Лоши отношения с роднини

• 24 065
  • 523
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Равена, продължавате да си разигравате родителска война и да ти кажа, резултатът е съвсем логичен. Може би не е правилно да го казвам, но съвсем емоционално не мога да се въздържа - като четем тук ти какви мъже избираш, какви очакваш да избира дъщеря ти? С какво нейното гадже е по-лошо от твоите гаджета? Това като изключим обичайната история, в която неопитно момиче се влюбва до полуда в неподходящо момче. А нейната връзка не е била причината за развода ви, а е била поводът всичко да гръмне. Ти все още водиш война с бившия, а не е като да ти е важна дъщеря ти. А баща й може би по-добре постъпва в момента - може да плаща, но поне осигурява някаква основа дещерята да завърши, а ако оттегли издръжката е много вероятно тя да се откаже от ученето и така медицината да отиде на вятъра, защото тя ще трябва да работи, щом зетят е калпазанин.
Къде успяха да се намерят двамата? А двамата не са нито първите, нито последните млади хора, които са натворили една камара глупости.

# 271
Аз продължавам да чета Равена как упорито нарича бившият си слабохарактерен за това, че й е казал не веднъж са 25 години и се чудя ли чудя как някой може да си изхвърли 25 годишен брак на буклука заради едното Не. Веднъж. Това е толкова импулсивно, че не й отива на годините.

# 272
  • София
Ама, моля ви! Не могли да се разберат за възпитанието на детето 😂😂😂 И това дете на 23 години? Хаха Сори, Равена, но е трябвало да се разберете отдавна, а ти, ако сега си проумяла, че имате различни виждания за възпитание, значи си спала 20 години или просто ти е изнасял... Несериозно е да се опитваш да възпитаваш момиче на 23.... Това, че още го издържаш, не означава, че можеш да си позволиш да даваш наклон и да контролираш каквото й да е. Това е самостоятелен човек, със собствено мнение, който ще допуска свои грешки. Да! ГРЕШКИ! Ти грешки не си ли правила на 20? Или ти си безгрешна? 😁(сарказъм). Мисля, че мъжът ти е здравомислещ и е видял, че детето му е влюбен и е решил да я подкрепи, за да може да си завърши образованието. А ти от единия инат безнееш, че не става каквото си казала. Мъжът ти сигурно се чувства страхотно след развода!

# 273
  • София
Напълно предвидимо е младите да правят всякакви неподходящи избори, обаче страшно е, когато 50-годишните започнат да се държат като 20-годишни.

# 274
  • София
Като чета историята на Равена с дъщеря й, започвам да си мисля, че изпълненията й с мъже са съзнателен или подсъзнателен бунт-демонстрация и правене на пук пред дъщерята и мъжа.

Разбирам, колко влудяващ може да е един мекушав мъж без твърда позиция, защото имам такива в обкръжението и трябва да ви кажа, че жените им наистина изчаткват. Може би й е бил удобен толкова години точно такъв, може би не. Но е факт, че в моменти на разделение е страшно. Така, че да, Елфичке, слабохарактерен е. За толкова години бая повече "не"-та е трябвало да има от негова страна. Липсата на стабилна мъжка ръка води до инфантилизация, породена от безсилие. Но Равена е голяма жена и трябва да се вземе в ръце, защото с тези детински методи за привличане на внимание, няма да пожъне резултати. Такъв човек не можеш да го промениш, и щом го е избрала и създала семейство с него, ще й се наложи да работи и с недостатъците му.

# 275
Напълно подкрепям предложенията на Андариел. Обаче наистина родителите трябва да се съберат и да се разберат. Равенна да предложи на БНД да издържи 1 година без да им дава пари. Ако устискат след това, да прави каквото иска и да дава колкото иска. Подозирам, че след спиране на кранчето, паразита ще изчезне при нов приемник, или ще се върни при мамини още на 2-я - 3-я месец. Ако успее да убеди БНД в това, тогава да отиват при младите, да им дават благословията си, да поискат обяснение как ще се развият нещата между тях занапред, да им обяснят, че вече са големи, зрели хора и от този момент ще трябва да се оправят сами финансово, за да могат да си правят сметката, когато един ден имат деца, тъй като за децата ще трябват много пари, една свястна количка струва 2000 лв и т.н и т.н и най-важното - да кажат, че, ако решат да се женят, те ще дойдат, ако ги поканят, но пари за свабта нямат.
Какво ще спечелят от това:
1. Паразита ще разбере, че щом иска да си играе на семейство, ще трябва да дава пари - т.е. парите от татенцето се спират
2. Ще се предотврати евентуален брак, защото паразита няма пари да се жени - той чака друг да му плати сватбата
3. Ще се предотврати евентуална бременност - пАри за деца нЕма
4. Дъщерята ще разбере, че има подкрепата на мама и тати, и при евентуна нужда ще може да разкара паразита и да се върне при тях - без да й се натяква постоянно! /това е много важно/
5. Дъщерята ще разбере, че парите не са даденост, а трябва и двамата да се потрудят за да ги имат. И тогава картинката доста сериозно ще й се проясни

