Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 962
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • Сред мелниците
Моля за спешен съвет.
Възникна ни цветово несъгласие  с една от стаите в една къща,  която правим за постоянно живеене.
За сега ще я ползваме всички но след време ще остане за живеене на едно от децата ни,  които са вече достатъчно големи с постоянни партньори.

Та едното от тях иска син цвят, но не знае точно какво и как да го комбинира.
Пуснаха ми няколко снимки на наситено синьо , което ми идва в повече.

Аз не мога да дам мнение , защото съм предубедена към синия цвят от място,  на което съм живяла като дете.
Така че вероятно греша и не искам да си казвам мнението.

Знам,  че назад в темата имаше доста идеи за цветни  в т.ч. сини стаи , но като мислех ,че това не е нашия проблем не съм ги запазила.

Подът е дървесен декор, дограмата е тъмно кафява. Тавана ще е бял . Прозорците са до пода и са широки.

Ще се приеме и зеления цвят.  
Моля ви пуснете пак от прекрасните идеи!

Утре трябва да го купим. Вероятно ще е на бенджамин мур.

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 15:43 от В (като Вятър)

# 211
Заповядай
https://www.benjaminmoore.com/en-us/color-overview/find-your-col … %2Fcolor-families
най - горе в бялата рамкаместиш ляво дясно и обхваща всички тонове Wink
после има опция да приложиш цвета и да видиш как ще изглежда
примерно
https://www.benjaminmoore.com/en-us/color-overview/find-your-col … -52&room=1703

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 15:46 от pinko

# 212
В(като Вятър), аз съм качвала доста сини интериори

За мен показаният цвят е много силен и затормозяващ, и дълго време не бих могла да стоя в такава стая Simple Smile.

# 213
Така е, идва доста в повече този тъмен цвят. Дразнещ е.
Няколко години при нас бе небесно/бебешко синьо, не мога да го гледам повече този цвят, толкова ми втръсна. Но и като цяло харесвам повече зелено.

# 214
  • Сред мелниците
Natt !!  и аз така казах. Много силен и в цялата стая. Брррр!
Благодаря ти , че отново се даде труда! знам че беше пускала много красиви снимки и много се надявах да се включиш.
Аз мисля,  че бих приела  частично синьо, може би  и изцяло ....

pinko, благодаря! Да си призная не се оправих в задаването на дървесния цвят,  в момента съм и на работа и го правя м-у другото и сигурно няма да мога да му отделя време, но за в бъдеще сигурно ще ми е полезно.
Като цяло нямам визия за комбинациите. как да е по стените .

Пак да кажа , че са склонни и на зелено , което аз харесвам повече. Не разбирам от цветови комбинации, студени/топли и т.н. Синьоот обаче, ако мога да го елиминирам и сведа до нещо сиво-синьо.
Но В края на краищата ми казаха щом това  и това и това не ти харесва,  утре избери ти.
Та утре ще търся магазина на бенджамин мур,  който бил някъде при икеа, дано дотогава да се изясни.
Наистина много разчитам на темата.

# 215
В Бенджамин мур предлагат разфасовки за мостри на цветовете. Защо не вземете няколко варианта и директно не мацнете по стените? Как изглежда един цвят зависи от много неща в едно помещение - осветеност, ако щете. А цветът е нещо, което поне за мен оказва много силно въздействие и лично аз съм пребоядисвала, защото просто не можех да приема готовия резултат.

# 216
В като вятър
можеш да качиш снимка на стаята и после да си я боядисваш за да онагледиш .. как ти допада или като скролнеш леко надолу можеш да избереш стая от  примерите и да боядисваш Wink

https://www.benjaminmoore.com/en-us/color-overview/personal-color-viewer

# 217
  • София
В (като Вятър), Бенджамин Мур има и точно срещу зала Универсиада, и под големия блок на ъгъла на Симеоновско шосе и Г.М.Димитров. Изборът на цветове е толкова голям, че най-добре е първо да вземете мостри.
Дори на карнетките всеки от цветовете изглежда различно на различна светлина и е важно да се види как ще стои в конкретната стая. Аз например съм с Bachelor Blue в спалнята и при мен изглежда значително по-син, отколкото на картинката в сайта, изключително красив цвят е.

