Лоши отношения с роднини

• 24 042
  • 523
  •   1
Отговори
# 435
Щом ти трябват пари и имаш наследствен имот, решението според мен е само едно - изгони ги с полиция и си вземи апартамента. Пък после прави с него това, което си прецениш.

# 436
Мен не ме обиждаш. Пуснала си казус, по който ние пишем. Не знам  защо го правиш, всъщност, дали зап одкрепа или просто ей така, виждам не търсиш решение или развръзка от ситуацията.
Живота си е твой, решенията също. Твоите решения като майка са повлияли на живота на дъщеря ти, в какъв аспект - времето ще покаже.

# 437
На мое име е, от 30г, дала съм краен срок да се изнасят, защото го обявявам за продажба. После се наложи да блокирам контактите, защото следваха нощни пиянски изцепки. Не съжалявам и за секунда и нямам угризения. Вече.

# 438
На мое име е, от 30г, дала съм краен срок да се изнасят, защото го обявявам за продажба. После се наложи да блокирам контактите, защото следваха нощни пиянски изцепки. Не съжалявам и за секунда и нямам угризения. Вече.

Виж какво ще ти кажа, от личен опит станах свидетел как близки роднини застават един срещу друг заради имоти и наследство. Имам и познати с още по- фрапантни истории от твоята.
(Бтв, благодаря, че се намеси, за да сменим темата НАЙ- НАКРАЯ!)
За един човек правиш компромиси и прощаваш, когато той си вземе поука. Но когато го правиш постоянно ти се качват на главата и те третират като да си им длъжна. Имаш свой живот и свое семейство, концентрирай се върху него. И ти го  заслужаваш, и семейството ти, и в крайна сметка както позволиш да се държат с теб, така ще се държат. Трябва да скъсаш с това, което те тегли назад и да продължиш.

# 439
Чужд апартамент няма как да придобие някой "по давност". Това е толкова нагло, че направо продавай и тогава искат не искат ще се изнесат.

# 440
  • София
Лъвица, не само няма да е благодарно ни в дългосрочен, ни в никакъв план, а един ден, освен ако не съчини някаква романтична история с това спиране за пред журналистите, всъщност ще е много гневен, че са го изоставили. То е като да си оставиш детето гладно, защото не си е прибрало играчките. Аз не мога да го направя, ако ще цялата стая да зарине с играчки, защото инстинктите ми ме ръчкат, че не може заради тъпи играчки да си наказвам детето с глад особено. Няма благодарни деца за това, че са били наритани безпарични, само защото са натворили някакви глупости.  В общи линии хората само за чуждите деца ги дават такива съвети със спиране на кранчето, а за своите рядко го правят.

Не да го оставиш гладно. Но да му вземеш любимата играчка, докато се научи да ги прибира - това вече е възпитание.

Равена обаче е права за ролята на бащата. Една майка много трудно може да заобиколи мекушав баща, който не умее да създава ред и дисциплина. Ето, Анди ще реве от умиление по разхвърляните играчки, трябва твърда ръка да се намеси. Жената не може да е и моркова и тоягата. И като мъжът също е мека Мария... ойде. Особено пък жена като Равена не знам как се е събрала с такъв, не я ли е невротизирал много по-рано... Ама такъв си го е взела, сега ще си носи последствията.

