Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 891
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Системата за окачване е такава, каквато се изполва в галериите ( релса на тавана и висящи държачи).
А за синеоката дама, когато видях картината и аз си помислих, че е ужасно грозна и плашеща, но тези очи ме преследваха няколко дни, и исках да ги имам.

# 376
А за синеоката дама, когато видях картината и аз си помислих, че е ужасно грозна и плашеща, но тези очи ме преследваха няколко дни, и исках да ги имам.
Точно контрастът между "грозотата" и сините очи ме впечатлява ...сякаш душата ѝ е синя (добра, невинна) и ѝ се е случило нещо ужасно, довело до този зловещ вид.

# 377
В началото ми приличаше на иконите от църквата на Ванга, но описанието по-горе е много по точно.

# 378
Тази Система успях да намеря в нета. Може да е подходяща, за стена-галерия или за често разместване на картините. Иначе ако стената не е покрита от картини, по-скоро ме разсейва. За индустриален дизайн, стийм пънк и подобни става.

Иначе маймуната ми харесва, даже бих я искала в по-голям размер.

# 379
Бях писала преди време за цввят на пода и врати, че бяхме сложили различни цветове ламинат в спалня и детска.. В крайна сметка ламината го сменихме и сложихме във всички стаи еднакъв - натурален дъб. Мебелите на всякъде ще бъдат в бяло с кафеви акценти като цвета на пода, само в детската и спалнята ще бъде бяло с много светло кафяво. И пак стигаме до вратите, дали да съчетая с пода или да са бели, кремави, нещо такова?

# 380
Бях писала преди време за цввят на пода и врати, че бяхме сложили различни цветове ламинат в спалня и детска.. В крайна сметка ламината го сменихме и сложихме във всички стаи еднакъв - натурален дъб. Мебелите на всякъде ще бъдат в бяло с кафеви акценти като цвета на пода, само в детската и спалнята ще бъде бяло с много светло кафяво. И пак стигаме до вратите, дали да съчетая с пода или да са бели, кремави, нещо такова?
Кремави - не. Бели или дъб. Точно като пода няма как да ги уцелите, само сравнявайте нюансите да не розовеят или да жълтеят спрямо пода, може и да са по-светли. Аз съм за бели Simple Smile
При мен пода е ламинат дъб натур (малко по-тъмен е от всякави плоскости дъб, а и от натурален дъбов фурнир), бели врати и бели первази на пода.

ПП: В предишното жилище бяхме с первази като пода и бели врати. И там си ми харесваше. Тук сложихме бели корнизи по края на целия таван и с бели первази ми харесва повече Hands V

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 15:55 от peneva_a

# 381
А за первазите забравих да пиша, че вече са взети и са в цвета на пода.. Входната врата пък е венге, но като цяло тя не ми е критерии за нищо, ако ме дразни толкова мога да й сменя цвета от вътре. Сякаш бели наистина е най-добре, дали ще е зле с дървесните первази 🙄

# 382
Ама като стана дума за цвета защо някои разбират, че останалото не е важно?
По тази причина например:
Ако ще и маймунски задник да е, цветово се връзва много добре с интериора, а една такава картина служи именно за това ...

Да, ама после имаше и още - че картината не е лоша. А това със задника беше към критичния преден пост - "Това маймуна ли е?". Имах предвид, че и маймунски задник да е, щом пасва цветово и се харесва на собственика няма проблем. Това е, защото съгласуването на цветовете е общоприет правилен подход в дизайна, докато индивидуалните вкусове за картини не са. А после казах, че и на мен ми харесва.

# 383
Незнам за тази тема ли е, но някой слагал ли е нова интериорна врата на старата каса?

# 384
Здравейте може ли мнения За/Против еднакъв ламинат във всички стаи. За/Против различен ламинат във всички стаи?

# 385
Точно три поста нагоре дамата пише че първо е сложила различен ламинат, после го е уеднаквила. Просто е много по-красиво настилката да е еднаква.

По повод первазите- аз съм с первази в цвят на пода, но харесвам и двата варианта, при бели врати стои добре и с бели первази.

# 386
Здравейте може ли мнения За/Против еднакъв ламинат във всички стаи. За/Против различен ламинат във всички стаи?

Ако искате да зонирате апартамента, изберете различни нюанси на ламинат за всяка стая. Но имайте предвид, че това визуално намалява пространството, така че за малък апартамент тази опция не е подходяща. Ако трябва да разширите визуално стаята, поставете ламината перпендикулярно на стените. Такива ефекти са по-забележими, разбира се, със светъл ламинат.

А да направите визуално пространството по-широко, е най-добре да използвате един цвят ламинат с ясно изразени надлъжни ленти.

Съществуват различни начини за поставяне на ламинат, но в този случай трябва да се поставят в помещенията, независимо от местоположението на прозорците и вратите. Ако поставите ламината по протежение на помещенията, той визуално ще се разшири. За да се отървете от ефекта на свиване в надлъжно полагане, най-добре е да използвате ламинат с ясно изразени широки, но къси ленти.

# 387
  • Бургас
Ние слагахме един и същ ламинат на цялото жилище, не исках преходни лайсни, но като дойде монтажника каза, че на 8 метра траябва да има луфт и точно там се слага тази лайсна. Обръщахме посоката в стаите и антрето. Лайсни още не съм сложила. Примирих се.

# 388
У нас всяка стая е с различен характер, в зависимостот обитателите си, и си има своя ламинат. Детските са с един и същ, но в различен цвят. Едната е спортна и геймърска в едни любими цветове, другата е творческа и художествена - в други. На децата им е уютно всеки да има местенце по свой вкус.
Дневната и спалнята - по същия начин - една шарка, но различен нюанс. Това си е нашето с мъжа ми обиталище и си има друго настроение.
Преддверието, коридорът,който води към детските и дори част от дневната е на гранитогрес, така че дори ламинатът да беше еднакъв, пак щеше да има "прекъсване".
За малко жилище, с по-малко хора, сигурно ще бъде кокетно да изглежда като едно помещение. И не само ламинатът, но и стилът да е еднакъв навсякъде.

# 389
малък апартамент с различен ламинат пак си стои супер - точно щото всяка стая си има своя идея и стил

знаете ли кой може да произведе такъв стол от дърво/ратан, прекрасен ми е!  снимка

между другото, още търся най-обикновен външен бар стол/ бар табуретка сгъваем тесен. един от дадените ставаше, но бяха два в комплект и далеч не-евтини.

Общи условия

Активация на акаунт