Ох, ваксини, ох, кеф! За всички ще има, голям кеф! 217-та НЕМСКА тема

• 24 053
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
Ти просто не трябва да се "претоварваш" от работа. Спокойно, без стрес си работиш. А и сега си в добра позиция защото липсва един колега. В един момент ще се усетят, че и друга колежка имаш и не смогваш и ще я понатоварят и нея.

# 286
В един момент ще се усетят, че и друга колежка имаш и не смогваш и ще я понатоварят и нея.

Другата колежка е секс кукла на единият шеф. Тя си върши работата, сигурно, там... добре Simple Smile (поне така разбрах аз)

# 287
#Reina да върши прекалено много работа не е изгодна позиция. В никакъв случай!

# 288
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Немците са царе на аутсорсването: само яденето и сра*ето не го аутсорсват... 😆
Та като намерят някой за гърбене и гърбят. Иначе ти се усмихват.

И аз имах шеф като при Папа, хем не разбира, хем коли и беси.
Предпочиташе да назначава жени и чужденци. Особено самотни майки. Беше му ясно, че ще търпят повече.
Сега покрай корона незнам дали е оцеляла фирмата, преди това подучух, че е била зле.

# 289
Да, точно така е с другата колежка. Тя всъщност е втората поред кукла. Преди това шефът имаше друга, но явно му омръзна, нае нова по-млада и първата я уволниха. И тяхната не е лесна.

Идва шефът, който никога го няма и от нищо не разбира, просто харчи едни семейни пари, вече почерпен, по средата на работният ден и започва да ми обяснява как трябвало да върша работата, която върша иначе отлично вече над половин година. Мирише на алкохол и ми говори глупости, прави се на интересен пред младите колежки, те да се кикотят. Изслушах го спокойно, извадих вързопа с около 30 ключа, хвърлих ги по него и му пожелах лека вечер.

Все едно за моя шеф говориш. Аз обаче не можах да реагирам адекватно. Като се разфучах, чак взе че изтрезня. Почна да ми обяснява, че това било просто бизнес, да не съм приемала поведението му лично, той много ме харесвал. Сигурно трябваше да се гътна от облекчение. 🙄 А за плащане на случай говорихме още през октомври и щяхме да уточним подробностите другия понеделник, но още не е дошъл този понеделник. Иначе много често подхваща разговори колко мизерно е заплащането на труд в България. Абе гад.

Бела, и аз съм забелязала, че като направиш услуга на колега отношението почва леко да се променя, все едно ти нещо му дължиш.
Не мога да връщам случаи, които са ми прехвърлени, защото нямам права на администратор. Аз и да виждам другите случаи не мога. Подлъгах колежка от чужбина да ми прати списък, че да ми се отворят очите.

# 290
Софт това баба ми го казваше . А тя беше много умна.

# 291
Е, Софт, то и не може така да му отговориш - с дете си, семейство. Трябва да си студенокръвна. Аз сам вятър ме вее на бял кон, мога си бия камшика. Ако дете и жена ме чакаха вкъщи, пак бих си го бил, но щях да помисля малко преди това и нямаше да реагирам така импулсивно. Добре му засилих ключовете в стомаха, макар и да беше на 2м от мен.

Те немците като цяло от нищо не разбират. Шефове благодарение на спестяванията на мама и баба.

# 292
Папа, студенокръвен в определени ситуации е ок, но постоянно коства сили. В крайна сметка не сме роботи.

Вчера правихме излет и малката заспа в колата. Аз не си бях взела телефона ( имам книги на него), та взех да се оглеждам какво да чета, докато се събуди.
Незнайно защо в колата имаше един брой на вестника, който продават бездомните.
Не знаех, че е толкова философско издание!
Та там имаше статия точно на подобна тематика, как човекът вече не е субект, а обект, който консумира и бива консумиран.

# 293
asyalein, като спомена " роботи", се сетих, че бившият ми шеф, когато ме покани на личен разговор, за да "изясним" моето намерение да напусна, разви много интересна теория точно за роботите. Оказа се, че цялата му служебно-жизнена платформа е поставена върху някакво много изкривено разбиране за работни взаимоотношения и управлението на човешкия ресурс. Служителите ги разглеждаше нещо като роботи.