Повярвайте им - първите три месеца дъщерята ще е в еуфория, че е получила така чаканата подкрепа от родителите си, а гаджето ще е в ужас, защото вече трябва той да изкарва пари. На 6 - 8 месец всичко ще свърши!

Обаче е много важно двамата родители да работят в екип и таткото да устиска без да дава пари. Мама Равенна пък трябва редовно да звъни по телефона просто ей така - да се чува с дъщеричката, да проверява как вървят нещата и при нужда да дава ненатрапчиви съвети и примери, като "Ей, ако знаеш на моята приятелка Бубето, дъщеря й какъв хубав подарък е получила от гаджето си.... Купил й е ........., завел я е .........а пък Марийка, ако знаеш каква хубава сватбена рокля си е взела малии - струва Х000 лв.  Вие няма ли да пътувате някъде скоро?"

И т.н. и т.н.

Равенна - повярвай ми, понякога хитростта е много по-полезна. Ако навремето майка ми е била една идея по-хитра, вместо инатлива, най-вероятно сега тя щеше да живее със съпруга си, а не той да стои при маминка, а тя сама.
Искрено се надявам да се пребориш с това, защото напълно разбирам какво ти е

# 276
  • София
Помните ли сцената от Опасен чар с Тодор Колев, в която нашият герой отиде при Невена Коканова и тогава вуйчо й им отиде на гости и го хвана натясно с въпросите - кой си ти, какво работиш, имаш ли спестявания, какви са ти намеренията, кога ще е сватбата? Един млад мъж, изправен пред родителите на гаджето си, особено ако живее с парите на бащата на гаджето, много бързо започва да се замисля дали му се остава в това положение и дали ще се жени или няма да се жени. Притискат го малко и му гледат реакцията - щом искаш дъщеря ми, значи трябва да поемеш отговорност като мъж.

Да допълня - това родителите да искат обяснение за намеренията на мъжа/момчето, с което живее дъщеря им не е пъхане на носа там, където не им е работа. Това е естествена загриженост за настоящето и бъдещето на вече порасналото им дете. Същото важи и за обратния вариант - синът има гадже, с която живеят и в един момент трябва да се изяснят нещата - ще живеят ли, ще правят ли нещо или какво?

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 09:30 от Andariel

# 277
Как само всички започнахте да наричате непознатия младеж 'паразита'.
Имам подобен пример пред очите си.
Момче от ромски произход заживя с момиче от семейство от да кажем средна класа. Майката и бащата на момичето тотално откачиха, но нито за миг не спираха комуникацията си, както и финансова подкрепа към дъщеря им.
Как ви се струва момче от ромски произход - професия строителен монтажник? Направо си представихте един мустакат Асан, кирлив, гол до кръста, с навити панталони, с цигара в устата на строителния обект. Обаче грешите.

Момичето не спираше да повтаря да спрат с предразсъдъците си, защото не го познават, ама не!

Е, това момче опроверга всички негативни мнения за себе си. Такова гледане и треперяне над съпруга и деца сте виждали само по филмите! За да преброите имотите, които притежават към днешна дата (шест години по-късно) може и да не ви стигнат пръстите на двете ръце. А момчето е толкова добро, отдадено на семейството си, харизматично, възпитано и работливо че ще предпочетете ТО да ви стане зет, вместо който и да било българин-костюмар, който работи в офис срещу 1500лв на месец...

В продължение на близо две години майката и бащата на момичето живяха в постоянен страх и притеснение (това в началото на връзката на дъщеря им с него), още повече, че младите решиха да заживеят в Англия - далеч от всичко и от всички. И правилно направиха! Родителите не спираха да наливат 'акъл' на дъщерята, твърдо бяха против, но никога не спряха контакт с нея, нито се държаха така както се държи Равена.

