Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 647
  • 738
  •   1
Отговори
# 525

Представям си го нещо такова, но не и кой може да го направи...

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 18:14 от левскарката

# 526
Всеки мебелист, работещ по поръчка, може. Ниско или високо, все му е едно. Важното е ти да си убедена, че го искаш.

# 527
Имах толкова ниско, когато баткото беше бебе (матрак върху матрак на пода). Е няма ставане, няма сядане... да не говорим с бебе, щото то не може само прав или легнал, има междинни положения. Да не говорим, че си е хладно ниско до пода. Накрая на първия месец набързо ни направиха "кутия" и стана легло - ракла.

Препоръчвам да си метнеш матрака на пода и да го ползвате някое време и да си прецениш.

Ниско легло може да се направи и с подматрачна рамка с крачета, според желаната височина, дори това става за проба, нищо не пречи после тази същата рамка да легне на нещо друго Hands V

# 528
  • София
Мен ме притеснява частта с латекса, тъй като ще има постоянно движение кухня-хол и обратно и по-скоро да се презастраховам ако нещо се удари, нацапа и т.н. Grinning

Точно затова е облицована с плоскости и съм залепила картините на тях с двойнолепяща лента. Innocent

# 529
А за кръгла колона някакви идеи?

# 530
Гипсокартон да стане квадратна Smile

# 531
Хубава декоративна мазилка за кръгла колона, в тон с цялостното излъчване на помещението. Ефекти на декоративните мазилки има всякакви, могат да се напаснат.

Ето 2 идеи, но не съм убедена, че в България ще има кой да ги направи.

# 532
ММ прави много хубави вертикални декоративни интериорни летви (грубо казано). Eто нещо подобно в чужд сайт, за да не правя реклама. Simple Smile
https://artvoom.com/

# 533
Левскарката, аз съм ползвала няколко месеца импровизирано канапе/диван от 2 сложени един върху друг еднолицеви матрака, от онези най-евтините, но най-дебелите. Трудничко е ставането, особено, на сядане можеш и да се пльоснеш на мекото, ама ако е по-тънък матрак, като на твоята снимка, и сядането ще е предизвикателство. А си представи какво ще стане, ако случайно си контузиш глезен/коляно или се сецнеш в кръста - леглото става неизползваемо. Повярвай ми, такива случайни събития се случват и на млади хора, няма никаква гаранция.

# 534
Аз години наред си спях на огромна матрак проснат директно на земята. Това си ми беше спалнята и бях я докарала на марокански стил.

# 535
знам ,че темата е за дизайн, но...като говорите за ниско легло,матрак на земята и прочие...аз си мисля за прах,влага/липса на вентилация отдолу/,трудно почистване отдолу....
и, преди да контрирате-японците спят на земята, но футонът се навива и прибира през деня, а не стои  непрекъснато,както ние сме свикнали да е с леглата

инъче- има стотици идеи в Pinterest

# 536
Левскарката, аз съм ползвала няколко месеца импровизирано канапе/диван от 2 сложени един върху друг еднолицеви матрака, от онези най-евтините, но най-дебелите. Трудничко е ставането, особено, на сядане можеш и да се пльоснеш на мекото, ама ако е по-тънък матрак, като на твоята снимка, и сядането ще е предизвикателство. А си представи какво ще стане, ако случайно си контузиш глезен/коляно или се сецнеш в кръста - леглото става неизползваемо. Повярвай ми, такива случайни събития се случват и на млади хора, няма никаква гаранция.

Мандаринка, сецването е един-два пъти в живота, евентуално. А сядане/ставане не ме тревожат сами по себе си. Благодаря за изказаното мнение! Ще помисля, но ми е маниашко ниско легло и много бих искала.

# 537
9 год . поради липса на ...каквото се сетите
спяхме на матрак ..пенолатекс 18см. директно на дюшемето..екстра си ни беше нито влага, нито нищо и да удобно и за ставане и за лягане Wink

# 538
  • DE
И ние сме спали на матрак на земята Grin Като бяхме бедни емигранти няколко месеца се търкаляхме на матрак, само бяхме сложили килим отдолу, докато си намерим легло за крупната сума от 5 евро Grin
Не беше удобно.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 23:26 от дането

# 539
На японците им е по-лесно с ниски легла, те са свикнали да седят на пода, ставите им са по-еластични, колениченето го правят по няколко пъти на ден. Човек без такива навици по-трудно ще свикне вечер да се сгъва на четири за да се търкулне в леглото. А и по принцип сутрин като много ти се спи е по-лесно да се вдигнеш до стоящо положение от високо легло, по-малко усилия изисква, отколкото от ниско. От съвсем дизайнерска гледна точка ниското легло изисква повече пространство около него. В малка тясна стая ще изглежда не на място, а и слагането на чаршафите ще е тормоз, трябва да лазиш, не може просто да се наведеш. Не го виждам в спалня стандартно строителство ¯\_(ツ)_/¯

Общи условия

Активация на акаунт