Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 994
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Додо, и аз си мислех за "фалшиви" греди, масивни едва ли ще се получи, все пак те не са част от конструкцията. Гледала съм FLN да слагат при ремонт в американски къщи точно такива "фалшиви" греди.

Може би в твоя случай е добре да си потърсиш добър интериорен дизайнер, който първо да ти онагледи възможно най-реалистично как ще изглеждат тези греди, заедно с останалото предвидено обзавеждане. Защото на красивите снимки от нета в съвсем различни помещения е едно, в твоето помещение - ще изглежда по-различно.

Намирането на фирма/майстори, които да направят гредите и да ги закачат стабилно, също ще бъде предизвикателство. Затова и интериорен дизайнер с познати фирми вероятно ще може да помогне.

# 76
Продават се фалшиви греди от пяна, не тежат изобщо и се лепят с лепило за латекса на тавана.

# 77
  • Варна
На тази стена ще е кухня. Долни шкафове и до прозореца ще е мивката. Нагоре няма да има плътно шкафове и затова мисля донякъде да са плочките и нагоре раздвижване от полички и някой шкаф. Около прозореца да има ли като рамка от плочките. Прехода на плочки на стената и поличката под прозореца дали да е на 45 градуса или с ъглов профил. Това не мога да измисля. Бяла кухня с черен плот с мозаечен ефект ще е, а дръжките ще имат също черен елемент, от Икеа е.
Скрит текст:
.
Нещо като на снимките. Мивката е бяла керамична с 2 корита.

Прехода на плочки на стената и поличката под прозореца
Тук специално полицата надстърча и метро плочките си се лепят нормално. Имайте предвид, че Метро плочките са с фаска, изтъняват в края и надали ще може да се изпилят на 45 градуса, например при страничното обръщане около прозореца, изобщо външни ъгли при тях е малко сложно и ъглов профил стои ужасно.

Поправка! Има и майстори, които го могат явно пиленето на плочки с фаска

# 78
Д0Д0, понеже попита за мнения в началото, ще си кажа че на мен тези полиуретанови греди никак не ми харесват. Винаги си личи изкуственият материал и придава някакъв фалшив облик на цялостният интериор. Да не говорим, че реално няма истинска греда с размери 12/5 см. (това си е нещо средно между дъска и талпа примерно), което допълнително ще усили усещането за менте.
Иначе за къща в провансалски стил например, видимите греди изглеждат прекрасно, но там са си елемент от конструкцията и това не би могло да се сбърка. Освен това в този случай интериора е неразривно свързан с архитектурата на сградата се допълват.

С две думи, на мен подобен интериор в стандартна сграда не би ми допаднал, но в крайна сметка , ако много го искаш, едва ли моето мнение би ти повлияло Simple Smile.
Иначе за монтажа, няма  никакъв проблем както вече е писала Черна станция.

# 79
И аз не харесвам бутафорията. Истински греди- супер. Изкуствени- може и без тях.

# 80
О, това с полиуретановите греди сме го обсъждали - във връзка с някакъв интериор в битов стил. Наистина много изкуствено стоят, личи си от километри, че са фалшименто. Аз заглеждах подобни ПВЦ панели на тухлички, че ми трябва нещо за закриване на една малка площ от 70х170 см. като временно решение. Е, отказах се от тях - пластмасата си личи много, хич не ми харесаха. Минах през обмисляне на вариант с коркови тънки плочи и сега май окончателно, поне засега, се насочих към каменния фурнир. Трябва само да го видя на живо, но кухнята на една съфорумка с него направо ме заплени.

Та и за стените над долен ред кухненски шкафове каменният фурнир е вариант, зависи дали има и котлони на този ред, както и дали ще се върже с останалата част на кухнята - там са какъв гръб ще бъде. Отбелязвам, че повечето каменни фурнири, които видях в нета, са тъмни.

Фалшивите греди, които слагаха по американски къщи, си бяха истинско дърво, просто бяха сковани П-образно дъски, а не масивна талпа. И в единия случай от такава фалшива греда провесиха (хайде сега, как се казва) онова кръглото на вериги, от което висят тигани, над кухненския остров.

# 81
  • Варна
Обикновено така ги правят гредите сега - П-образни, за перголи например. Отива по- малко материал, избягва се напукването. С цели греди - навремето май само Simple Smile Сечени не знам точно кой ден/нощ, съхнали не знам колко докато дойде ред за къщата на сина.

Изключая Honka

# 82
Истински греди- супер. Изкуствени- може и без тях.
Точно! И не само за греди важи.
Обаче като се замислих, ако и мебелите са "фалшиви" т.е. пдч/мдф си се сливат с интериора ... може би.

# 83
Абе, аз  съм ги виждала на живо изкуствените и съвсем не си личи от километри. Но който иска по-истинско и по-трудно е в правото си.

# 84
Всъщност винаги си личи имитационният материал, освен ако не е някоя полутъмна механа например.
С повечко допълнително рисуване и подходящо осветление може да се получи приличен резултат, но за мен това е решение за обществени сгради (хотели, ресторанти) в които така или иначе интериора се променя сравнително често и при ремонта се търси оптимално  съотношение цена - визия.
Участвала съм такова обучение. Интересно е.
Тухлички направени от колега:

Камък от друга колежка:

И моята състарена мед:

Всички отливки са от някакъв полимер.

# 85
  • Бургас
Doris, благодаря за снимката, веднага отива при майстора.

# 86
  • София
Истинските греди отпадат веднага, защото няма как конструкцията да понесе толкова греди. За това съм се спряла на полиуретановите. На живо изглеждат съвсем реалистично и когато няма снадка, не виждам проблем. Беше ми интересно как би се възприел подобен интериор, защото определено не е масов.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 10:29 от Д0Д0

# 87
  • София
Додо, най-важното е как вие и семейството ви възприемате подобен интериор. Ние просто го гледаме на картинки и сплетничим, докато вие ще живеете в него, и ако на вас ви е уютно и комфортно, само това има значение Simple Smile
Имитационните греди изобщо не са рядкост, виждала съм ги на живо и в офиси, и в заведения, изглеждат си достатъчно реалистично, ако не са прекалено много и човек не се заглежда специално в тях, а не мисля, че някой ваш гост би седял с поглед, взрян в тавана ви. Аз обичам много такива интериори, особено когато гредите не са превърнати в основен декорационен елемент и са просто допълващ акцент. Само трябва да намерите хора, които да ви ги поставят наистина добре.

Скрит текст:
Ето например в такива количества гредите ми харесват и придават характер на стаята:

А ето такива решения намирам за прекалени и излишно натоварващи:

# 88
А и ако около гредите има много лунички/спотове, никой не може да огледа гредите добре, защото му блести Wink

# 89
.... от кич.
Простете, дойде ми на езика. Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт