Лоши отношения с роднини

• 24 195
  • 523
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Хайде, стига, в трети курс не е чак толкова цвете под похлупак, нали е имала и други връзки!
Хубаво, отиваш при кандидат-зетя, заедно с баща й и го хващате натясно относно най-гадния въпрос за човек, който търси фън - какво смята да прави за вбъдеще като мъж - ще се жени ли за нея, ще купува ли къща, да дойдат и неговите родители да се запознаете. Мили зетко... И да видиш как ще подпали и ще изчезне бързо-бързо! Защото вече няма да има срещу кого да воюва и няма да има лош - в случая ти. Казвате му "хайде, сине майчин, като си мъж, издържай си жената!".

# 256
  • София
Анди, това добре, когато има единство в семейството. Но мъжът не подкрепя Равена, а захранва дъщерята и кандидат зетя с финанси.

# 257
  • София
Тогава двамата с бившия й да се разберат поне по този въпрос, а не да го играят чупки и стойки един на друг. Все пак става въпрос за настоящето и бъдещето на дъщеря ИМ. Ако зетят е такъв, какъвто го описва Равена, е твърде вероятно дъщеря й да се откаже от медицината и тогава и бащатата ще изпадне в ужас. В момента цялото семейство си играят пуберски игри - двама са малко, трима са много и вечни интереси. Дъщерята може да е на 23, но им е дете и се държи като повечето деца на разведени родители - възползва се от този, който е готов да играе по нейните искания. А майката и бащата взаизноси натриват носовете - бащата дава пари на младите, за да изглежда добър, а Равена го играе безкомпромисна и обидена (макар да е при нея гняв, а не че й е безразлично какво става с детето й).

# 258
  • София
Анди, всичко е така, но дали е възможно? Има един типаж угаждащи бащи, които така (с пари) изразяват любовта си и просто са неспособни да откажат на децата си, къде от безхарактерност, къде защото в тяхната глава, това би значело, че изоставят децата си. Ако се окаже, че този на Равена е от тях, тя може и да няма полезен ход, особено с него. Но съм съгласна, че минимум тя трябва да заеме зряла позиция, след като никой друг не го прави, но в същото време разбирам, как безсилието може да я вкарва точно там, където е сега.

# 259
  • София
Да се обади на бившия си и да го пита дали е готов като краен резултат дъщеря му в трети курс да се откаже от медицината и той доволен ли е от положението. Трябва двамата родители да седнат и да говорят. Всеки от тях или поне единият да поеме инициативата. Иначе успешно ще унищожат настоящето на децата си. Трябва да се кротнат и двамата.

# 260
Равена се е развела с мъжа си за това, че не е съгласен с нея. Не го виждам да се погодят за обща среща или общ фронт. За Равена общия фронт е от игла до конец на нейното.

А това с купуването на обич ... преди и аз така го мислех, докато не попаднах на точно такъв мъж. Ем, подаръци са му любовния език. Глези много, но и целувката не е подарък, а подаръците се измерват в пари и значат любов.

# 261
  • София
Тогава нищо не може да направи.
Да не очаква, че дъщеря й ще й се обади. Няма защо да го прави.

# 262
Точно. Можела е да постъпи малко по-хитро, но не би. Сега е в патова ситуация, а дъщеря й ще прави всичко възможно да се задържи с този, за да не чува "Казах ли ти?" от майка си.

# 263
Разделяй и владей...

# 264
  • София
И все пак се надявам, че двамата родители могат поне да поговорят по този въпрос, все пак почти са се сродили с младежа, дъщеря им живее с него, утре може и да забременее. Едва ли бащата има чак толкова отворени обятия за зетя, особено ако последният не е от работливите, възможно е той така да подкупва същеря си. При всички случаи конфликтът и меренето между майката и бащата продължават.

# 265
  • София
Мислиш ли, че не са говорили вече... до припадък... или, по-точно, до развод.

# 266
  • София
Минало е време от началото на събитията. Бащата вероятно общува с дъщерята и зетя, опознал го е, добил е впечатления как живеят, какво правят. Може нещата да не са чак толкова зле, колкото си мисли Равена. Според мен, ако й пука за дъщеря й, не може да стои отстрани и да чака. Какво чака? Или директно да говори с нея, да се видят, колкото и да й е трудно. Дъщерята е млада, на нея не й пука особено в момента, тя има това, което иска.

# 267
Аз пък допускам, че момчето изобщо не е боклук, паразит и т.н., какъвто го изкарва Равена. Имайки предвид колко непоследователна, противоречива и нелогична в изказванията си и оценките си за хора и събития е нашата съфорумничка, не мога да ѝ гласувам доверие с лека ръка.
От фейсбук-профила на младежа (да знам кой е) се вижда, че е завършил колеж и от 2017 г. работи като социален работник към една хуманитарна организация - Action Jeunesse de l’Ouest-de-l'Île(AJOI). Това с беленето на картофи си е чиста манипулативна измишльотина на Равена.

Целият проблем, според мен е, че човекът не отговаря на нейните високи критерии за зет. поради което е следвало да бъде отсвирен от щерката незабавно. Но...тук ударила на камък нашата Равена. И, естествено се разбесняла. Шото тя не търпи да ѝ се противоречи. Или си послушен неин съюзник, или си враг. Средно положение няма.

