Лоши отношения с роднини

• 24 052
  • 523
  •   1
Отговори
# 375
И наркоман ли го произведохме?

# 376
Не разбирам. Какво искаш да обясня?
Обясни ми до каква възраст трябва да носим на дур конче децата си?
Баща ми, например се разведе с предишната си жена заради това, че тя се опитваше да отклонява от неговите пари (за чието спечелване няма никаква заслуга) за нейната 40 годишна дъщеря от друг брак.
И то, не защото нямаше какво да яде, ами за да може да си кара Ес класата. Това правилно ли е според теб от морална гледна точка? Айде да видим сега!
Равена, чие беше решението да следва медицина? И от кога се познава с наркоманчето-преди или след като влезе да учи?
Тя по принцип искаше да учи дентална медицина.
Виждайки, обаче че има твърде висок успех, двамата с баща и я посъветвахме да запише чиста медицина.
Зъболекарите в Канада са частници. Оборудването на зъболекарски кабинет е скъпо и ако не е добър бизнесмен може да остане без клиенти. Докато лекарите са със сигурна работа гарантирана от правителството, синдикирани и с високи заплати, които са сигурни. Мисля, за една жена е по-добрия вариант.
След като я приеха. Последното лято преди започване на следването тя ни отказа да дойде с нас на семейна ваканция във Флорида. И като се върнахме ни поднесе боклукчавата си находка. Дори и за секунда не помисли да даде шанс на някой от колегите си. Боклукът ревностно пазеше територия.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 23:37 от Ravenna

# 377
  • here and now
Ravenna , мотивите ти са Ок, но  в изпълнението нещо не е наред.
Хубаво е да покажеш на дъщеря си, че има път назад към теб, ако се скофтят нещата.

# 378
  • София
От гледна точка на бившата жена на баща ти, тя е добра майка, защото иска да дава на детето си, грижи се за него. Какво като дъщерята е на 40 - тя пак й е дете. От гледна точка на баща ти той също е прав - защо да храни чуждата дъщеря, той дъщеря си има.
Кой е карал ес класа? Дъщерята ли? Ми, какво да ти кажа - всеки с нуждите си и всеки си гледа детето.

А вие познавате ли, знаете ли нещо за родителите на зетя? Какво е тяхното отношение към създалата се ситуация? От колко време са заедно младите?

# 379
От гледна точка на бившата жена на баща ти, тя е добра майка, защото иска да дава на детето си, грижи се за него. Какво като дъщерята е на 40 - тя пак й е дете. От гледна точка на баща ти той също е прав - защо да храни чуждата дъщеря, той дъщеря си има.
Кой е карал ес класа? Дъщерята ли? Ми, какво да ти кажа - всеки с нуждите си и всеки си гледа детето.

А вие познавате ли, знаете ли нещо за родителите на зетя? Какво е тяхното отношение към създалата се ситуация? От колко време са заедно младите?
Умрях от смях с теб, Андариел. Да давам на 40-годишната си дъщеря пари за скъпа кола?!?! Мен ще ме е срам, че тя не може да се издържа сама на дърти години. Е, разбира се, изкпючвам случаите, когато тя е болна или е фалирала и няма никакви пари да си купи един хляб.

# 380
  • София
А защо да не дава? Трябва да е непременно нещо лошо, за да дава ли? Важното е, че мисли за дъщеря си, а не за какво й ги е дала.

# 381
  • София
Абе имаше една тема, в която момичето се обясняваше, как родителите му забранявали да се вижда с гаджето, щото не бил много перспективен и беше говорил нещо против образованието. И Анди там обясняваше как момичето трябва да слуша мама.

# 382
А защо да не дава? Трябва да е непременно нещо лошо, за да дава ли? Важното е, че мисли за дъщеря си, а не за какво й ги е дала.
Да дава от СВОИТЕ пари на нея, ако иска. А не от ЧУЖДИТЕ пари на мъжа й. Все пак си има някакви граници.

# 383
  • София
Да, но мама не изгони момичето, а дори напротив - не го пускаше да се вижда с младежа. Не че второто е много добре, но със сигурност е по-малкото зло, отколкото да се изрепчи на дъщеря си "хубаво, щом е така, избирай - него или мен; ако прекрачиш този праг с него не се връщай повече".

Пансита, тази жена няма какво да пази неговите пари. Тя си гледа дъщерята - тя е важната за нея.

# 384

Роднините на зетя са бедни и необразовани хора. Не сме се срещали лично, но аз знам, че са супер доволни за синчето си. Пласирал се е супер и няма да им виси на врата. Кебекарите не са по даването. А той излезе по-умният в случая.
Да дъщеря и караше Ес-класа и симулираше, че не се разбирала с мъжа си.
Да, ама това основание ли е мъжът на майка и да я носи на гръб?

Да, но мама не изгони момичето, а дори напротив - не го пускаше да се вижда с младежа. Не че второто е много добре, но със сигурност е по-малкото зло, отколкото да се изрепчи на дъщеря си "хубаво, щом е така, избирай - него или мен; ако прекрачиш този праг с него не се връщай повече".

Пансита, тази жена няма какво да пази неговите пари. Тя си гледа дъщерята - тя е важната за нея.
На 23 години да не я пускам? Ти верно ли?
Те ти булгаристанска логика! Зададох ти този въпрос, защото ти повдигна темата за морал...
Какво да ти кажа? Еми, нищо!...Пропаднала работа!

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 23:50 от Ravenna

# 385
  • София

Така де. Започвам да я напипвам твоята драма. Поставяне на граници, късане на отношения, изоставяне по линията родител/дете... там нещо се случва.

# 386
  • София
Къде се срещнаха младите? Малко ми е странно момиче от заможно семейство, студентка по медицина и да се срещне с младеж с ниско социално потекло, необразовани родители. Те живеят в съвсем различни светове в ежедневието си.

Очевидно за майката е основание. Както казах, на нея й е важно да има за дъщеря й, а не да пази парите на втория си мъж.

Лъвица, каква моя драма? Аз драма нямам. Не ми приписвай някакви неща, които нито съм казала, нито съм си помислила.

# 387
Равена, попитах, защото студентите-медици масово се друсат. И тук и в Бг, практика си е. Много от студентите се хващтат да пласират дрога, та поговорете с дъщеря ти на тази тема. Не казвам, че случаят е такъв, но си имайте едно на ум, че може и да не е случайно с него. Освен това си шерват апартаменти и да не ти казвам какво правят като са в група.

# 388
  • here and now
Ако наистина мислеше за дъщеря си, дъщерята щеше да ѝ дава, защото е станала кадърна и има.
Това стимулиране на паразитирането ме изумява.

# 389
  • София
Както се разбра, бащата е доста заможен, така че едва ли  жена му си е късала от залъка, за да има за ес-класата на дъщерята. Просто жената мисли за дъщеря си, нищо че за нас ес-класата е шокираща.

Равена, опитваш се да отклониш нещата към баща си и това колко неморално постъпила бившата му жена.  По-скоро е добре да се поучиш от нея, защото знае кой е по-важният в живота - дъщеря й, а не вторият й мъж. Защото след втория може да има и трети мъж, и четвърти, ама дъщерята е само тя.

Общи условия

Активация на акаунт