Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 939
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Цветово съчетаване на картина с интериор ми изглежда елементарно, съжалявам. Това е изкуство, не е възглавница или килимче. Съчетават се стилове, обеми и т.н. Дори да е хубава картината, някак си се принизява въздействието ѝ, когато е видно, че е избрана, за да подхожда на пердетата, примерно.

# 391
Цветово съчетаване на картина с интериор ми изглежда елементарно, съжалявам. Това е изкуство, не е възглавница или килимче. Съчетават се стилове, обеми и т.н. Дори да е хубава картината, някак си се принизява въздействието ѝ, когато е видно, че е избрана, за да подхожда на пердетата, примерно.

Изкуството е в музея, или в специални галерии на богаташките къщи. Изкуството струва много пари и даже може интериорът да се съобрази с някоя картина. Но тук говорим за облагородяване на интериор и придаване на акценти. За целта служат компоненти на приложните изкуства, но и картини, пана, снимки или репродукции с не толкова висока художествена стойност, колкото декоративна такава, създадени именно за оформяне на интериори.
При всички случаи моята картина се връзва с интериора ми, докато някоя картина на Пикасо или даже на Майстора няма да е на място тук.

# 392
Аз съм За една и съща настилка във всички стаи, но и като цяло вкъщи гоня една стилистика на помещенията, а не всяко за себе си.

Титина, имаш ли опит с тази система за окачване на картини? Аз имам доста големи и тежки платна, та се чудя дали е вариант.

Само казвам, че нещата, които прави Банкси са силно политически и социално заредени, те не са изкуство заради самото изкуство и в този смисъл ползването им за декорация е смело решение.

# 393
Имам приятелка художничка. Тя е в тях с такава система, а има доста големи (респективно тежки) картини. Доколкото си спомням обаче цените им бяха доста по-високи от тези в посочения по-горе сайт. Даже се чудех дали 1000 ще са ми достатъчни.

# 394
  • Варна

Не винаги, една стара ценна картина, може да не стои добре в един да речем поп-арт стил интериор и обратното интериор с класически резбовани масивни мебели, една картина поп арт няма да изглежда на място.

И понеже нашите интериори не са от супер лукс, нямам нищо против маймуняците да речем.

# 395
Може ли предложение за закачалка в коридора :/портманто в бяло и кремаво едното гланц, дали ще стои добре🙄 или всичко бяло? Плочките са леко бежови с по тъмна кафява фуга и незнам какво друго да измисля☹

# 396
  • софия
Ох, почти всичко ми хареса в този апартамент. Таваните не са много мои, но пак е хубаво.
https://www.facebook.com/watch/?v=514291989705729
Готова съм да си стегна багажа и да ходя там.

# 397
С изключение на цената вероятно ... 2180 е/кв. за Студ. град, пълен абсурд.
Интересно е завръщането на чворовете.

# 398
  • софия
Е, все пак сме в интериорна тема и това коментираме. Не искам да коментирам квартал или цена.
Хареса ми общият стил, детайлите и цветове.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 13:39 от zvаnchе

# 399
  • София
Колко сме различни хората...
На мен ми харесаха подовете, дивана и картините, и дотам. Таваните ме подтискат дори на картинка, а в комбинация с мебелите ми създадоха асоциация с дъскорезница.

# 400
Е, все пак сме в интериорна тема и това коментираме.
Правилно, но възмутих се някак. Както и да е.
Аз харесах горните шкафове на кухнята - интересни са, нетрадиционни, но до момента в който прочетох, че та талашитени.

# 401
Може ли предложение за закачалка в коридора :/портманто в бяло и кремаво едното гланц, дали ще стои добре🙄 или всичко бяло? Плочките са леко бежови с по тъмна кафява фуга и незнам какво друго да измисля☹
Ние в момента правим, но в бял гланц и фурнир дъб. Бяло и кремаво много ще се слеят мисля.

# 402
Това мили дами е, шперплат!  на английски може да сте го чували "плийууд"  много качествен и водоустойчив материал.
Нищо общо с  талашит и чам.
Хубаво е човек като е краен по някоя тема да има поне обща култура за материалите !
Не коментирам дали ми допада, но е стилно по ...Икейски Wink

# 403
Ох, почти всичко ми хареса в този апартамент.
Мен ме впечатли само усвояването на пространството, което обикновено доста куца, така че го оценявам като огромно постижение. Всичко си е на мястото и мястото е обзаведено с дизайнерска мисъл.  Цветовото решение е горе-долу, получил се е някакъв стил, но за мен е изключително неподходящ в софийски условия. Най-вече мебелите изглеждат направи-си-сам и евтини, все едно са събирани от изхвърлени стари офис мебели или каквото е имало под ръка в кварталния магазин, макар и от човек с някакъв вкус и идея за дизайн. Подобен стил много върви в градове, където всичко е тип-топ, лъскаво, хромирано, боядисано, подредено, озеленено и индустриялния вид на апартамента би бил нещо което собствениците му не срещат ежедневно. В град където пейзажът е предимно сив, очукан, индустриален и запецнал някъде в миналото, на мен не би ми харесало да живея в апартамент където атмосферата е същата. Подобен стил изисква и малко лукс на обзавеждането, в смисъл скъпи по-дизайнерски неща, което тук не също се вижда. Като цяло мирише на талашит и лампи от 1975г,  апартамент правен от умел дизайнер, но с много ограничен бюджет.

# 404
Тук сме аматьори, Пинко, не ги разбираме тия неща.
Сега сериозно, моя грешка в четенето набързо. Но все фурнир, очаквах да са масив вратичките. Сега по-добре ли е? Но съм съгласна - лъха на Икеа, особено с необработеното дърво.

Общи условия

Активация на акаунт