# 441
  • София
Извинявай, ама това са глупости на търкалета. Защо да му вземам любимата играчка? Хайде, роди си едно дете, гледай го от три кила, да те погледне с онези очи, грижИ се за него и да му трепериш, пък после му вземай любимата играчка с възпитателна цел!  Аз няма да му я взема никога. Знаеш ли защо? Защото това е садистично. Детето няма да стане по-добро от това, че си се отнесла жестоко с него. Няма значение дали е за разпиляни играчки или заради неподходящо гадже или заради някаква простотия.  Който иска да си ползва твърдата ръка - ти също твоята като ти дойде времето може да я ползваш, да те видим как ще го направиш! Сори, ама ме предизвикваш да го напиша. Сега ги мислиш нещата от акъла на човек, който смята, че чуждите трябва да се възпитават с твърда ръка, да им се взема любима играчка. Хайде ,ти го направИ първо с твоето, пък после казвай как аз да го направя с моето!  Има неща, които са вредни и не трябва да съществуват в учебниците по психология, да не говорим да тръгват да ги дават като съвет хора, които нямат грам опит да видят как ще го направят със своето дете. В момента, в к ойто някой авторитетно каже нещо за любима играчка, твърда ръка или спиране на кранчето, вече хич не искам да го слушам. Защото такива, дето дават акъл за твърда ръка на чуждите деца, рядко прилагат съветите си за своите деца, а дори напротив, треперят им косъм да не падне от главите им.

# 442
Не знаем дали е мекушав. Не знаем и дали изборът на дъщерята е "паразит". Как приемате на доверие думи на жена, която казва за дъщеря си: "Изгоних я, няма да ми липсва"?

# 443
Равето и може да вирее само с мекушав мъж...моят няма и една минута да я трае...както и 9/10 от бг мамите Grinning

# 444
  • София
Анди, в момента нагледно демонстрираш нуждата от мъж с твърда ръка. Няма да коментирам повече, че ще навляза в лична територия, а ми е под достойноството, нищо че ти все там се вреш. Опит имам достаъчно, и се надявам майчинството да не ми изпие мозъка дотолкова, че да не мога да го приложа.

# 445
  • София
Ти вече навлезе в лична територия като ми обясни за твърдата ръка и умилението от играчките. Какъв мъж с твърда ръка? Мъжете, по-точно бащите, не са плашилата с твърдата ръка, те не са чук на справедливостта! Както се казва, не сме на равна нога в това отношение. Колко опит имаш достатъчно? Колко твои деца отгледа? Опит с чуждите деца не се брои. Колкото до изпиването на мозъка - на децата това им е част от природата - винаги намират каква простотия да направят, за да ти изпият мозъка. Просто с израстването на детето израстваш и като родител. Заедно си растете и като пораснат се чудиш какви глупости си си мислел преди да ти дойдат децата до главата.
Когато чуя за твърда ръка, граници и отнемане на любима играчка не мога да се побера в кожата си от възмущение.

# 446
  • София
Анди, ти имаш опит с твоите деца. А майки и деца всякакви. И явно си супер пристрастна и необективна. И емоционална. Не бих казала, че това те издига.

# 447
  • София
Естествено, че съм пристрастна и необективна, когато става въпрос за моите деца! Суперсубективна съм и така трябва да бъде. Косъм не давам да падне от главите им и чужди хора да ги "възпитават" с твърда ръка или отнемане на някакви любими неща. Аз не съм им отнемала, ще седна да позволявам друг дори да намекне да им отнема!

А обективно - досега в практиката си не съм видяла случай дете да бъде възпитано и научено на нещо положително с подход като отнемане на любима играчка и прочие санкции. Единственото, което се постига е родители и деца взаимно да се изнервят и започва една война на инат и власт.

# 448
Равето и може да вирее само с мекушав мъж...моят няма и една минута да я трае...както и 9/10 от бг мамите Grinning
Както си го описвала през годините, 90% от жените също не биха го избрали никога, ама ето ти пардокс.

# 449
  • София
Естествено, че съм пристрастна и необективна, когато става въпрос за моите деца! Суперсубективна съм и така трябва да бъде.
А обективно - досега в практиката си не съм видяла случай дете да бъде възпитано и научено на нещо положително с подход като отнемане на любима играчка и прочие санкции. Единственото, което се постига е родители и деца взаимно да се изнервят и започва една война на инат и власт.

Явно не си работила с дете, при което е необходим такъв подход. Което е хубаво, но е просто извадка.

Ето и малко инфо, да не съм голословна:

https://www.verywellfamily.com/taking-away-privileges-to-discipl … -children-1094759

Общи условия

Активация на акаунт