Лоши отношения с роднини

• 24 054
  • 523
  •   1
Отговори
# 285
Жалко за темата на Вероника, гледам, че Ревена пак я е превзела с взаимноизключващи се постове и провокации.

# 286
  • София
Не виждам проблем в това, че Равена пише. В момента всички се опитваме да й помогнам да се замисли, че гневът и инатенето не са добър съветник и щом обича детето си, а не се съмнявам, че го обича, трябва да помисли за нещата по малко по-различен начин, в перспектива. И в много други семейства стават подобни неща.

# 287
А какво значение има дали Равена наистина обича дъщеря си ? На кой му пука, щом парите са и по-важни ? Майчината любов безусловна ли е ? Ми, май не е.
Дъщерята пък е избрала мъжа си пред майка си. Така че, тя е избрала да няма майка и дори рискът да бъде зачеркната от завещанието. Всъщност, дъщерята е направила своят избор вече. Няма значение дали ще остане с мъжът си. Важното е, че е показала на майка си, че тя не е фактор и нейните решения не зависят от нея. Мача е свирен с или без наследство. Това е червен картон, директен. Тя си има баща и получава безусловната майчина любов от него.

# 288
Всеки е в правото си да пише за лоши отношения с роднини в тема за лоши отношения с роднини. Няма допуск до теми.

# 289
А какво значение има дали Равена наистина обича дъщеря си ? На кой му пука, щом парите са и по-важни ?

Като за 23 годишна дъщеря й не е нито малка нито без възможност да си намери работа и да учи. Много лекари, които познавам точно така са завършили.

Така че и на мен да ми дойде някой външен да ми каже - дай ми парите си че да си живея добре, ще врътна ключа на хазната. Това няма общо с обич към парите, а си е чиста проба здрав разум.

Грешката на Равена в случая е, че от това да се доказва си е развалила брака и то заради някакъв външен, който няма общо със семейните им взаимоотношения.

Мухите се ловят с мед, не с тупалката.

# 290
Подозирам,че е свикнала да манипулира семейството си и ако някой покаже самосиндикалност бива наказван. Ако не ме подкрепяш пред дъщеря ни - на ти развод, ако пък щерката се прави, че може сама да си избира мъжете - йок наследство. Иронията е,че след развода пуска на мъже, по-нискокачествени от отритнатия зет. Въпреки,че не подкрепям методите й, все пак симпатизирам на Равена и се надявам цялото семейство да се помири и да се върнат по старому, защото в тази ситуация има да губи само тя, пък било и то с непокътнато имане.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 15:08 от handsOfTime

# 291
По принцип хората, (жените) са щастливи, когато изобщо имат деца. А ако те са здрави, тогава какво повече можеш да искаш от живота ?
Въпросът е, че някои жени не са щастливи, просто нищо не е в състояние да ги направи щастливи. Една пустота отвътре, дето няма пълнене. Всичките до една, такива остават сами, и едва тогава постигат заветното щастие, да изиграят мечтаната роля- ах, никой не ме обича мен, колко съм нещастна, аз се жертвах за всички. Приятен театър без публика. През това време животът на другите си тече и без теб.....

# 292
Ако аз имах пари, бих го издържала този, един човек в повече.Не да му купувам кола, но яденето там  и че придружава дъщеря ми, пази я .Да си завърши, да почне работа тя и  край.Че  е обявила : без наследство, нищо,   и  аз бих, да не се надява на парите ми.За друго ги давам и толкова.
Но не е полезен ход да командвам.
Синът живя с гаджето си години преди да стане снаха.Не съм питала за какво като иска пари, дори за нея  поиска дребна сума и пратих от раз.
За съжаление при мен е много на дребно, нямат ползи.Но колкото имах, дадох.
Пък какъв е, времето ще покаже.
Равена изглежда се държи като типична свекърва, да е на име имота ,дето партньора(снахата) няма права.
Не и знам богатството дали си заслужава.

# 293
По принцип хората, (жените) са щастливи, когато изобщо имат деца. А ако те са здрави, тогава какво повече можеш да искаш от живота ?

Това е най-лошия начин на мислене за един родител. Щом детето е добре, значи друго нищо няма значение. А, ако не е щастливо? А, ако е използвано? А, ако има някакви проблеми? Това няма ли значение? Ето заради такова мислене от страна на моите родители не посмях да се разведа навреме и търпях БНД цели 12 години - години, които никога няма да ми се върнат повече. Три пъти го гоних и три пъти го прибирах под натиск на родителите ми. При всяка раздяла слушах едно и също: "Щом не те бие, значи си е добро момчето. Не може да оставиш детето си без баща, само защото обича да залага /нищо, че залагаше по Х000 лв всеки месец, а аз сама издържах себе си и детето НИ/, само защото не се прибира /детето ми дори не го познаваше, защото той се прибираше, когато то спи/, само, защото ти кръшка /при него с пълна сила важеше лафа "Дай на селянина пари и му гледай сеира - жени, жени, жени и комар/. Те всички мъже са такива - дръж си го, че без него няма да прокопсаш. Никой няма да те вземе с това ремарке. Щом ти и детето ти сте здрави, от това по-хубаво няма на къде.

