Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 891
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Признавам си, че не разбирам от изкуство. Картината харесах от руски дом, в Ютуб. Дадох да ми я нарисуват. Момичето съобрази съвсем малко цветовете. Та така - избрана е, защото ни харесва, не защото е изкуство.
Иначе в последствие установихме, че картината е на Банкси. Та, изкуство си е, макар и не оригинал. 😉

# 361
Една картина задължително трябва да ми харесва какво изобразява, за да я сложа в дома си. Ако се връзва и стилово и цветово - прекрасно, ако не - може дори да променя нещо в интериора, че да се върже (най-вече текстила) или да й сложа рамка, която да я върже или да я поръчам в по-различен нюанс. Но на първо място ми е самото изображение. Няма нужда човек да разбира от изкуство, достатъчно е да си е "неговата" картина. 

# 362
Ама като стана дума за цвета защо някои разбират, че останалото не е важно? Гледат се И цветът да е в тон с интериора, И картината да ни харесва.

# 363
DiDi§, признавам си, че имам сантимент към твоя дом. Имам същия диван, който половин година седи и чака да организирам помещението, което е кухня, хол и дневна . Много ми харесва ти как се справи, аз се лутам все още. Кухнята, която направиха, не е моята, но както и да е...Маса, столове и холни масички си купих и дори още не съм ги занесла, но много ме тормози избора на килим. Харесвам много от видяните из нет-а, но в никой от тях не съм се влюбила още Simple Smile
Браво на теб искам да кажа. Simple Smile
Аз съм готова и  демона на Врубел да си сложа над дивана. Ми харесва ми:) Маймуната е чудесна

# 364
  • София
Имам си вече картина над дивана 😊
Скрит текст:

Честито, DiDi§, получило се е чудесно! Репродукцията на Ди Джей Мънки приятно ме изненада Smirk
(преди време бях попаднала на снимка с репродукцията на Уестминстърските маймуни на Банкси, окачена над дивана, и си мислех, какъв чудесен тематичен подарък би била за някой депутат...  Smiling Imp )

# 365
  • София
И на мен ми хареса маймуната, не разбирам от изкуство.
Аз минах тавана с латекс, наредиха ми контактите, тоест вече няма да се вдига прахоляк, мокета е готов за слагане, избрах тапетите, но!
Не знам какви цветове да боядисам мебелите. Няма да купувам нови, отпада тази опция. Това, което ще задържа като мебел, че боядисам. Тапетите са бели, тавана е бял, мокета сив. Като мебели за сега ще имам два шкафа, които ще ползвам за бибиотека, легло, малка масичка с лаптоп и по - натам, диван с маса. За цвят съм се спряла на морскосиньо, не знам обаче дали няма да е прекалено контрастно с белите стени.

# 366
Лично аз не купувам картини цветово, а защото ми харесват. В новото ни жилище ще има една огромна стена с картини( имаме много), като замислям стената да е черна. Картините ще бъдат окачени на система за картини ( не искам да дупча стените).
Ето как са картините в сегашното ни жилище

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 09:21 от Titina

# 367
елка зелка
бяло и морско синьо си е гръцката класика Wink  мен ме кефи , но си мисля , че трябва да има слънце за да грее

аз бих ти предложила да помислиш и вечното синьо , като цвят

и можеш ако искаш да си намериш плат и да ти ушият синьо бели пердета и си завършена.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 09:09 от pinko

# 368
  • София
Аууу, да! Прекрасно е! Как точно да го опиша като цвят? Вчера гледах мостри на цветове, търсих точно това, но не съм знаела Simple Smile Истината е, че търсих първо петролено зелено, но не можах да намеря готов цвят точно толкова тъмен колкото си го представям. Но това синьо е по - хубаво.

# 369
timeless blue color - тебеширена е боята за мебели

трябва да видиш на място по магазините тъй като има доста и някой имат други имена на цветовете
например
https://www.suhstroi.com/tebeshirena-boya.html
тук е тъмен облак Simple Smile
https://www.decor-dimotika.bg/products/boi-i-lakove-za-darvo-met … tebeshirena-boya/
тук ибиса

Но през комп. лъжат затова на място Wink

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 09:20 от pinko

# 370
Здравейте, може ли да ми препоръчате цвят за хол и коридори. За хола  - ще има бяла кухня и бели врати Grinning, за коридорите вече имаме сивкави плочки.  Бях харесала синьо за коридор, но не мога да се престраша на по-тъмен тон, искам да е свежо и приветливо. Какво бихте ме посъветвали? Ще се радвам да споделите ваши снимки Simple Smile

# 371
Тази тебеширена боя ли препоръчвате като марка? Аз мислех да ползвам Ани Слоун...

Имам същия диван, цветът много пасва с розово.

# 372
Здравейте, може ли да ми препоръчате цвят за хол и коридори. За хола  - ще има бяла кухня и бели врати Grinning, за коридорите вече имаме сивкави плочки.  Бях харесала синьо за коридор, но не мога да се престраша на по-тъмен тон, искам да е свежо и приветливо. Какво бихте ме посъветвали? Ще се радвам да споделите ваши снимки Simple Smile

Тъмен тон ще иска светли акценти, въпрос на вкус и възприятия за стила на дома, вероятно ще шокира гостите ви Smile

Светлото е по-лесно, на него отива всичко

Сивото също може да е стилно

# 373
Ама като стана дума за цвета защо някои разбират, че останалото не е важно?
По тази причина например:
Ако ще и маймунски задник да е, цветово се връзва много добре с интериора, а една такава картина служи именно за това ...

# 374
Титина, може ли повече инфо за тази система за окачване?
Иначе синеоката "дама" ме плаши. 😜 😋

Общи условия

Активация на акаунт