За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 285
  • 776
  •   1
Отговори
# 240
На колкото прецениш, че ще се занимава. Аз по принцип някъде около 10-11 м взех книжка със звуци и животни, която е упомената, че е за 2г+. Та дори сега да не я ползва, след някоя друга седмица ще прояви интерес. Ние минахме без такова нещо. Напр. Цип се научи да правя при игра с разни несесери, раница или блуза.

За заместено хранене няма как да се говори кога ще се случи. Всяко дете е различно. Някои си предпочитат млякото и дълго време само опитват храната, други бързо заместват хранения. Та си е до дете.
Аз какво да кажа с ексклузивно кърмено, на 6 месеца беше почти 10 кг 😐😁..

Някой има ли от тези занимателни бордове "бизи борд"? От каква възраст според вас е най-добре да се ползват? 🤔

# 241
  • Пловдив
Да речем, че за седмица-седмица и половина заместих обяда, 190г давам. Към момента заместени са обяда и следобедната закуска имам ли сготвено давам и вечеря и закуска. На бебо му е все тая мляко или храна, въпросът е да му е пълно тумбачето.

# 242
Да речем, че за седмица-седмица и половина заместих обяда, 190г давам. Към момента заместени са обяда и следобедната закуска имам ли сготвено давам и вечеря и закуска. На бебо му е все тая мляко или храна, въпросът е да му е пълно тумбачето.
Деси моето бебе е на 6 месеца и половина мога ли да му давам жълтък във пюрето.
Също така искам да попитам кога се въвежда глутена  и как всеки казва различно.
Благодаря

# 243
  • Пловдив
Нашата от 6- месечна се занимава с бизи борд. От ОЛХ поръчах от една жена ги прави изгодно.
Иначе да Ергобейбито е 350 лв, но моето го взех от ОЛХ пак, за 130 лв.

# 244
Ние бяхме на първите си ваксини преди малко. 4++ е, 7 200кг. Бил слон, как можело да го храня толкова?! Казвам й, че реве неистово като огладнее и си яде 180мл.тая ми вика "глезиш го, нека си реве"?! Майко, откачам, не мога да я слушам тая жена. Нормална ли е, това лекар да го говори добре ли е?! Вдигна ми кръвното. И понеже рева при боцкането бил и женчо. Вбесява ме тая жена, вместо да имам доверие на педиатърката си, тя ми говори простотии.
Кажете как се сменя, моля. Понеже е приятелка на моя роднина не искам да се разсърди, но искам да я сменя. След някой месец, понеже от тези които познавам никой не взима нови деца. Трябва първо да намеря нова..... Но с някакъв документ ли става преместването?

И 2 пъти ли наистина да дам Панадол? Може ли само преди лягане превантивно?

# 245
Аз не давам превантивно Панадол.

# 246
  • Германия
Панадол даваш при нужда, аз обикновено давам преди лягане. Ако е под 38,5 пък изобщо не давам.

А педиатърката ти не е редовна, как може така да говори! Потресаващо отношение!

# 247
Който иска да се сърди, тя, приятелката ти,аз моментално бих я сменила.
Не давай Панадол превантивно.Не винаги вдигат темпер., защо да тровим децата

# 248
Нашият педиатър също ни е казвал при първите ваксини да даваме Панадол 2 пъти превантивно.Не заради това да не вдигне Т,а защото самата ваксина е болезнена,а Панадол действа против болката.На по-късен етап,вече не сме давали превантивно.

# 249
Никога не съм давала превантивно лекарства.
Лекарката бих я сменила веднага.Юни месец можеш да я смениш.Имаш време да намериш лекар.

# 250
Превантивно лекарства, особено Панадол и Нурофен, не давам.

# 251
Да, ако сменянето на лекар е като при нас, можеш да я смениш юни или декември месец. Аз като сменях лекар нищо не носих като документи, директно отиваш при новия и той вече чрез системата те прехвърля при него.. Но не съм особено сигурна, така че бих ти препоръчала след като си намериш нов педиатър - попитай дали е нужно да носиш някакви документи. Blush Въобще да не ти пука кой се сърди и кой не, не може да угодиш на всички.

Lore.lay, може ли да споделиш коя е тази жена? 🤗

# 252
Моето дете е точно на пет месеца и тежи 7 кг. Не знам какви са нормите, но лекарката каза, че е в норма. Също, като боцка детето и то си плаче, нормално е.
Аз давам превантивно по 2 мл Панадол, така ми каза педиатъра и го слушам. Температура не е вдигало детето, също така давам калциев глюконат, след ваксина, по препоръка на педиатъра и кул пач на боцнатото.
Yan, а може би правилно ти е казала жената, да не прехранваш детето. Опитай да му даваш чай или вода, непосредствено след като дадеш дозата мляко. На 4 месеца, моето дете пиеше по 130-140-150 мл. Всяко бебче е индивидуално, но все пак ...

# 253
  • Германия
Ние бяхме на първите си ваксини преди малко. 4++ е, 7 200кг. Бил слон, как можело да го храня толкова?! Казвам й, че реве неистово като огладнее и си яде 180мл.тая ми вика "глезиш го, нека си реве"?! Майко, откачам, не мога да я слушам тая жена. Нормална ли е, това лекар да го говори добре ли е?! Вдигна ми кръвното. И понеже рева при боцкането бил и женчо. Вбесява ме тая жена, вместо да имам доверие на педиатърката си, тя ми говори простотии.
Кажете как се сменя, моля. Понеже е приятелка на моя роднина не искам да се разсърди, но искам да я сменя. След някой месец, понеже от тези които познавам никой не взима нови деца. Трябва първо да намеря нова..... Но с някакъв документ ли става преместването?

И 2 пъти ли наистина да дам Панадол? Може ли само преди лягане превантивно?
На 4м дъщеря ми тежеше 7,400. Казваха да внимаваме, да спазваме режим, Ако можем. Но да ми казва, че детето ми е слон...

# 254
Аз по яденето нищо няма да променям. Така веднъж я слушах, намалих яденето, в резултат на което детето пищеше по цял ден и нощ от глад а аз се изпокарах с всички, които ми казваха, че е гладен, щото видиш ли педи е казала и аз стриктно спазвах. Тогава ми идваше сама да си бия шамари, ами като детето е гладно ще яде, вече не ме вълнуват кг. А има една формула, според която яде точното количество. Тя не ме пита дали яде 5 или 6 пъти, а съди че е много, което не е правилно. Важни са общите мл. за денонощие. Ама както и да е просто се ожалвах от обидните й думи....
Иначе малчо се изходи доста редичко сега, не знам може ли да е от ваксините. Мерих Т, беше 36.3.
Сега е с лепенки куул пач, кога мога да ги махна? Предполагам не се спи с тях?

Общи условия

Активация на акаунт