант задължително.

Одри, Саня е много хубаво име. Много харесвам имена с Я накрая

# 662
Новата тема ще я пусна в четвъртък, така че моля модератирите да ме изчакат, ако се прехвърлят 50 стр. до тогава! Hands Pray

Напомням, че който иска да се види на първа страница, може да ми изпрати данни на ЛС.
Ще имам възможност да редактирам първите 24ч. от пускането на темата, та може и тогава да напиша някой, ако не се намери Simple Smile

Ние с ММ още не сме обсъждали сериозно имена. Една вечер разглеждахме именник и май повече се смяхме на някой попадения, от колкото да избираме - "давай това ще е!".
Тези имена, които аз му предложих ги отхвърли и каза, че искал да е нещо по-традиционно. Не знам какво не традиционно вижда в Изабела, Ванеса, Амелия. Smile
Междувременно името трябва да си пасва с презимето "Ивайлова" и с фамилията "Стоянова". Аз си я наричам Алиса, защото това ми е едно от избраните имена. Той ѝ казва "малката" и сякаш не си дава зор да измисля име все още.
Калина също беше едно от топ 3, а ако беше момче, щеше да е Калин.

# 663
Здравейте,

Не съм писала от много време, за сега с нас вс е наред очакваме момиченце. Heartbeat Чаквам си всеки преглед с нетърпение, а ФМ е на 06.07. Имам си момиченце на почти 8 годинки и имам неща от нея, с количка Бейби Дезайн Лупо бях с каката не я заменям за нищо друго. Пазара ние ще оставим за времето докато съм в болница, всичко ще бъде избрано разбира се от по-рано, но реалното пазаруване ще е тогава /не го правя от суеверие, а от горчив опит/. Както казах имам неща от каката и  имам и неща които ще ползвам от приятелки, но най важното ще бъде готово. Аз ще съм секцио живи и здрави за 5 дни все ще успеят дружинката да се справят с всички покупки. Ако нещо липсва, винаги може да се купи.

За име, мъжът ми също много харесва също Мила, каката иска да се казва Вики /само Вики/. Аз лично Мила, харесвам, но името е част от име на човек от семейството и не го чувствам да ми е на сърце, но пък двете баби са с "М" така, че може да изберем нещо с тази буква. Бих обмислила да е и с буквата на баща си "В", което пък ще огрее донякъде каката Grinning
Бочинка за каката бях избрала Симона и Моника, когато се роди и я видях, разбрах, че ще е Симона, така че наистина, когато видиш бебето просто разбираш кое е името.

# 664
обожавам Моника но бащата е Симеон и да имам две Монита в къщи ми е повече 😂Но да за сега се опитвам да съкратя списъка до 2-3 имена поне . Днеска съм на преглед и съм пред нервна криза , за мен 3 седмици са бескрайно много време .
Иначе за количката чакам да ми се обадят от Дундьо идната седмица като дойде количката . Много години проучвах пазара , Последно се двуомях между Cybex Priam и Uppa baby Vista . Определено и след като прегледахме технически нещата и мъжа , и още веднъж я видяхме на живо просто нямаше как да вземем overpriced cybex priam . И си останах на правилния избор Uppababy vista . Хем голяма , хем компактна , такова чудо не съм виждана , маневрена , не тежи 300 кила , висок клас платове и всичко по количката , Гумите не са помпащи . Има огромен кош за товарене , става двойна ако евентоално имам деца с малка разлика което си е екстра за мен . Отделно е печелила не знам си колко години подред наградата за най добра количка . И сега нямам търпение. да си я прибера.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 09:50 от Анонимен

# 665
Иренка Heart, добре дошла Simple Smile
Много се радвам, че си тук и заедно с Одри да си вървим трите в комплект Simple Smile
Относно имената, аз съм харесала точно 3 + 1  резерва и никое друго не ми прихваща вниманието, но пък и нито едно от съответните не ми отпада - Даниел, Деян и Явор + Ивайло в резерв.
При нас презимето и фамилията са дълги и нетрадиционни и ми се иска първото име да е лесно и кратко, за да не се затормозява детето живот и здраве да пише по 10 минути трите си имена Grinning
За сега ММ харесва и четирите, не знам на кое ще се спрем - има време, но аз искахд а си ги харесам от по-рано за да ми "отлежат" в съзнанието и накрая да се открое името на МОЕТО момче Heart

# 666
Здравейте,момичета!
Аз на 23.06 съм на ФМ,тогава се надявам да се разбере полът със сигурност като се погледне на 4 Д.Аз също имам някои набелязани неща,но е рано още…разглеждахме и количките.
Бях си набелязала ‘cybex primа’,но на живо изобщо не ми хареса,груба;тежка ….
Реших,че ще е mima xari.Дано всичко да е наред с бебчето да се успокоя.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 12:03 от Kristiqnita

# 667
Имената при нас винаги са били голямо чудене. С двете момичета през цялото време си мислех, че би било по-лесно да изберем име за момче. Този път имах име за момиче - щеше да е Неда. Обаче чакаме момче! И терзанията започват отначало. Някак трябва и на 4-ма ни да хареса името, а това се оказва адски трудно. Нямаме фаворит, всеки има тотално различни идеи. Освен това не искаме да го кръщаваме на никой, което пък изключва доста имена. Аз харесвам Антон, Константин, Дамян, Калоян, Ясен. А за момичета (освен Неда) - Лина, Лора, Елена.
Сетих се, че при покупките ръкавичките са много важни, още за болницата, защото много се издират бебетата в първите дни. Корито аз лично ползвах чак след втория месец, преди това под чешмата. Напоследък не е на мода да се къпят често бебетата, както и да се мажат с разни кремове/олиа. Голямата имаше ужасяващ атопичен дерматит и не ми даваха да я къпя често, с малката приложих сходна тактика, къпане през няколко дни и минимално мазане. При нея проблем не се получи. Не знам дали има значение, но чета много статии напоследък, че ежедневното къпане не е ок. Което обаче не изключва миене на дупе по 5 пъти на ден Simple Smile
Утре рано сутринта съм при АГ-то за присъдата след лошите изследвания. Стискайте палци да не е толкова зле, колкото изглежда.