# 294
Кате, уви той не е изключение!
Много са така.
Понякога си мисля, че на доста позиции аутисти биха имали огромно предимство, защото за тях подобно отношение не е толкова проблемно.

# 295
Значи една приятелка, биохимик, прави докторат в Канада. И си търси работа, но с 3 деца и то малки и на частичен раб. ден във Франция ... намира разбира се тук там, но докато обиколи Париж и от половин раб. ден става цял и тя пак търси ... и вече гледа нещо там наблизо до къщи да им е . Ами повечето места и казват ... аааа не може. Защо . Аз това го мога. - Ами ясно че го можеш, но си оverqualified . - Ами нищо. Аз сега докато децата са малки искам нещо такова, да ми е наблизо и за половин ден. .- Ок ама не може. оverqualified . - ???  - Ами ти ще мислиш, а ние не търсим някой да мисли. Ние търсим само  ръце ...

И друга случка на един познат в Германия . Ами супер квалифициран , с пратктика в мног ообласти и нива  и т.н. Кандидатства за позиция трансфер. Нещата хем ги може, хем иска да прави точно това и то с мног одобри препоръки и от началници и от колеги и от клиенти. Отговро НЕ! Защо не? Ами защото я си виж СВ то . Виж колко неща можеш . Ами в момента имаме нужда да правиш еди какво си, защото друг не го може. А тук ще сложим някой , който може само това, което е обявено. т.е. пак оverqualified .

А един бъдещ мениджър, на един курс за някакви софтскилс   такава лекция дръпна за маймуните и йерархията им и стадото им и какво ли не ... после целия ден каквото и да обсъждахме беше @като при маймуните@ . Викам си егати ужаса, горките му маймуни ... опс служители

# 296
Това за свръхквалификацията като мотив за отказ изобщо не е рядкост.

Моят шеф е голям мухльо, нямам общо с него, не докладвам на никой, ама все пак е шеф. Много е сговорчив, докато всичко върви, ако има проблем или конфликт по метода на най-малкото съпротивление кара. В тази държава се научих да казвам "не" на допълнителна работа, то колкото повече работиш, толкова повече те товарят. Ай стига

# 297
Не знам какъв мотив е , но сега децата и порастнаха малко и е директор. и то в доста по-голяма и доста по-добра фирма от тези, които и отказваха.

# 298
  • в сърцето на един мъж...
Софт, аз честно казано дълго си мълчах, защото смятах, че едва ли не трябва да съм лоялна, да постъпвам с разбиране към останалите, обаче на предната работа ми се качиха на главата, а накрая нервите и болестите останаха за мен, а парите за другите. 5 години напъвах и опъвах каиша и накрая реших, че не си заслужава и се махнах. Работех на две места и от двете се махнах след като в един момент се блъснах с колата, реших, че съдбата ми дава знак. Поседях си известно време в къщи, бях започнала да се отчайвам и да се чудя какво да уча, че да се оправя и в крайна сметка отидох на две интервюта и на второто се оказа работата, която исках да работя. Само че в един момент започнаха и тук да ми се качват на главата и да злоупотребяват. Реално не е само към мен, всички колеги са така, но за някои неща прави много лошо впечатление. Даже наскоро си мислех, че явно 3 години е предела в нашата фирма Sad Само че този път просто съм решила, че не си заслужава, намерих си човек, който ще ми помогне с преквалификация, ако реша, ще се наложи да уча, но не е проблем. Просто ако не станат нормални нещата, ще се махам. И няма смисъл да говоря за увеличение, мен и така ме товарят свръх. Много бяха учудени, когато на последния разговор с чр ми казаха, че ако не искам да уча, трябва да предам позицията на шеф на група, пък аз обясних, че с кеф ще им я връча обратно. От тогава нито се говори за училище, нито да им върна групата Simple Smile Но в нашата работа по дефолт няма персонал и е безумно, заради това ни гърчат яко Sad Че и пари няма...
А за твоите случаи - много кофти, но ми е много познато, трябва човек да намери начин да се отърси. Като гледам немските ми колеги как се отнасят към работните си графици, на моменти ми е ясно защо търсят все ауслендери...

# 299
Мотив е. Или ти обясняват, как не можело да те наемат, защото не можели да ти плащат. Пък ти знаеш г/д каква заплата е и си съгласен - ама не, те не можели толкоз, колкото заслужаваш. И си чао.

Общи условия

Активация на акаунт