Дали гаджето на щерката на Равена е белач на картофи не знаем, както и няма как да знаем за какво са били финансовите инжекции, нито пък виждам нещо чак толкова нередно родители, които имат възможност да подкрепят децата си, па било то и вече пораснали и пълнолетни.

# 278
  • София
Равена, ако утре стане така, че дъщеря ти забременее или решат да се женят какво ще правиш? Няма да отидеш на сватбата, няма да видиш дъщеря си бременна, няма да отидеш с нея в болницата да ражда или няма да признаеш внучето? За тези неща замисляла ли си се? Тя е на 23 и на тази възраст вече мислят и за семейство, още повече, че живеят заедно.

# 279
Ако дъщеря ми беше се забъркала с мъж, неспособен на труд, не знам как щяхме да реагираме с ММ. Ние към децата сме в позиция подкрепа при всякакви обстоятелства. Най-големият ми страх е, мое дете да е в нужда, и да не ми сподели, и аз да не мога да помогна, та поне и със съвет.
Дъщерята на Равена би трябвало сама да осъзнае отношенията с този мъж като невъзможни, няма кой отстрани да я убеди, че той не става.

Не знам, младите ако останат без пари, това няма ли да е причина дъщерята да си прекъсне следването?

# 280
Преди 7 години майка ми(взискателна по природа) също не харесваше приятеля ми и наливаше акъл и на баща ми по темата, че и двете с баба ми си действаха. Е добре, че му дадоха шанс да го опознаят. Сега го обича както обича и брат ми, тя ми е казвала. Тогава приятелят ми, вече съпруг, работеше на бензиностанция и изобщо беше в най-лошия период от живота си. Сега мога да си позволя да работя това, което обичам, защото той се грижи за финансите и печели достатъчно, че да си живеем добре.

Равена обаче се развежда със съпруга си, защото не са на едно мнение и обвинява дъщеря си за това. За какво говорим изобщо?? Дъщеря й е на 23 и учи медицина, кой изобщо е казал, че ще се жени за него и деца ще му ражда. Като започне да си работи надали ще й остава време за тези неща, поне не и първите години. А до тогава има толкова време и възможности да срещне друг. Или пък момчето да се развие.

# 281
Как само всички започнахте да наричате непознатия младеж 'паразита'.

Равена писа, че той бил казал докато живеел у тях, че иска да си живее хубавия живот. Също и че я е отделял от приятелския й кръг в университета.

# 282
Андариел, тези твои правила и принципи са си за епохата на "Опасен чар". Когато всичко в живота ни бе предвидимо и планируемо. Нещо повече - планирането бе задължително. Животът на обществото бе низ от преизпълнени петилетни планове. И всичко бе прекрасно, докато не рухна изведнъж и до основи.

Аз самият, в онези времена, съм "декларирал" сериозни намерения пред родителите на момичето, с което бяхме решили да ходим заедно на море. И какво? Ами нищо. И на двама ни бе ясно, че тази унизителна процедура е пропускът ни за морето. Е, дадох исканите обещания и отидохме на море. И толкоз.
Да говорим и се държим днес по същия начин е смешно и нелепо.

# 283
  • София
Тези неща все още никой не ги е отменил, а дадох пример с Опасен чар, защото тази сцена много добре отразява ситуацията. Само привидно хората се събират и се разделят с когото си искат, раждат от когото си искат и им е все тая дали родителите им са благосклонни или не към връзките им. На практика всичко в основата си е по старому. Една връзка най-буквално влияе върху настоящето и бъдещето на младия човек. Връзка, която е с положителна настройка от родителите И на двамата има много по-голям шанс да просъществува, отколкото ако поне едните родители са негативно настроени.

Колкото до случката, която ти разказваш - родителите на момичето трябва да черпят, защото думата ти пет пари не е струвала. Кой знае за колко още неща си щял да излъжеш.

# 284
Раве, никога не бих се развела заради дете, никога...защото на практика оставаш сам и се събираш с по-големи отрепки и от този на дъщеря ти...а тя ще завърши и ще се осъзнае...имахме такъв пример при семейни приятели...дъщерята ходеше с един селтак...те не бяха съгласни, но слава на Бога се разделиха и сега е с ит и си купиха апартамент за 300 000 лв, а са на по 25-27 години. Трябваше да проявиш търпение и деликатност...

Общи условия

Активация на акаунт