Ох, ваксини, ох, кеф! За всички ще има, голям кеф! 217-та НЕМСКА тема

• 24 015
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Ася, до кой град трябва да пътуваш от София?

# 526
  • Пловдив
Предпочитам Луфтханза. На няколко пъти вече ми се е случвало, ако няма достатъчно пътници да пускат по-малък самолет. Досега от Мюнхен до София не се е случвало да отменят полет, изключвам миналата пролет, когато всичко беше блокирано.

# 527
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Софт, до Пловдив. Затова и гледах какви полети има до там...

# 528
Ася няма ли кой да ви вземе с кола от София - баща, брат, братовчед, приятел...? Ние обикновено летим Мемминген-София. На летище Мемминген паркинга е евтин, летището е малко, организацията е добра. А в София роднините се карат кой да ни вземе и пръв да ни види - всички искат.

С две малки деца и ръчен багаж, който предполагам трябва ти да носиш определено е трудно. Иначе доколкото знам може с метрото от летището да се стигне до автогарата и от там да вземете автобуса за Пловдив.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 10:52 от мама-ени

# 529
  • Пловдив
Ние от София до Пловдив от години си взимаме трансфер и съм супер доволна. Карат ни от врата до врата, съобразяват автомобила с броя на пътниците и броя на куфарите, точни са до минута. Близки идват да ни вземат само, ако много сме се затъжили. От Пловдив до София пък абсолютно винаги сме с трансфера, защото раздели на летището не обичам.

# 530
  • Germany
На мен пътя от тук до България ми е по-кратък, отколкото от София до родния ми град 😆 Винаги ни чакат и ни връщат до летището, но пак ме убива този път.
The Game, ей такова мнение чаках за Луфтханза👍

# 531
  • Берлин
The Game,
Дай инфо какво-как за трансфера. И нас ни вземат от София и до Пловдив. Но с трансфера няма да ангажирам никого.
Планирам (живи и здрави) коледната отпуска да е със самолет. Лятото с колата. Синковчето ни е с нас на отиване и си делим пътя тримата, без междинна почивка. На връщаме нощуваме в Гьор или Братислава. Оттренирано многократно. Тъпото е, че чакането на унгарско-сръбската граница може да мине и 10 часа. Ще умуваме друг маршрут може би.
Софт, много благодаря за шампоаните. Ще пробвам, че е страшно

# 532
Раянеър нещо си променят и напасват плановете..те отменят и за други държави, за април заради инзвънредното положение отмениха полетите. Миналата година ми преместиха с два дни полета.

# 533
Нощувки сега не може, че нали има корона. т.е. доста тъпо , но кой го е грижа ?
PAPURCHE MEHURCHE през Унгария излиза най-евтино, но може и през Чехия. Не ти предлагам Словения , че вие сте на изток .
Има много маршрути.
Аз се надявам самолетните връски да се стабилизират, че това на нищо не прилича.

# 534
От София до вкъщи ползвам трансфер. Удобство е голямо с всички деца и багажи. Ася, порови интернет, има голямо предлагане.

# 535
Лятото с колата. Синковчето ни е с нас на отиване и си делим пътя тримата, без междинна почивка. На връщаме нощуваме в Гьор или Братислава. Оттренирано многократно. Тъпото е, че чакането на унгарско-сръбската граница може да мине и 10 часа. Ще умуваме друг маршрут може би.

Ние ще пътуваме през Австрия, Унгария и Румъния. Мъжът ми даже мисли да не влизаме през Дунав мост, а да караме до Констанца и оттам са 100 км до Варна все по хубав път.
На отиване ще пътуваме с дъщеря ни и гаджето й и с мъжа ми ще си делим нервите. Заради дъщерята, не заради гаджето. 😆 Те ще стоят 10 дни във Варна и оттам тръгват на друго пътешествие.

# 536
  • München, Deutschland
Досега най-често са ни отменяли с Райън полети. Години минаха да се престрашим пак да буукнем с тях. Иначе полетите Меминген-Сф се изпълняват от Малта Еър и са поне по-чистички.

На ЛХ съм имала 1 отменен полет и 2 пъти закъснения, при положение, че летях Мю-Сф поне всяка втора седмица, понякога и по-често. При отмененния полет взех такъв на следващ ден, настаниха ме в хотел в София и ми предложиха вечеря и закуска. Иначе когато е бил юбербухт, са предлагали варианти през Виена и Франкфурт, които излитат с 1/2 час разлика, полетът е с 1/2 час по-дълъг и получаваш обезщетение.

Изобщо, такъв сървис като на ЛХ не съм имала с друга компания.

# 537
На мен Луфтханза два пъти ми пратиха багажа в друга държава. Единият път бяхме на почивка и не беше въобще приятно.

# 538
  • Немция
Пипи, ние се ваксинирахме при ЛЛ. Нашият е в клиника, която е от верига клиники и явно са се уредили с количества.
Предполагам, че става дума за MVZ. Лекари, работещи на принципа на поликлиника, но са назначени към болници, не са selbstständig.
Все повече Fachärzte работят на този принцип.

Оффф, много неприятно с тези отменящи се полети.
Би трябвало това лято да има повече наплив от пътуващи, поне от мигрантите.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 11:14 от Бибит

# 539
Soft Click От Констанца до Варна е песен, но до Констанца е жалейка.
Вие карали ли сте така през Румъния ? Има много малък участък магистрала ...
Хубаво си прегледайте пътя.
Дунав мост - Тутракан - Варна ... е голям кервансарай, но може да се нощува на няколко места с мнго интересна история и много готини.

Последна редакция: пт, 21 май 2021, 11:14 от bella_ciao

Общи условия

Активация на акаунт