Ох, ваксини, ох, кеф! За всички ще има, голям кеф! 217-та НЕМСКА тема

• 23 965
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
дървото е супер.

# 121
Абе противно си е в Централна Германия времето, но аз и без това само на ужким съм тук.

# 122
  • Берлин
Аз по-противно време в Лондон дори не съм преживявала. И аз наужким към 7 години...

# 123
Ася предполагам заради щитовидната. Преди нямах проблеми с топлото. Аз свиквам когато стане константно топло, но има ли промени ми става зле.
Хайде и нашето у-ще отваря от понеделник. Дано поучат децата, то не остана до лятната ваканция. Да сверя часовника за третокласниците. Какви теми имат сега по мате и немски?

# 124
В Англия е още по-зле.

# 125
При нас (Шварцвалд) също вали последната седмица доста. Но пък днес се очертава слънчево.
Училищата остават затворени, дано поне след ваканцията да походят малко децата.

# 126
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Reina, по немски последно бяха на съществителни и прилагателни. Преди това писаха собствена приказка.
По мате: от литри в милилитри и пресмятане с тях, сега геометрия - куб, цяла седмица задачи с разгърнати зарчета ( става ли на куб и точките на правилното място).

При нас от понеделник започва целия клас всеки ден да ходи.

# 127
Дървото е като от някоя приказка. 😊
При нас училищата остават затворени.

# 128
Reina, по немски последно бяха на съществителни и прилагателни. Преди това писаха собствена приказка.
По мате: от литри в милилитри и пресмятане с тях, сега геометрия - куб, цяла седмица задачи с разгърнати зарчета ( става ли на куб и точките на правилното място).

Това учат и в нашето у-ще. Само куб не са още. По Sachunterricht за времето започнаха и Kreislauf des Wassers. Взеха да вкарват вече по-сложни теми. Обаче пак ми се струва, че много малко учат и за 3 клас е нищо.

# 129
И на мен ми се вижда малко.
По немски бива, но по мате е отчайващо малко.

По Зах явно учителят решава какво и колко задълбочено.
Сега гледах едни неща от миналата година, програмата е klaro 2000 и ги учат на социални компетенции, но и здр.хранене. Та втори клас учеха пътят на храната, сега е на кръвта. По Зах учеха устройство на ухо, око. Сега учат методите как се прави Vortrag - темата е по избор, важен е пътят.

# 130

Паднахте ли под 100 при вас? При нас все още сме над 100, та си продължаваме по схемата 1 ден ходят, един ден - не.

# 131
  • Germany
При нас паднаха под 100, но доколкото разбрах си продължават на групи - едната седмица група А, другата група Б.

# 132
Moni,
Ние с asyalein сме в една провинция и нашият министър-президент обяви план за училищата при падане под 100 за повече от 5 дни. Та това е част от плана.

# 133
Deni, падна. Още понеделник бяхме 96, затова се ядосах на писмото на кмета да не сме водили децата в ясла/ДГ.

Мони, мисля, че за учениците 6кл и нагоре, трябва 14 дена да е под 100...

# 134
Това не важи ли за всички с общия закон? Под 100 всеки ден. И ние паднахме под 100 от вчера.

Общи условия

Активация на акаунт