МБАЛ Надежда - тема 19

• 67 750
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Не, преди изписването го попитах кога да отида на следродилния преглед и ми каза да отида при следящата ме АГ по-добре, защото той не ми бил следил бременността.
Определено, този който е извършил раждането,  той прави и контролния преглед, който е и безплатен, т.е. влиза в цената на раждането. На ваше място бих отишла на преглед При др Ослеков (ако все още е началник на отделението), първо е добър специалист и второ е редно да види какви ги сътворил съответния лекар. Разбира се, ако не сте се отказали окончателно от болницата.

# 211
Този контролен безплатен преглед след раждането е толкова безсмислен и толкова проформа, че няма накъде. Като отидох, моят лекар каза, че много рано идвам, че трябва поне 2-3 месеца да минат от раждането, да се прибере матката. Опипа ми белега от секциото, натисна тук-там по корема и това беше. Каза да дойда след 3 месеца за профилактичен преглед. Та ако нямате оплаквания, може да си спестите разкарването за този преглед.

# 212
  • София
Очевидно всичко много зависи от лекаря. Аз родих април 2021, като проследявах бременността си при д-р Арабаджикова. Писала съм и преди, пускаше ми доплер на всяка консултация, освен това следеше редовно дължина на шийката и статус на околоплодните води. От раждането при нея също съм безкрайно доволна, а прегледът един месец след него беше достатъчно обстоен, пусна ми и микробиология. Разбрахме се след шест месеца да се появя и за цитонамазка. Даде ми телефона си още на първата среща и въпреки че не съм злоупотребявала и за цялата бременност съм я  търсила точно два пъти, това ми носеше спокойствие  Нямам никакви забележки.

# 213
  • София
Радвам се, че има и доволни пациенти и лекари, които си вършат съвестно работата. В тази връзка има ли родили при д-р Данаил Илиев, преди бяха много доволни от него в Токуда?

# 214
Радвам се, че има и доволни пациенти и лекари, които си вършат съвестно работата. В тази връзка има ли родили при д-р Данаил Илиев, преди бяха много доволни от него в Токуда?
Аз му бях една от пациентките в Токуда, мога само хубави неща да кажа за него. Все още понякога го посещавам, когато моят АГ не е на разположение, а всъщност самият той ме прати при др. Илиев, тъй като влезнах с контракции на 3мин в 28седмица, (по онова време неонатологията на Токуда от частните болници беше на ниво). Благодарение на др Илиев, родих в края на 37ма Simple Smile Сега отново съм бременна и живот и здраве ако моят АГ не преосмисли решението си да раждам в Шейново ще се насоча отново към др. Илиев!

# 215
Очевидно всичко много зависи от лекаря. Аз родих април 2021, като проследявах бременността си при д-р Арабаджикова. Писала съм и преди, пускаше ми доплер на всяка консултация, освен това следеше редовно дължина на шийката и статус на околоплодните води. От раждането при нея също съм безкрайно доволна, а прегледът един месец след него беше достатъчно обстоен, пусна ми и микробиология. Разбрахме се след шест месеца да се появя и за цитонамазка. Даде ми телефона си още на първата среща и въпреки че не съм злоупотребявала и за цялата бременност съм я  търсила точно два пъти, това ми носеше спокойствие  Нямам никакви забележки.
Здравейте!
Как раждането при лекаря, който е следиш бременността случайно ли стана, имайки предвид, че в Надежда не можеш да избираш екип?
Благодаря!

# 216
  • София
Здравейте!
Как раждането при лекаря, който е следиш бременността случайно ли стана, имайки предвид, че в Надежда не можеш да избираш екип?
Благодаря!

Бях с индуцирано раждане и планирахме индукцията за ден, в който тя беше дежурна в родилното отделение.

# 217
Няма избор на екип, който да може да се заплати. Но при уговорка, възможност и добро желание от страна на лекаря никой не му забранява да дойде, ако не е на работа, и да присъства на раждането.

# 218
  • София
Момичета, отново побутвам въпроса ми за др.Чапанова за ЖК. Дали някой се проследява при нея?

# 219
д-р Чапанова е от репродуктивните доктори. Води и ЖК от тази година, но това не е и е основна дейност и предполагам няма много пациенти и много мнения съответно.

# 220
  • София
д-р Чапанова е от репродуктивните доктори. Води и ЖК от тази година, но това не е и е основна дейност и предполагам няма много пациенти и много мнения съответно.
Благодаря Одри! Защото разбрах от регистратурата, че ако искам ЖК при нея тя трябва да ме приеме. Не можело да си запиша час без нейното съгласие.

# 221
Здравейте!
Имам записан час при д-р Патрикова за бихомичен скриниг.
Бихте ли казали как протича прегледа, каква е тя като човек (прочетох на предишни страници за д-р Михова и д-р Чачева). Какви въпроси зададохте вие? Кой ще разчете резултатите от изследванията в последствие? Казаха ми, че резултати от кръвните изследвания ще има около седмица след прегледа.
Благодаря!

# 222
Здравейте!
Имам записан час при д-р Патрикова за бихомичен скриниг.
Бихте ли казали как протича прегледа, каква е тя като човек (прочетох на предишни страници за д-р Михова и д-р Чачева). Какви въпроси зададохте вие? Кой ще разчете резултатите от изследванията в последствие? Казаха ми, че резултати от кръвните изследвания ще има около седмица след прегледа.
Благодаря!
Здравей, аз на моя БХС бях при Михова, продължи някъде около 30мин. Влизаш за познавате се, теглят те и започва същинската част- оглежда всички органи на бебчето, през цялото време ти говори, и в края даже нямаш и въпроси, които да зададеш, тя те е информира за всичко по време на прегледа. На мен още в началото ми каза, че не вижда нищо притеснително и че няма съмнения за Даун. Слдд около седмица ми звънна, и ми каза, че кръвните ми резултати също са добри и ще ми ги изпрати ако ми трябват спешно за пред АГ или да си ги взема на следващия преглед като ходя. Като цяло това е, аз бях в 12+3 и ми каза предполагаем пол, но сега в 17 да пак ще ходя и ще ми каже със сигурност Simple Smile

# 223
Здравейте и аз се колебая между Патрикова и Георгиев. Бихте ли препоръчали😉

# 224
Момичета, как си записвате час за запис на тонове? Проследяващият лекар ли ви казва кога, през регистратура ли?

Общи условия

Активация на акаунт