Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 957
  • 738
  •   1
Отговори
# 225

Ето варианти и в зелено

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 18:50 от Natt***

# 226
  • Сред мелниците
В, ако може някое от децата да дойде до магазина да избере - най-добре, щом ще се ползва от тях.
Аз съм в ситуацията на "младото" поколение, въпреки че вече не съм толкова млада. С цената на явни компромиси и вътрешна самоцензура имам цвят, който е компромисен - за мен е приемлив, но не точно такова, каквото искам, а за родителите ми - и за тях не е това, което смятат за хубаво/подходящо.

Мандаринка, точно от тях идват идеите . Снимката, която качих с убийствения син цвят, ми беше пратена от магазина като избор на цвят. Реакциите ви  тук бяха показателни, аз също се потресох, но казах , че не ми допада много , но все пак  да решават на място и да купуват. Не можех да си изкривя душата и затова ми прехвърлиха решението на мен. С единственото условия да е синьо.
Както и да е. Извинете ме за многословието.

Natt***, благодаря!
Трупам в папката, довечера ще отсея и им пращам да го мислят, а утре купувам по мостра.

Стената твърдо ще е една, но с мебелите които предстоят ли да се съобразявам или със светлината?
Или да се съобразя с размера? Напр. мога да я сложа на по-голямата от всички стени, или пък на две от  тези,  които не са големи защото са изрязани от прозорци?
Цветът ще даде  дълбочина, предполагам и тогава трябва да я сложа на стена, с която визуално ще разширя помещението?
И последно  кичозно ли е  син таван в тъмната гама? Понеже има бели осветителни тела тип луни и плафони?

# 227
  • Sofia
Още идеи за неутрализиране на синия цвят с бели, ярки или метални акценти.

# 228
Някой има ли впечатление от латекс миещ вид на Crown, британски били, хубави.

Ако имате препоръки за майстор за пребоядисване с леки дефекти тук там, моля да даде координати. Работа за 3-4 дни е.

# 229
Crown също е много хубав!

# 230
Цветни тавани:

Скрит текст:

# 231
Според мен син таван само ако височината на помещението е 3-4 метра, при стандартна ще се захлупва стаята
и стените трябва да са бели.

# 232
Може и да е ау-уау, ама ще е много по-тъмно.

# 233

Ако имате препоръки за майстор за пребоядисване с леки дефекти тук там, моля да даде координати. Работа за 3-4 дни е.

Аз ползвам латекс на Краун от повече от 25 години. Дори обикновеният мат се мие и не се отмива. Миещият се е сатен или полугланц. Дефектите личат повече със сатен. Препоръчвам мат. Нямам опит с много тъмни и наситени цветове, но със светли и полутъмни цветове няма никакъв проблем да се мие или бърше с гъба с препарат. Не остават следи. Никога не съм използвала бояджия, винаги сама съм си боядисвала. Единственият ми проблем е било отсичането между стената и тавана, защото съм нервна и нетърпелива и нямам стабилна ръка, т.е. нямам търпението да облепя с лепенки и карам на ръка - къдраво-не къдраво, колкото мога-толкова.

Мандаринка, точно от тях идват идеите . Снимката, която качих с убийствения син цвят, ми беше пратена от магазина като избор на цвят. Реакциите ви  тук бяха показателни, аз също се потресох, но казах , че не ми допада много , но все пак  да решават на място и да купуват. Не можех да си изкривя душата и затова ми прехвърлиха решението на мен. С единственото условия да е синьо.

И последно  кичозно ли е  син таван в тъмната гама? Понеже има бели осветителни тела тип луни и плафони?

Аз не се потресох в никакъв случай, но аз, както казах, съм почитател на тъмносиньото или поне наситено синьото, синьо-сивото. Бледосините по-малко ги харесвам.
Тъмносиньо и дърво си вървят чудесно заедно.

Много ми харесва съчетанието на тъмносиньото и топло наситено бежовия цвят на вазата.

Ето и тук на линка още няколко тъмносини интериора или с тъмносиньо като акцент.

https://www.dekkobird.com/the-best-dark-blue-paint-colours/

За тавана - и аз мисля, че би било ОК, ако таванът е висок, на стандартен ще дойде малко too much.

