Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 663
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
За колоните - за да не стои колоната като кютук и да се интегрира възможно най-органично в интериора, трябва да се вземат предвид даденостите на помещението и местоположението на колоната в него.
Ако стаята е голяма и позволява - колоната може да стане част от мебел, разделяща стаята на холна и кухненска част. Може дори от нея да се продължи стена, обособяваща кухненски бокс. Ако пък е малка стаята - всяко разширяване на обемите на колоната с рафтове или друг вид мебел би било неудачно. Въобще, ако искате да получите адекватни идеи, дайте точен чертеж на помещението - това и за кръглата, и за правоъгълната колона се отнася.
Важен е също стилът, който се гони. Много красиви кръгли колони съм виждала в една офис сграда - облечени в ефектна метална ламарина. Не е трудно за изпълнение, обаче целият интериор беше в модерен, хай-тек стил. А в един домашен интериор обикновено се избягва превръщането на колоната в акцент. Колкото тя е по-скрита и по-невидима, толкова по-добре, едно жилище не е Партенона все пак. Дори, ако няма вариант да бъдат интегрирани в стена или мебел, някои архитекти обличат колоните в огледала - тогава наистина стават невидими и изчезват, поне визуално.

# 541
  • Canada
Има нископрофилни подматрачни бази 6'', вземете си такава. Или направо един евротоп висок матрак.
Японците спят на нормални легла и седят на столове отдавна...

# 542
Левскарката, щом го искаш-направи си го, кеф цена няма. Единствено съобрази размерите на платформата със стаята, все пак да остава място.

# 543
  • Сред мелниците
Освен,  че в темата намирам уникално полезни мнения и вдъхновение, днес се смях до сълзи на коментарите за ниското легло.
По подовите первази, които при нас трябва да са бели, защото са поръчани бели врати, трябва ли да видя първо какви са первазите на вратите, за да търся визуално подобен профил? Харесват ми отгоре с релеф.
Между мдф и пвц первази май се спрях на пвц, защото са по държеливи но на живо дали простеят?
Визуално на снимки , висок ми харесва повече, но не знам това в см колко трябва да е.   6-7 или повече.
Преди няколко стр.някой сподели снимка на точно такива, ще съм благодарна да даде съвет.

# 544
За ниското легло - най-лесно е да си купиш еднолицев матрак. Те са с рамка и остава място за въздух отдолу. като искаш леко да го вдигнеш, купуваш 6 бр. крака с каквато ти кеф височина и ги забиваш на рамката. И една дървена табла можеш да си тапицираш, пожелание.

# 545
  • Canada
За ниското легло - най-лесно е да си купиш еднолицев матрак. Те са с рамка и остава място за въздух отдолу. като искаш леко да го вдигнеш, купуваш 6 бр. крака с каквато ти кеф височина и ги забиваш на рамката. И една дървена табла можеш да си тапицираш, пожелание.

И матракът остава без гаранция.

# 546
Еднолицев. Laughing За какво ти е гаранция?

# 547
Каква гаранция за матрак за 100 лв.? Еднолицевите са със скара от дървени летви, дори не са особено рендосани. И аз сложих (завинтих) 4 елементарни евтини ПВЦ крачета на скарата на долния матрак (върху който сложих още един еднолицев, за височина), най-малкото за да не стържа пода, като местя тази конструкция.

Like_Smoke, имам какво да ти възразя, ама ще е спам в тази тема, и се въздържам. Hands V, за да е приятно на всички тук, включително и на мен.

# 548
Харесват ми отгоре с релеф.
Между мдф и пвц первази май се спрях на пвц, защото са по държеливи но на живо дали простеят?
Визуално на снимки , висок ми харесва повече, но не знам това в см колко трябва да е.   6-7 или повече.
Преди няколко стр.някой сподели снимка на точно такива, ще съм благодарна да даде съвет.
Аз бях със снимката на первазите. И ние харесваме релефни, но тези които най- харесах и сложих в хола после не можах да ги открия ( същия релеф). Честно казано не помня МдФ ли са или ПдЧ. Избирам да ми харесват и ги гледам на живо!
В хола са 7,5 или 8 см с идеята , че ги пуснах да минат и пред перваза на кухнята. Не ме питайте защо кухнята е била готова преди пода!!! ( под паркета си имам и теракот 😂😂😂)
В спалните е над 10 см. Казват, че над 10 см не стоят добре, когато не са високи тавани. Може и така да е, не споря, но си сложих високи первази 255 см височина ( не съм овен)

# 549
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Обзавеждаме стая за тийнейджърка. Иска мебели много светли на цвят, нещо като дъб сонома или още по-светло, но не бяло. Стените ще са сиви. Къде да търся бюджетни мебели? Гледах във Виденов, но там има само легло в желания цвят, а на нас ни трябва легло , гардероб, бюро и скрин или етажерка.

# 550
икеа, jysk, мебелмаг.

# 551
Здравейте,

Може ли да ми дадете идеи за плочки в коридори. Единият с размер 3.6м2, а другият 5.5 м2. Засега цветът на стените го обмисляме да е син Simple Smile

# 552
  • Бургас
Guinness, виж модулните предложения на Ирим или Голд Аполо - русенски фирми май бяха. Качеството е по- добро от Виденов, цените сходни.

# 553
Ние ще слагаме в коридор 6 и нещо квардата (правоъгълна форма)
Милано грей 60х120 см
https://hikovi.bg/bg/series/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B1%D1%80 … 0%BB%D0%B0-milano

Толкова обикалях за плочки за баните, че този много бързо го решихме.

# 554
Здравейте! Някой слагал ли е стиропорна розетка на тавана? Някакви минуси? Как ви се струва и ако имате снимка, за да си представя с какъв тип полилей би стояло най-добре?
Много благодаря 🌞

Общи условия

Активация на акаунт