# 668
Имената при нас винаги са били голямо чудене. С двете момичета през цялото време си мислех, че би било по-лесно да изберем име за момче. Този път имах име за момиче - щеше да е Неда. Обаче чакаме момче! И терзанията започват отначало. Някак трябва и на 4-ма ни да хареса името, а това се оказва адски трудно. Нямаме фаворит, всеки има тотално различни идеи. Освен това не искаме да го кръщаваме на никой, което пък изключва доста имена. Аз харесвам Антон, Константин, Дамян, Калоян, Ясен. А за момичета (освен Неда) - Лина, Лора, Елена.
Сетих се, че при покупките ръкавичките са много важни, още за болницата, защото много се издират бебетата в първите дни. Корито аз лично ползвах чак след втория месец, преди това под чешмата. Напоследък не е на мода да се къпят често бебетата, както и да се мажат с разни кремове/олиа. Голямата имаше ужасяващ атопичен дерматит и не ми даваха да я къпя често, с малката приложих сходна тактика, къпане през няколко дни и минимално мазане. При нея проблем не се получи. Не знам дали има значение, но чета много статии напоследък, че ежедневното къпане не е ок. Което обаче не изключва миене на дупе по 5 пъти на ден Simple Smile
Утре рано сутринта съм при АГ-то за присъдата след лошите изследвания. Стискайте палци да не е толкова зле, колкото изглежда.
Стискам палци всичко да е Ок🍀🍀🍀

# 669
Нашето първо бебе много обичаше къпането и от първото такова е бил в корито и много се радваше. Пропускали сме само докато бяхме на море за 5 дни и тогава директно под мивката ставаше.
С олио не съм го мазала, че беше лятно бебе, мисля че само крем за подсичане и лосион за тяло и то не много активно. Цялата му козметика беше А Дерма за чувствителна кожа, въпреки че след това минах на Бочко и не е имал проблем с кожата и с по-обикновената козметика.

# 670
  • Am Dorf (BB)
При нас с избора на име също е трудно - освен, че не живеем в Бг, таткото не е бг, и е труден избора хем на международно име, хем на такова, което ми носи късче родина в себе си. При първото ни дете успях да интегрирам Кристо като второ име (тук Х не се произнася звучно и щях да се ядосвам всеки път). Сега чакаме момиче и ще ползваме фаворита, който ни беше за момиче предния път. Този път първото име ще е бг, а второто - международно.

От фаворитите за момчета миналия път с бг нотка бяха Симон, Филип и Девин.

За хигиената при бебетата - тук не се практикува къпане всеки ден. Само лятото пълня ваната всеки ден, но повече за игра, а не за ежедневен тоалет. Мокри кърпички също не се препоръчват за редовна употреба. Най-често за почистване се ползва памучен тампон
Скрит текст:
,
който се напоява с вода и няколко капки бебешко олио. По този начин съм почиствала баткото, не е страдал от зачервено дупе или други проблеми. Подсичаше се само при никнене на зъби, за момичетата с първо дете, да си знаете - при зъбоникнене се променя състава на слюнката и децата се подсичат. Единствено в тези периоди съм нанасяла крем против подсичане и пудра.
Друга покупка, която тук е разпространена - радиатор за над повивалника. Колкото и да е топло в стаята, бебета мръзнат и до към 5-6мес някъде (и баткото е ноемврийче) изпозвахме при всяко преобуване радиатора (сестра ми в бг ползваше т.нар. духалка)

# 671
Момичета, а с какво се повиват зимните бебета, когато се излиза навън с количката? Има ли нещо като чувалчета специални, или го навличаш с много много дрехи?

# 672
За зимата - нормални дрехи, космонавт и после го слагаш в зимен чувал за количката. При особено голям студ съм мятала и по едно одеало отгоре, но те в легналия кош са доста защитени като цяло. Без зимен чувал не си представям как се извежда малко бебе, вероятно трябва просто много добре да се увие в някакви одеала. Чувалът е страхотно улеснение.

# 673
За зимата - нормални дрехи, космонавт и после го слагаш в зимен чувал за количката. При особено голям студ съм мятала и по едно одеало отгоре, но те в легналия кош са доста защитени като цяло. Без зимен чувал не си представям как се извежда малко бебе, вероятно трябва просто много добре да се увие в някакви одеала. Чувалът е страхотно улеснение.

говориш за чувал нещо като този ли?
https://www.google.com/search?q=%D1%87%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BB+% … =1745&bih=880Тоест се взима отделно от количката? Питам, защото нали има на коша за новородено една постелка отгоре.

И сега гледах за помпите за кърма. Май ще е по лесно с ръчна на какво мнение сте? Харесах една на avent comfort oбаче ще я взема от амазон там е 17 паунда, а в България са по 90лв.

# 674
Аз лично гледам тези помпи , Това са ной новите опции където нито е сам да стискаш нито е на ток . И е направена така все едно бебето суче , Само я закачаш и тя си събира каквото има да си събере .Още не са много популарни в Бг . Но американците много ги ползват

Общи условия

Активация на акаунт