# 234
Здравейте, много благодаря за темата, предстои ми доста сериозен ремонт и в последните 5 теми успях да намеря отгвори на повече въпроси, които имам. В момента съм в чудене за едната от стените в коридора. Като цяло пространството е сравнително прилично на размери - 3.30м/1.65м/2.70м. (д/ш/в), но ще има доста голям гардероб, който ще бъде с размери 1.70м/0.70м/2.60м.. В двата края на стената срещу гардероба са вратите за стаите, а между тях остава гола стена. Питането ми в случая е дали би било удачен вариант да сложа голямо огледало на нея? Широко разпространено е мнението, че огледалата създават усещане за пространство, но в моя случай това огледало ще удвоява (отразява) големия гардероб и се чудя дали всъщност няма да се получи обратния ефект?Принципно няма нужда да запълвам стената с нещо, защото се стремя към модерен/скандинавски стил, идеята на огледалото е от чисто практична гледна точка.

# 235
Въпроса за синьо + кафяво. Вървят си супер, стига да се нацели подходящ нюанс на синьото. Показания от потребителката нюанс на синьо е доста искрящ и не пасва с кафявата дограма.
Ако обаче синьото клони към петролено зелено, всичко заспива.

Ей това синичко, посочено от Natt:

Линка към Бенджамин Мур виртуално боядисване не се отваря при мен.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 11:37 от amy_nka

# 236
Здравейте, много благодаря за темата, предстои ми доста сериозен ремонт и в последните 5 теми успях да намеря отгвори на повече въпроси, които имам. В момента съм в чудене за едната от стените в коридора. Като цяло пространството е сравнително прилично на размери - 3.30м/1.65м/2.70м. (д/ш/в), но ще има доста голям гардероб, който ще бъде с размери 1.70м/0.70м/2.60м.. В двата края на стената срещу гардероба са вратите за стаите, а между тях остава гола стена. Питането ми в случая е дали би било удачен вариант да сложа голямо огледало на нея? Широко разпространено е мнението, че огледалата създават усещане за пространство, но в моя случай това огледало ще удвоява (отразява) големия гардероб и се чудя дали всъщност няма да се получи обратния ефект?Принципно няма нужда да запълвам стената с нещо, защото се стремя към модерен/скандинавски стил, идеята на огледалото е от чисто практична гледна точка.

Аз лично с тази, а и друга цел в коридора на гардероба си поръчах огледални врати Wink така на излизане хем в цял ръст последна проверка, хем дава простор.
Можех и срещу гардероба , но не ми хареса.

# 237
  • София
Като цяло пространството е сравнително прилично на размери - 3.30м/1.65м/2.70м. (д/ш/в), но ще има доста голям гардероб, който ще бъде с размери 1.70м/0.70м/2.60м.. В двата края на стената срещу гардероба са вратите за стаите, а между тях остава гола стена. Питането ми в случая е дали би било удачен вариант да сложа голямо огледало на нея?
Принципно няма нужда да запълвам стената с нещо, защото се стремя към модерен/скандинавски стил, идеята на огледалото е от чисто практична гледна точка.

А този гардероб вграден ли ще е или свободностоящ? Питам, защото ако е второто, при ширина на коридора от 1,65 и дълбочина на гардероба 0,70, между проектоогледалото и гардероба остават 95 см (при идеално залепване на гардероба за стената без никакви луфтове), а за да се оглежда човек нормално в голямо огледало, му е нужен минимум метър между него и огледалото. Което пък значи, че трябва да се оглеждате, опряла гръб в гардероба,  което малко ще попречи на практичността на огледалото.

# 238
Предстои ми обзавеждане на кухня+трапезария+хол в едно помещение и си го представям кухнята в бял лак от моделите без дръжки с плот от гранит или технически камък нещо в светлосиво, бял лак съвсем изчистен но голям тв-шкаф , евентуално витрина отстрани, п-образен диван в светлосиво  и бял или  много светло сив матиран  калиброван гранитогрес  дюс или с лек ефект на мрамор.
https://baniastil.com/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE … o-(16)-11297.html
или да кажем
https://baniastil.com/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BE … eronda-20090.html
Проблемът е, че харесвам такава :
https://videnov.bg/trapezna-masa-kros-1
или поне с плот от масив трапезна маса и нямам никаква идея за столове и цветове на латекс. Нямам никакви илюзии, че съм тотално скарана с комбинирането на цветове и се нуждая от помощ за да не съсипя всичко така, че ще съм безкрайно благодарна на всяка помощ и съвет.
Искам да е светло и удобно. Харесвам естествени материали , но ми се ще и да е модерно.

п.п.Stopancho, моят опит с много големите огледала е, че не са особено прецизни и моето ми отнема няколко сантиметра от ръста и  ми  дава с няколко килограма отгоре. В самото начало ми беше забавно, с напредването на  годините ми ... това взе сериозно да ме дразни .
За беля е в коридора и няма как да мина от там и да не ми съсипе деня.Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 17:20 от mamamari

# 239

Не споменаваш за кое населено място ти трябва ?

Общи условия

Активация на акаунт