Лоши отношения с роднини

• 24 042
  • 523
  •   1
Отговори
# 390
Както се разбра, бащата е доста заможен, така че едва ли  жена му си е късала от залъка, за да има за ес-класата на дъщерята. Просто жената мисли за дъщеря си, нищо че за нас ес-класата е шокираща.

Равена, опитваш се да отклониш нещата към баща си и това колко неморално постъпила бившата му жена.  По-скоро е добре да се поучиш от нея, защото знае кой е по-важният в живота - дъщеря й, а не вторият й мъж. Защото след втория може да има и трети мъж, и четвърти, ама дъщерята е само тя.
Бившата жена сигурно е на 70 години, едва ли ще си намери трети заможен мъж.
Правилно ли да те разбирам, че подкрепяш обирането на втория мъж за глезотийката на скъпоценната дърта дъщеря?
Пак ли ще си съгласна, ако го отрови, за да прибере всичките му парички, за да ги даде на детенцето си?

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 00:10 от Пансита

# 391
  • here and now
Като гледам чужд залък е късала или казваш няма значение?
Предлагаш дъщерята да я направи като кандидат зетя или?

# 392
  • София
Лъвица, каква моя драма? Аз драма нямам. Не ми приписвай някакви неща, които нито съм казала, нито съм си помислила.

Просто се опитвам да си обясня извора на мнението ти. И, от моя гледна точка, липсата на критичност относно определени ситуации. Няма как иначе да вникна в позицията ти. Смени драма с проблем. В този смисъл използвах думата.

# 393
  • София
Не казвам, че одобрявам. Но поне жената има ясни приоритети - дъщерята. Със сигурност повече мога да разбера да баламосва втория си мъж и да точи пари, за да има за дъщерята, отколкото да изгони дъщеря си, защото не одобрява избора й на мъж. Връзката с детето е по-силна от връзката с мъжа и това е нормално. По-зле е, ако връзката с мъжа е по-силна от връзката с детето. Тук възрастта няма значение.  Всички знаем приказката "Най-хубавото птиче".

Не виждам и защо трябва да обсъждаме бившата жена на бащата на Равена. Целта на Равена е да покаже как някой е по-лош. Интересно, че в посочването на по-лошия тя посочва друга жена, която действа в полза на дъщеря си, т.е. по точно обратния начин на самата Равена. Със сигурност поставени двете една до друга, бившата на баща й от морална гледна точка е в по-добра светлина, защото прави нещо за дъщеря си. А като каза отравяне, дори в съда това, че майка действа в полза на децата си е леко смекчаващо.

Лъвица, аз проблем нямам, така че не виждам защо разсъждаваш върху позицията ми и търси някакви липси на критичност в някакви ситуации, които дори не разбирам какви са според теб. В случая с младото момиче, за който казваш, първо и основно момичето беше непълнолетно, така че всякакви умувания дали да слуша майка си или да не я слуша отпадат по подразбиране. Непълнолетно момиче трябва да слуша майка си поне до момента, в който духне свещичките с числото 18.

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 00:26 от Andariel

# 394
  • here and now
Ако детето наистина ти е приоритет, няма да доиш мъж за да му плащаш разходите по луксозното возило.
 Ще го научиш да работи за тях или поне само да си търси спонсор.

# 395

Така де. Започвам да я напипвам твоята драма. Поставяне на граници, късане на отношения, изоставяне по линията родител/дете... там нещо се случва.
При баща й е манипулация и злоупотреба с доверието и парите му. Както и престъпление. Все пак, не става въпрос за 5лв за баничка, а за кражба на големи суми, с които да се купи кола, ама не каква да е. Разбираш ли. Малко повече от майчина обич е размяната на секс за ес-класа на детето тук.

При Равена - искала е да са един фронт с мъжа й като при родителите й, а не са били и тя е реагирала по начина, по който баща й я е учил: с развод, за да докаже че е права.

При детето й, не знам каква е била майката на Равена, но със сигурност не я е научила на хитрост. Разпознава кои са подмолни, но като самата тя не знае как да ги пуска по тънката линия, няма и как да научи дъщеря си да ги разпознава и да се пази от тях.

Колкото до това как постъпва една майка, когато детето й е приоритет - все й е тая от кого ще вземе пари, стига да има за детето й. Много често жените се хващат с някакъв мъж, за да има кой да им осигурява децата, а не защото много го обичат.

