Ох, ваксини, ох, кеф! За всички ще има, голям кеф! 217-та НЕМСКА тема

• 24 017
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • София
От летище Карлсруе/Баден-Баден Уиз имат полети до Варна. Може да обмислите и този вариант.

# 511
  • München, Deutschland
Таня, аз летя вече почти само от Меминген,  а мои приятели около Щутгарт също казват, че им е удобно мястото. Оттам има полети до София и Варна с Уиз. Особено софийските често са до 30 евро на посока. Паркингите също не са скъпи и има директни автобуси (от Мю със сигурност, вероятно и от Щутгарт, но не ми е трябвало и не съм търсила), които са така сложени, че да стигнеш 1,5-2ч преди полета. Нещо от типа на 15 евро е автобусът на посока.

# 512
  • Am Dorf (BB)
Благодаря за инфото на всички. Ще обмисля оптималния вариант и ако няма недиректни полети с достатъчно време за прекачване, ще се спрем на някое от споменатите летища с директни полети.

# 513
tan_nia проверявали ли сте шатъла на Луфтханза или на Фрапорт или подобни ? Също ФликсБус , който хич не е скъп и спира на входа на терминал 2 , за терминал 1 не знам къде ? Също моята майка си взимаше бърз влак директно от терминал1 и я взимахме от гара ,,,

# 514
Аз днес пък да се оплачя-получих емейл,че двупосочният ми билет е анулиран,беше от Франкфурт Хан до Варна. и обратно...,предложиха ми пак други дати,които изобщо не ме устройват...,та реших да поискам възстановяване на сумата,която съм дала за билетите (което  май се случва доста бавно при Wizz Air),а пък решихме,че  ще пътуваме с кола...с две деца трудно  ще бъде,но нямам друг избор.,
Та малко наникъде с тези самолети билети, тази година,дано  при всички други,които са купили вече билети нямат анулирания и бъде всичко наред!
Спокойна нощ Hug

# 515
Съжалявам, за кога беше полетът? Значи и аз да очаквам такъв мейл. Аз избрах за дестинация София, дано няма проблеми нито на отива нито на връщане.

# 516
Много сте изписали за последните 2 дни. Добри сте!! Мерси че ви се харесва че се появих... Blush Heart Eyes !

Голяма грешка направих че не си преместих билета до Сф за миналата седмица а го оставих за след 2 месеца..., имаше кръгла годишнина от завършването на гимназията и ги гледах как се бяха събрали и денсат чрез Zoom, и хич не ми хареса този начин на участие...!!! YumBlushGrinning
Щях да ги видя, да отида на фризьор и да си свърша една работа в Сърбия.... а сега, йок!!!

Та така..., а за тези ваксини наистина не знам какво да кажа...
За работната схема ще се въздържа тактично!  Angry

Да напиша и за времето, ice age-а Snowboarder Nature Dash Nature Zap май пристига с бясна скорост! Никога не е духало така мощно в Мюнхен, както последните няколко седмици!

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 01:21 от Biskara

# 517
Съжалявам, за кога беше полетът? Значи и аз да очаквам такъв мейл. Аз избрах за дестинация София, дано няма проблеми нито на отива нито на връщане.
4.06.2021-отиване
23.06.2021-връщане  беше
Стискам палци дано всичко бъде наред при теб ! Hug

# 518
Точно и аз днес получих покана, кръгла годишнина... от съучениците. На 31 май.
Не съм се виждала с тях от цяла вечност... всъщност, с повечето, от деца.
Животът ни разпиля по света..

# 519
  • Germany
Аз взех билети на Луфтханза за лятото и малко съжалявам вече. Голямо чудене се чудих, понеже и при трите компании Уиз, Раян и Луфтханза ми излизаше долу-горе една цена. Сега си мисля, че Раян лятото са най-стабилни, не отменят полети.

# 520
Миналата година през април беше 50-годишнината на езиковата гимназия, която завърших,  отложиха празника за октомври, но така и не се състоя... Има група във фейсбук на гимназията ни, пускат клипчета, поздравителни адреси, снимки, но не е същото. Щеше да е много хубаво пак да се видим наживо, но уви!
Искам да попитам тези от вас, които си сложиха ваксини, къде си ги сложихте? Аз вчера питах личната ни лекарка и тя каза, че получават много ограничени количества, които били за сега само за приоритетните групи и ме насочи към импфцентрум.
П.П. Не умираме от нетърпение да се имунизираме, но заради свободата. Уж.

# 521
В импфцентрум се ваксинирах.
От приоритетните групи 1 и 2 вече почти напълно са ваксинирани, а група 3 е толкова многобройна, че няма как ЛЛ да я огреят с малкото бройки ваксини, които получават.
Лошото е, че и термини в импфцентър трудно се намират. От вчера търся за мъжът ми в центровете в цялата провинция и тц, няма.

# 522
  • Germany
Pipi, теб не са ли те ваксинирали, като приоритетна? Нали в градина работиш, ако не се лъжа. Нашият личен е написал на сайта си, да се запишим при него, но и в център, за да има по-голям шанс. На  познати при личният не можело да се записваш, а в определен ден от седмицата можеш да чакаш при него и ако стигне до теб. Ония ден чакали 3 часа и накрая им казал, че ваксините свършили да се върнат другата седмица 🙄 Въобще страшна организация...

# 523
Сега си мисля, че Раян лятото са най-стабилни, не отменят полети.

На дъщеря ми й отмениха полет от Кьолн до София и обратно през април. Уиз й отмениха два полета до Варна. Троен неуспешен опит. 😆 И трите пъти върнаха сравнително бързо парите, Уиз даже след няколко дни.
Затова решихме с кола да ходим тази година.
Според мен нямат достатъчно пътници и затова отменят полети. Миналото лято в почти празни самолети на Уиз пътувахме.

Пипи, ние се ваксинирахме при ЛЛ. Нашият е в клиника, която е от верига клиники и явно са се уредили с количества. Лекарят каза на рецепционистките да записват всеки който иска Астра Зенека. От 7 юни пускат свободно всички ваксини и махат приоритетите. Ние ще сложим mRNA за втора доза. ЛЛ каза, че изборът е наш.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 10:27 от Анонимен

# 524
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
На мен ми е много стресово от Сф да пътувам до вкъщи. Аз летя сама с децата 🙄
Много се чудя какво да правя. Хем само ръчен багаж взимам, пак ми е стрес...

Общи условия

Активация на акаунт