# 218
Като искат в синьо, може една стена а другите да са бели

# 219
Нат , убягва ти детайла , ама В като вятъра ,каза че дограмата ѝ е кафяво/дървесно(сигурно орех или златен дъб) пода и той е дървесна шарка
Всичките ти предложения са бяла дограма! с това мастилено синьо и дърво ще стане мама миа тъмнотия.
Аз затова и се въздържам от снимки , защото Вятъра не е дала мостри / снимки за да сме по точни Wink
П.С.
Аз и сини и зелени стаи имам и жълти .... Обаче -всичките са ми в бледите тонове и са Бенджамин Мур и да има значение Осветеността, по различно време на деня и слънцето са много различни .

# 220
Магазина на бенджамин мур е в Ринг мол - до Икеа, но не продават мостри, за съжаление. Имате ли мебели, които също трябва да се съчетаят? Аз бих избрала неутрален цвят, който лесно да се комбинира и да не товари никой, а след време да си боядисват както им харесва. Наситените и ярки цветове може да се ползват като акцент на една стена и в комбинация с мебел или декор в същия цвят/гама, както се вижда на примерните снимки. Но да се избира само по каталог си е риск. Най-малката опаковка на БМ която можете да закупите е 1л и по спомен струваше над 20лв.

# 221
Пинко, не мисля че рамката на дограмата, която е 5-6-7 см в какъвто и да е цвят е толкова от значение. Според мен големината на стаята и изложението са по важни, както и какви мебели ще има .

# 222
Аз, като фен на синьото, тъмните нюанси, да пусна това, не знам дали може да се добие представа, но целият интериор е в тъмно синьо и дърво. Влюбена съм в този интериор, сериалът се казва Алекса Кроу, по Фокс Крайм го дават. Но става дума за лофт, т.е. има голяма височина. Въпреки че не съм почитател на  розовото, на горния етаж на лофта, спалнята, пак е в тъмно синьо, но с бонбонено розови наситени акценти. Ако някой иска да го види по ТВ-то. 

https://www.facebook.com/OfficialAcornTV/videos/behind-the-scene … /773590093099500/

Иначе подкрепям другите момичета, които предложиха да се купи мостра и да се мацне на място, ако има възможност - заради осветеността и самата повърхност на стените на място изглежда различно от мострите в магазина, дори да са мацнати на парче гипскартон.

# 223
  • Сред мелниците
Благодаря на всички!

Стаята е празна, тепърва ще се обзавежда. Ще има диван, който няма да е основен, маса,  столове  и т.н. - дневна, но втора.
Диванът не може да е светъл на този етап, така че няма как да се получат красотите,  в които бял диван изпъква на тъмен фон. Въпреки че ми харесва.
Ако се наложи  цветът, който те искат, ще компенсирам с бели мебели.
Стаята е силно и добре осветена.
Подът е светло дърво .

Понеже идеята да се слага цвят дойде внезапно, аз мислех, че сме споразумели за бяло , но.... Следват електро и др, които се определят от уговорките с майсторите.
Та така се наложи до утре, или до следващия ден най-късно, да сме го взели, така че мостра няма да вземаме.
Ще решавам по картинка.
Събирам всичките ви идеи в една папка.

# 224
В, ако може някое от децата да дойде до магазина да избере - най-добре, щом ще се ползва от тях.
Аз съм в ситуацията на "младото" поколение, въпреки че вече не съм толкова млада. С цената на явни компромиси и вътрешна самоцензура имам цвят, който е компромисен - за мен е приемлив, но не точно такова, каквото искам, а за родителите ми - и за тях не е това, което смятат за хубаво/подходящо.

Общи условия

Активация на акаунт