Раздяла

• 4 635
  • 39
  •   1
Отговори
Здравейте, аз съм на 31г. с две малки деца, с баща им взехме решение да се разделим. В последната една година доста често го хващах, че ме лъже, изневери ми, все нямаше време за мен и децата а от скоро има и нова любов... До тук всичко е ясно, връщане назад няма, той не желае да се развеждаме , но не желае да прекрати и новата си връзка, а на мен се пада и честта да се опитам да обясня на две невръстни деца защо тати вече не е при тях. Надявам се тук да немеря жени минали по моя път готови да споделят те как са се справили. Как да обясня на децата къде е баща им, как отново да открия себе си изгубена в толкова много мисли... Как да продължа, чисто емоционално и психически без да обвинявам себе си и него... И още хиляди, хиляди "как", "защо" и тн.

# 1
Желае, не желае, никой не го пита! То бива бива наглост.. Подавай документи за развод, оттърви се от него и гледай напред. Съди го и за издръжка, децата ще се оправят! Няма да са първите, нито последните на разведени родители.

# 2
Наемаш си адвокат, подаваш документите за развод и следваш препоръките му.
На децата обясняваш с думи, подходящи за възрастта, че в живота не всички остават заедно, че това, че някой вече има друга жена/мъж, не ги прави по-малко техен баща/майка.
Най-зле съм виждала, че се приема, когато ги лъжат. Обикновено се настройват с/у инициатора на раздялата, а не с/у този, който стои в основата ѝ. Затова бъди искрена с тях.

# 3
Аз също мисля, че развода е логично решение в мемонта, в Понеделник ще се консултирам и с адвокат. Притесненията ми са повече насочени към децата и как всичко това ще им се отрази, той не намира грешки в себе си, нито вина, даже на майка си е казал, че аз му нямам доверие и за това съм го изгонила и нито дума, че той иска да има връзка с друга жена. Надявам се всичко бързо да се нареди. Благодя за отговорите, може би просто ми трябва смелост и за това търся съвети.

# 4
Когато ние се разделихме детето беше голямо, което го правеше още по-сложно (в пубертета)..
Но съвета ми е...
Консултация с адвокат. На децата с прости думи без да драматизираш. Много е важно да се овладееш емоционално. Да не позволяваш да те виждат разстроена.
По същия начин и , когато се налага да комуникираш с баща им. Без емоции, без конфликти. Хубаво ще е ако може да запазите добрия тон, за да не се отрази на децата.
В началото е тежко. Преминаваш през различни състояния. И всичко ти изглежда мрачно. Не мисли много напред. Ден за ден, седмица за седмица. В един момент минава..И пак се радваш, усмихваш плануваш напред!

# 5
Колко малки са децата? На съвсем малки само казваш нещо в общ текст, че тати е отишъл да живее на друго място, просто и ясно, добавяш че той продължава да ги обича и ще се видят по-нататък, толкоз. Разсейваш ги с нещо странично и продължавате деня. Ако искаш и повече им обяснявай, ама води до вътрешен конфликт и е по-лошо, защото таткото сигурно ще хване да обяснява нещо различно като са при него.

# 6
Е как така не иска развод?! Кой го пита.
Разведете се цивилизовано по взаимно съгласие.
Опитайте се заради децата да запазите добрите отношения.
Не се карайте, не се обвинявайте.
Колкото и да си наранена в момента, той винаги ще остане баща на децата.
В никакъв случай не оправдавам постъпката му, но ако вашата връзка е изчерпана не е справедливо да сте заедно само заради децата.
Хората се женят и развеждат - не сте нито първите, нито последните.

# 7
Това, което съм срещала често, от части и при мен..
Това, че мъж си има любовница, даже да е залитнал с емоции, не значи, че иска развод.
Идеално го устройва положението..ако жена му не мрънка много и не е инициативна..Обикновено жените са тези, които задействат развода. Често ако са търпеливи, след време си връщат нормалността за кратко или по - дълго..

# 8
Това, което съм срещала често, от части и при мен..
Това, че мъж си има любовница, даже да е залитнал с емоции, не значи, че иска развод.
Идеално го устройва положението..ако жена му не мрънка много и не е инициативна..Обикновено жените са тези, които задействат развода. Често ако са търпеливи, след време си връщат нормалността за кратко или по - дълго..
Според мен, ако се стигне до любовници връзката е изчерпана.
Лично аз съм доста крайна.
Когато се появи трети човек - има проблем.
Ако прости веднъж, ще прости многократно.
А авторката казва, че съпругът не иска да прекрати връзката си, което означава, че не го смята за грешно.
Иска домакиня, майка на децата, сигурен и безплатен секс, но и любовница, която да го разнообразява.
Според мен за него това е супер изгодно, но ако има кой да го търпи....
Не знам, всеки сам си преценява как иска да живее и какво го удовлетворява.
Аз заради децата не бих останала с човек, който не ме уважава...