# 268
Тогава двамата с бившия й да се разберат поне по този въпрос, а не да го играят чупки и стойки един на друг. Все пак става въпрос за настоящето и бъдещето на дъщеря ИМ. Ако зетят е такъв, какъвто го описва Равена, е твърде вероятно дъщеря й да се откаже от медицината и тогава и бащатата ще изпадне в ужас. В момента цялото семейство си играят пуберски игри - двама са малко, трима са много и вечни интереси. Дъщерята може да е на 23, но им е дете и се държи като повечето деца на разведени родители - възползва се от този, който е готов да играе по нейните искания. А майката и бащата взаизноси натриват носовете - бащата дава пари на младите, за да изглежда добър, а Равена го играе безкомпромисна и обидена (макар да е при нея гняв, а не че й е безразлично какво става с детето й).
Andariel, ти очевидно не четеш какво пиша!
Така нареченият "зет" ѝ е първият на моята дъщеря. И някои жени смятат, че като ги разпечата някой мъж то той е бог. Моят бивш мъж е последният човек на земята, който може да отстоява позиция.Затова и аз се разведох с него, защото не е мъж! Той  налива пари, защото е ужасен, че тя може да си провали бъдещето. Ама мен, ако ме питаш, защо ли са ѝ всичките тези усилия като с избора на този мъж се обезсмислят?! Оттам дойде и конфликтът в нашето семейство. Моята дъщеря вече изгони веднъж паразита. Защото аз хванах без да искам един от подмолните траншове на баща ѝ и го спрях. Резултатът беше, че без пари фънът между младите изчезна и те се изпокараха. Да, ама след това настана ад и недоверие в моето семейство. Резултатът беше, че ние се разделихме, защото аз се уморих да се боря, да играя на следовател и реших, че трябва да се погрижа само и единствено за себе си. Мъжът ми оправи със свои пари финансовия батак и младите отново се събраха. Сега изясни ли ти се, защо не мога да се боря с това чудо или едно баба си знае, едно си бае? Каквото и аз да направя, моят бивш играе "ва банк" и го прави още преди развода. Всъщност това е и причината да се разведа с него. Няма трети, няма пети! Просто ние не можахме да се разберем по най-важния въпрос - възпитанието на нашата дъщеря. No Mouth

Аз пък допускам, че момчето изобщо не е боклук, паразит и т.н., какъвто го изкарва Равена. Имайки предвид колко непоследователна, противоречива и нелогична в изказванията си и оценките си за хора и събития е нашата съфорумничка, не мога да ѝ гласувам доверие с лека ръка.
От фейсбук-профила на младежа (да знам кой е) се вижда, че е завършил колеж и от 2017 г. работи като социален работник към една хуманитарна организация - Action Jeunesse de l’Ouest-de-l'Île(AJOI). Това с беленето на картофи си е чиста манипулативна измишльотина на Равена.

Целият проблем, според мен е, че човекът не отговаря на нейните високи критерии за зет. поради което е следвало да бъде отсвирен от щерката незабавно. Но...тук ударила на камък нашата Равена. И, естествено се разбесняла. Шото тя не търпи да ѝ се противоречи. Или си послушен неин съюзник, или си враг. Средно положение няма.

Неправилно допускаш. Но поне те видяха всички, как си вреш носа в чуждата паница без да ти е работа.Simple Smile
Колеж няма завършен. Започнал го е (по негови думи) и не е успял дори първата сесия да изкара, защото страда от дислексия. Та това, което е сложил този "симпатяга" на профила си е една откровена лъжа.
Работеше парт-тайм към тази хуманитарна организация като предмет на работата му беше да събира наркомани от улиците и да ги трудоустроява. Само че го изгониха. Не знам дали той ги е трудоустроявал или те него с по някоя доза, ама това, че не работи повече там е факт...Е, разбира се, че му стои все още като месторабота. Къде, къде по-престижно е от белач на картофи или мияч на чинии, разбира се. Ама това е за съжаление истината.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 05:47 от Ravenna

# 269
Ггодини наред ти е бил удобен безхарактерният ти мъж, защото явно ти е ходил по свирката. Сега е взел страната на дъщеря си, може би за пръв път ти се е опълчил и ти си го изритала. Това е показателно според мен. Не може да контролираш всички било то и дъщеря ти. Ако някой е направил ситуацията по-зле, отколкото е могла да бъде, то това си ти. На тази възраст, първата любов е много романтична, особено когато всички са против връзката ви. Като по учебник. Правилното е да стоиш отстрани, да обичаш дъщеря си и лека полека да чакаш да се разп*рдят нещата, което най-вероятно щеше се случи. Драмата с вас е доста по-голяма и вниманието й се измества върху вас, вместо да бъде върху него и да й писне от глупостите му. Реално в момента връзката им се засилва, защото са сами срещу всички - яко у филма. Но и ти си си във филма, особено като съм ти чела и други теми, така че всичко си е по реда, предполагам.
Иначе има подобен случай (но момчето работеше) с една приятелка и тогавашното й гадже. Всички (както и семейството й) бяхме против него, защото се държеше зле, манипулираше я и я караше да страда. Говорехме й постоянно как не е за нея, че й влияе зле, резултатът от цялото ни надигане беше караници и в последствие спря да ни споделя. Като спря да споделя решихме, че може да са се пооправили нещата, но изобщо не е било така. В последствие го разкара (след 4 години) и си призна, че бяхме прави, но и ние осъзнахме, че не сме подходили правилно. Тези неща не се получават с външен натиск. Казваш веднъж, че според теб не е ок, защо не е ок, водите един дълъг и напоителен разговор и точка по въпроса. Повече от това не е редно човек да се бърка. Във вашата ситуация просто трябваше да й кажеш, че я обичаш и ще си до нея, но няма да им даваш пари. Пак щяхте да си запазите отношенията и нямаше да им подпомагаш мързела.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 07:48 от Уейв

Общи условия

Активация на акаунт