Това е много неправилно мислене. Човек може и трябва да иска много неща от този живот. Той е пъстър и прекрасен, може да предложи много, но само на хората, които имат смелостта да поискат. Заробването на млади години с паразит само те закотвя с тежест на дъното, а на него му дава криле да изживее живота си така, както винаги е искал. Защото има разлика в мечтите на единия и на другия, и в случая на Равенна се вижда ясно - дъщеря й мечтае да стане лекарка, а паразита си мечтае някой да го издържа. Толкова сериозен контраст има между нещата, които искат от живота, че са напълно несъвместими

# 294

Това е най-лошия начин на мислене за един родител. Щом детето е добре, значи друго нищо няма значение. А, ако не е щастливо? А, ако е използвано? А, ако има някакви проблеми? Това няма ли значение? Ето заради такова мислене от страна на моите родители не посмях да се разведа навреме и търпях БНД цели 12 години - години, които никога няма да ми се върнат повече. Три пъти го гоних и три пъти го прибирах под натиск на родителите ми. При всяка раздяла слушах едно и също: "Щом не те бие, значи си е добро момчето. Не може да оставиш детето си без баща, само защото обича да залага /нищо, че залагаше по Х000 лв всеки месец, а аз сама издържах себе си и детето НИ/, само защото не се прибира /детето ми дори не го познаваше, защото той се прибираше, когато то спи/, само, защото ти кръшка /при него с пълна сила важеше лафа "Дай на селянина пари и му гледай сеира - жени, жени, жени и комар/. Те всички мъже са такива - дръж си го, че без него няма да прокопсаш. Никой няма да те вземе с това ремарке. Щом ти и детето ти сте здрави, от това по-хубаво няма на къде.

Това е много неправилно мислене. Човек може и трябва да иска много неща от този живот. Той е пъстър и прекрасен, може да предложи много, но само на хората, които имат смелостта да поискат. Заробването на млади години с паразит само те закотвя с тежест на дъното, а на него му дава криле да изживее живота си така, както винаги е искал. Защото има разлика в мечтите на единия и на другия, и в случая на Равенна се вижда ясно - дъщеря й мечтае да стане лекарка, а паразита си мечтае някой да го издържа. Толкова сериозен контраст има между нещата, които искат от живота, че са напълно несъвместими
И ? Кога майката трябва да се откаже от детето си ? При кой грешен избор ?
Не знам какво имаш предвид, но аз децата си няма да ги оставя никога, ни-ко-га !
Така, както моят баща не ще ме изостави никога.

# 295
Чей кой те кара да ги оставяш? Щом си готова да дундуркаш зет си, заедно с внуците, а той да си гледа кефа - ами ти ще си тъща - мечта. Обаче има хора, които искат най-доброто за децата си. Разбира се, че изоставянето не е вариант - затова сме се събрали тук толкова много хора и мисли как да помогнем в казуса на Равенна. Защото, според всичко написано до тук от нея става ясно, че някой със сигурност е ударил джакпота на живота си, но това не е нейната дъщеря.

# 296
Ти прочете ли какво е написала Равена ?
Ако не стане, както иска тя, дъщеря й остава без майка и без парите от мама.
Е, и ? Минал ли е номера ? А ще мине ли ? Викаш, в мен е парата и аз поръчвам музиката ? Брей, друг път. Кой е сам ?
Бащата не си е изоставил дъщеря си. Изоставил е жена си. Напълно нормално. И аз ако съпругът ми ме накара да избирам, ще избера децата. И не бих живяла с партньор, който ме изправя пред невъзможен избор.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 16:14 от buttercake

# 297
Значи казваш, Равенна да дава всичкото наследство на младите, та да може да му оправи живота на тоя шушляк? Или да си ги прибира вкъщи направо и да си ги гледа, та съвсем да не може да го разкара от живота на дъщеря си. Ти така ли ще постъпиш, ако видиш, че детето ти е толкова влюбено, че си го доят, като кравичка, а то е готово на всякакви чудеса от любов? Това не е родителска любов, не е и подкрепа - това е заравяне на главата в пясъка и тотално бягство от реалността
Вместо да спориш с мен, дай някакво разумно предложение. Критики най-лесно се раздават, ама те с нищо не помагат.

# 298
Никой не е длъжен да издържа пълнолетен човек. Но да нямаш нищо против да го правиш по принцип и да имаш, когато същия човек показва неподчинение, не е любов. Ако видя детето ми толкова влюбено, а аз толкова антивлюбена в избраника, няма да си изоставя детето и ако преди съм давала пари, ще давам същото количество, защото ще обичам детето си повече от парите. С хора се живее, не с пари.

# 299
Значи заради льохмана на дъщерята се инициира разрив в собственото семейство, само за да стигне самата Равена на льохман до льохмана. Каква ирония!

Общи условия

Активация на акаунт