За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 290
  • 776
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте мами един бърз въпрос 😃 бебка е на 7+ имам едно кенгуру на лорелли , може ли дс го ползвам от време на време ? Вредно ли е ?

Според мен кенгуру, особено на Лорели не е добра идея.
Най-добре е в ергономична раница, но там цените са високи 200-300лв, ако не се лъжа за хубавите такива.

# 226
  • Пловдив
Месото го въведох малкат като стана на 6 месеца. Преди това въвеждах поетапно тиква, пащърнак, картоф, морков, сладък картоф, и т.н. На 5+++ дадох и безглутенова каша с плодово пюре, въпреки че лекарката каза да дам плодове след 7ми месец.
Не съм замествала обяд веднага, то и сега често малката държи да си пие млякото след като е обядвала.

Според мен попитай педиатърката за това в каква поредност какво да въвеждаш, защото има страшно много мнения и идеи и тул може само още повече да се объркаш Simple Smile
Аз захранвам класически педиатричен подход с пюрета и поетапно даване на по- едро смляна храна. Друга мама пък дава ЗВБ.... така че избери си кое е по- удачно за теб и за бебето и си следвай схемата . Няма правилно и грешно.

# 227
  • Несебър
Има носилки втора употреба на скъпи марки около стотина лева и по-малко, които идват от грижливи хора. И тук в темата и фейсбук групите.
Кенгуру в никакъв случай не е окей, особено ако искате по-дълго носене.

# 228
Кенгуру не се препоръчва заради висенето на краката, но не смятам, че е проблем ако се ползва за няколко минути. Ергономичните раници са по-подходящи, особено за дълго носене.

# 229
Пиши какво става с ваксините и сополите  Wink успех
Аз не знам кое е нормално затова се допитвам. Дайте някаква схема.... Имам една, но там примерно има 20 зеленчука и отдолу месо, но не разбрах трябва ли да чакам всички зеленчуци.

Рокет, 5 хранения има по 180мл. Днес са 6,защото орева света да яде.

Сложное, от София съм

# 230
  • Пловдив
Имам кенгуру, ползвала съм го за разходка из места, където няма как да стане финта с количка /пещери, екопътеки и т.н. /,  ползвала съм го и като беше бая малък да изчистя, че беше в период на мрънкане. Бебеносенето не е моето, та за няколко пъти не бих инвестирала пари в нещо по-специално, няма какво да му стане на детето.

Аз заместих хранене много бързо /за около седмица/, бързо въвеждам и храни по 2-3 дена. Единствено жълтъка вкарвах месец до достигане на половин на хранене, глутена също ще го вкарвам бавно.

# 231
А, колко време след захранването заместихте целия обяд с пюре? И в какво количество е пюрето?
Моето бебе от две седмици яде пюрета, но хапва буквално две чаени лъжички и не иска повече. Същото така, един зеленчук го яде два дни, на третия ден го изплюва и реве. Просто не го иска повече.

# 232
А, колко време след захранването заместихте целия обяд с пюре? И в какво количество е пюрето?
Моето бебе от две седмици яде пюрета, но хапва буквално две чаени лъжички и не иска повече. Същото така, един зеленчук го яде два дни, на третия ден го изплюва и реве. Просто не го иска повече.
Здравей .
Моето бебче е на 6 месеца  и половина.
Захранен е на 12 Март на 4 месеца и 1 седмица. Във началото започнах със 1/3 пюре.от 5 ти Месец започнах да му давам по 1 пюре от 125 грама.
Вече е на 6 месеца и половина сутрин му давам мляко на обяд пюре от 125 грама за следобедна закуска му давам каша от Елда на слънчо със плодово пюре.
Аз когато започнах да го захранвам започнах със тиква 5 ,6 дни после му давах всеки нов зеленчук  пак по 3,4 дни..
Бебо от третото даване започваше сам да си отваря устата като види лъжичката.
Според мен пробвай със друг вид рюре може това което му даваш да не му харесва.
Опитай със същото пюре след няколко дни. На колко е вашето бебче.Всъщност количеството зависи от бебчето някой бебета ядат повече някой по малко
Успех ви желая със захранването и бъдете здрави...

# 233
  • Пловдив
Аз съм с ергономична раница на Ergobaby Omni 360. Супер удобна е за обиколки, ние обиколихме 5 екопътеки в Родопите с нея и детето се чувстваше супер в нея. Дори спеше вътре като и дойде време за съня.
На мен не ми е тежало изобщо, тежестта се разпределя много добре. На 8++ е малката, 8,5 кг.

# 234
Аз съм с ергономична раница на Ergobaby Omni 360. Супер удобна е за обиколки, ние обиколихме 5 екопътеки в Родопите с нея и детето се чувстваше супер в нея. Дори спеше вътре като и дойде време за съня.
На мен не ми е тежало изобщо, тежестта се разпределя много добре. На 8++ е малката, 8,5 кг.
Здравей те.
Колко горе долу струва такава раница.
Моята бебо  е на 6 месеца и половина 8940кг

# 235
Здравей те.
Колко горе долу струва такава раница.
Моята бебо  е на 6 месеца и половина 8940кг
350-360лв

# 236
Не са ли много тези кг за 6месечно

# 237
Аз какво да кажа с ексклузивно кърмено, на 6 месеца беше почти 10 кг 😐😁..

Някой има ли от тези занимателни бордове "бизи борд"? От каква възраст според вас е най-добре да се ползват? 🤔

# 238
  • София
Тези дни оглеждах тчно бизибордовете. Малкият вече всичко тества и пробва кое щрака, кое шумоли, кое пищи/се натиска/дърпа и т.н. Мисля скоро или да му поръчам, или да му направим (зависи кое ще излезе по-изгодно). Малко да му омръзнат сегашните играчки. На 7+++ е.

Нашият също уж е едър, 9300 на 6+++ беше. Ама го теглих вчера пробно и даже е свалил 100гр, но то е по 3-4 часа нон-стоп лазене и набиране по мебелите. Иначе за него ползвам понякога на Тула раница, но вече е доста шавлив и си иска пространство. Нещо му става неудобно да е държан, носен, сърди се да е на земята, та раницата много много не е в употреба в момента.

# 239
При нас таткото направи бизи борд и още от 10 месечна се занимава, както и сега.

Общи условия

Активация на акаунт