Бе ме е наш така. Ума жени, които се хващат на работа и не търдят богатия, с който да разменят секс за пари.

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 07:00 от Елфичка

# 396
Аз като майка ви казвам, че в случая единственото, което би Ме интересувало е дъщерята да завърши медицина и бих стояла плътно до нея, да не вземе тоя олигофрен нещо да я подхлъзне...за това и бих давала пари, също толкова важно ми е да съм омъжена, а не да се занимавам с разни  отрепки от сайтове...аз просто ще приоритизирам в тази ситуация...никога не бих действала с рогата, като Равето...

# 397
  • София
А защо мислиш, че бракът и живеенето всеки ден с нелюбим мъж заради парите му не е работа? Баш си е работа, при това доста тежка. Аз изпитвам ужас от мисълта, че ще живея с някого без да го обичам и ще трябва да деля ден и нощ от живота си с него, пък ако ще да е втори герой от Далас. Но явно други го могат, не им дреме особено, но те са като на работа, дори изпитват доза презрение към другия.

Точно, важното е девойката да завърши и да я държат в правия път, ако наистина биографията на зетя е толкова спорна.  А най-добре двамата родители да се обединят, да стигнат до някакъв общ извод, за да не си изгубят детето, вместо да си играят на натриване на носове. Може това, което прави бащата да не е най-правилното, но за момента едва ли има друг начин.

# 398
Предпочитам нормален живот, макар и с нелюбим мъж, отколкото да се занимавам с мъже от сайтове...пълни боклуци..въобще не разбирам защо Равена се е развела...за зетя по я разбирам, но действа по възможно най-неправилния начин...

# 399
А защо мислиш, че бракът и живеенето всеки ден с нелюбим мъж заради парите му не е работа? Баш си е работа, при това доста тежка. Аз изпитвам ужас от мисълта, че ще живея с някого без да го обичам и ще трябва да деля ден и нощ от живота си с него, пък ако ще да е втори герой от Далас. Но явно други го могат, не им дреме особено, но те са като на работа, дори изпитват доза презрение към другия.

Напълно съм съгласна. Такива жени лъжат, че предлагат истинската любов, после замайват с "работа" и целта им е парите на поредния дъртак, за да си живеят добре, че и търтейчетата им деца да ги уредят с "подаръци".

# 400
  • София
Кристина, имах предвид историята на баща й с бившата. Иначе за вече създадено семейство, при критична ситуация с дете, както е в случая с неподходящия зет, ако приемем, че е дълбоко съмнителен и неособено читав, то нелюбимият мъж ще е последната грижа.

# 401
  • София
Чуден пример даваш на дъщерята, като се клатиш с някакви за пари, за да й купуваш скъпи коли. За мен родителската любов е да създадеш самостоятелен, здрав индивид, който да може да се справи с живота и когато теб вече те няма. Като се има предвид, че цитираната жена "заработва" и на 60, и с второто явно не се е справила... Абе и аз не знам какво се обяснявам да развенчавам видно болни представи за майчина любов Joy

# 402
Равена, ти виждаш ли се да вземеш телефона и да оставиш едно съобщение на дъщеря ти: Съжалявам. Сбърках. Не трябваше така да постъпвам. Тук съм. Звънни ми във всеки момент, в който имаш нужда.

Виждаш ли се? Ей така, да оставиш високия морал и егото в почивка съвсем за кратко..

# 403
  • София
Очевидно, че за да я докара до ес-класата не е съвсем изпаднала тази дъщеря. А и дъщерята е уредила въпроса с добруването на майка си - майката се жени по сметка, животът й осигурен, така че и двете са доволни. Светът е пълен с такива жени, дори се смята за доста добра житейска стратегия.  А и така на бабата не й се налага да се заробва да гледа внуци.

# 404
Такава стратегия за допълнително пенсионно осигуряване говори за култ към парите и пошлост, не за успешност в живота.

По мои наблюдения такива схеми са много нетрайни във времето. А за ес класата .. в квартала се разказват легенди за една такава майка. От единия любовник успяла да задели за апартамент за отрочето. От друг за обзавеждането, от трети за кола. Ако ги слушаш - все са за ожалване. А то отрочето още чака на мама да го уреди и е на не знам вече колко години... Паразити.

Общи условия

Активация на акаунт