# 9
Не иска развод защото сме били семейство и той друго нямало да създава Grinning  Новата му партньорка не искала брак и деца... Аз тук съм без думи и ще си спестя коментара, мисля, че е излишно. Според мен това ще му създаде чувство за сигурност ако с другата не се получи да опита да се върне при нас. За децата обмислям и консултация с психолог, държа да отбележа, че нямам намерение да ги намесвам, настровам и тн.

# 10
Не иска развод защото сме били семейство и той друго нямало да създава Grinning  Новата му партньорка не искала брак и деца... Аз тук съм без думи и ще си спестя коментара, мисля, че е излишно. Според мен това ще му създаде чувство за сигурност ако с другата не се получи да опита да се върне при нас. За децата обмислям и консултация с психолог, държа да отбележа, че нямам намерение да ги намесвам, настровам и тн.
Ох, страхотно обяснение. Явно е някоя около 20-те и иска секс с батко ( съжалявам, че говоря така).
Според мен е излишно да водиш децата на психолог. По скоро ти се посъветвай как ДВАМАТА с баща им да обясните ситуацията.
Ако ти го обичаш, склонна си да му простиш, а той се върне и покае....може пък да му дадеш шанс, но да е толкова нагъл....явно има и такива.
Обикновено хората или се крият, или искат развод, но открито да заявяваш на съпругата си, че няма да оставиш любовницата, но тя трябва да те търпи....не е мой тип!

# 11
  • София
Ами той хем иска домашния уют, хем тръпката и секса на друго място. Мен не би ме устроило да съм домашната прислужница, докато той мачка чаршафите с друга и й се обяснява в любов.

Ти си прецени дали чисто финансово не ти е поизгодно да запазиш брака. И да го ползваш както си решиш да ти помага вкъщи и с децата. Иначе аз повече пръста няма да си мръдна да му осигурявам нещо вкъщи и бих си търсила кефа другаде. За децата са ти го казали, те не са виновни, а той винаги ще им е баща. Пестеливо и без да ги въвличаш. Избери пътя, който няма да те трови в бъдеще.

# 12
Ох, страхотно обяснение. Явно е някоя около 20-те и иска секс с батко ( съжалявам, че говоря така).
Според мен е излишно да водиш децата на психолог. По скоро ти се посъветвай как ДВАМАТА с баща им да обясните ситуацията.
Ако ти го обичаш, склонна си да му простиш, а той се върне и покае....може пък да му дадеш шанс, но да е толкова нагъл....явно има и такива.
Обикновено хората или се крият, или искат развод, но открито да заявяваш на съпругата си, че няма да оставиш любовницата, но тя трябва да те търпи....не е мой тип!

Даже е с няколко години по-голяма от мен. Ние с децата сме в семейното жилище той се изнесе. За мен развода е по - добрият вариант защото ще има черно на бяло кой къде остава, кой какви права и задължения има, а не утре краката като реши, че иска деца да цъфнат в нас да се гоним един друг и да се съдим... На думи нямало такава опасност, нооо как се вярва на думата на такъв човек. А се притеснявам, че ако не е по взаимно съгласие ще станат големи циркове. Грижата за децата е с или без брак/развод от такава отговорност се надявам няма да избяга а и са му деца обича ги все пак.
ПС: аз също нямам намерение да прислугвам и да чакам просветление или да давам прошка. Искам едни нормални взаимоотношения за да създадем среда за тези деца. Децата са си деца, те нито имат вина нито трябва да са потърпевши.

# 13
Лина, явно разбираш ситуацията..Хубаво е, че се е изнесал. Адвокат. Мирно и тихо с него за да не го предизвикваш..Развод по взаимно съгласие е най-доброто.
Сили, вяра и спокойствие!

# 14
  • София
Щом е така авторке, прецени си внимателно ресурсите. Какво ще ти е необходимо чисто материално, какво ще ти помогне емоционално. Как да си преорганизираш живота. Не се притеснявай да изискваш от него всякаква помощ, но не я и търси за да го наказваш. Терапевтът може да ти е от голяма полза, възползвай се, ако можеш да си го позволиш.

Няма да ти е лесно, но такива истории са супер често срещани. Въпросът е да намериш начин да продължиш напред чисто емоционално, без горчивина и реваншизъм. Него не го мисли.

Общи условия

Активация на акаунт