Ох, ваксини, ох, кеф! За всички ще има, голям кеф! 217-та НЕМСКА тема

• 23 785
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • Germany
Ама тя цялата Евровизия е толкова смешна, че не разбрах какво не му харесаха на подскачащото германче. Екстра си беше 😆

# 631
  • Primum non nocere !
Търсят домашна ракия. Знам случаи, в които са ги карали да отварят и пият от произволно посочени бутилки от стек с минерална вода. Почукват, защото и в калниците се пренася. Един юнак се хвалеше тук наскоро. Унгарците обаче го правят за рушвети.

Те винаги знаят , че носим ракия.
Много е важна тактиката за подреждане на багажа.
Слагаш малко бутилки на видно  място и когато те питат, дали носиш, никога не се отрича.
Другият арсенал, скрит.

Не, никога на унгарската гранеци не са искали рушвети.

Италия дамакин 2022. Не съм била на Евровизия. Сигурно е голяма забава лайф.
Повод и Италия да се посети..

# 632
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Честит празник на буквите!

Шехи, не разбрах от телеграфното ти писане: унгарските митничари не искат рушвети, какво търсят тогава в жабката? 🤔
Или не искат, просто си взимат?

Да се оплача: на детето единия крак се оказа по-дълъг. Той е компенсирал с изкривена стойка. Заведах го на остеопат, тя прави нещо, явно да върне хомеостазата и сега детето има болки като върви, та и вандерн не можем да ходим 🤷♀
Другата седмица има час за ортопед.
Някой да е имал подобен проблем? Какво се прави?
Вчера голямо мрънкане падна до сладоледаджийницата и обратно 😳

# 633
Ася,
Колко е разликата в дължината? Голяма ли е? При моят син имаше такъв момент преди 2 години. Каза, че го боли единия крак. Педиатърката го прегледа и потвърди леко разминаване в краката, но като отидохме при ортопеда след 1 месец, се оказа, че вече е изравнил краката. Случвало се при някои деца при растежа. Препоръча спорт. Иначе знам, че предписват и специални упражнения и стелки, може би и нещо друго при голямо разминаване. Остеопатът какво му направи?

# 634
asyalein, дано го израстете и крачетата се изравнят. Знам, че се носят специални стелки и се прави гимнастика. Първата братовчедка на сина ми е с разлика в дължината на краката. Вече е над 25 годишна, добре се развива. Единствено знам, че не носи токчета.

Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Миналата година официално преформулираха името на празника.🙂
https://bnt.bg/news/24-mai-den-na-svetite-bratya-kiril-i-metodiy … 0-295283news.html
Ето едно много интересно интервю.

И още едно видео, сигурно някои от вас знаят за този проект, особено живещите в Берлин, защото е гостувал там.

# 635
  • Primum non nocere !
Честит празник на буквите!

Шехи, не разбрах от телеграфното ти писане: унгарските митничари не искат рушвети, какво търсят тогава в жабката? 🤔
Или не искат, просто си взимат?

И аз страдам от телеграфията си..Sweat Smile

Пътуването беше България посока Германия .
Отваряне на жабката и почукване по вратите, предполагам,че е търсел стекове цигари.
В Сърбия много хора се изкушават заради евтината цена. А не е ЕУ.
Преди  пътуване, четях винаги закона на митниците. Сега не. От 4 години не пътувам с автомобил.
Ми не. Стриктни са унгарците, не са искали пари или стока.
 Пък се чудя  кой ще пренася стекове вода!? Бутилка, две, разбирам...
На всеки 30 км има бензиностанции. И на мен би ми се струвало подозрително.

Аsyalein  Малката късно ли проходи?
Изчакай ортопеда да си каже мнението и не се вкарвай още във филми.
Дени-Мени го е описала...
Въпроса е да се изключи диплазия на тазобедрена става..Но тя се забелязва по-рано...
Сигурно е свързано с растежа.
И моята   дъщеря преди години имаше същия проблем...Нищо не откриха...Носи коленна ортеза 4 месеца и после отшумяха нещата.

Честит Празник!

Горното важи, но отчасти.  Ася, сега прочетох Той, а аз мислех ,че при дъщеря ти е проблемът.

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 13:06 от Шехи

# 636
Остеопата да си каже какво следва, не да му направи нещо да го боли детето и да го остави така..на приятелка така и е казал ортопед, тя винаги се е клатила като ходи, явно заради това

# 637
Ася знам че за дете е съвсем различно. Децата растат. Но аз имам подобен проблем заради старо счупване на крака . Ами на мен ми направиха таова нещо https://www.seeger-gesundheit.de/de_DE/ratgeber/laufanalyse-des- … sinnvoll/618.html Имам час да ми тълкуват резултатите . Ще кажа по-нататък какво става.

# 638
Остеопатът погледна, показа ми, че колената и ханша не са на една линия и каза да ида на ортопед да измери дали целия крак е по къс, или само бедрото, или само подбедрицата. Педиатърът на око каза 1/2 см, остеопатът (жена) - 1см, но ортопедът можел само точно да измери.
Тя каза, че той ще ни прати на гимнастика и може и стелки да получи.
Тя после натиска някъде по гърба и по-късия крак. Каза, че е разтегнала по-късия крак колкото може. Детето каза, че не е усетило нищо по време на сеанса.

Аз просто се оплаквам, че сега и вандерн отпадна, не може да върви дълго. 😒
Още по-трудно става да измисля къде навън да ходя с двете деца.
Днес отидохме до Бад-Вю на една ала Хоп площадка, поне и двамата имаха какво да правят.

Шехи, на 15м провървя. Но преди две години имаше Gelenkschnupfen на коляното на по-късия крак и остеопатът каза задължително да кажа на ортопеда.

# 639
  • Primum non nocere !
Да, задължително при ортопед.
Аsyalein зная че си дейна, спортна натура,  но до термина, бих оставила детето на покой.
 Като Американец с краката на холната масичка , в ръката без кола, с телефон може би. Joy
Не е майтап....Без напрежение и сила сега в ставите..Покой..

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 21:32 от Шехи

# 640
Шехи, почти всеки ден минава 2км с ролера от училище до вкъщи. Иначе той е минималист и не се движи много.

# 641
Хелоу? Не искате да ми разваляте кефа от лошото време, нали? Чудно вали и е студено. Подовото в офиса само се е включило. Joy Влизам - то жега, направо не се диша. Grin

# 642
Да не ти развалям кефа, но от петък се стопляло..и аз пусках парно, края на май никога не е било..

# 643
Да не ти развалям кефа, но от петък се стопляло..и аз пусках парно, края на май никога не е било..

Аз парното не съм го спирал въобще. От ноември си върви. Ама в офиса се е пуснало само.

До петък ще се любувам, после ще ви мрънкам... ко да прая - животът е такъв - суров и несправедлив.

# 644
  • Germany
Ние не сме спирали парното от октомври... Радиаторите си стоят на 2 и като захладнее си се включват. Добре, че другата седмица го дават топличко, че се бях отчаяла как пак цяла ваканция ще си стоим вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт