Хитринки за всякакъв случай - 27

• 49 523
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Как да премахна петна от мухъл по памучен плат? Някой имаше наскоро подобен казус, успя ли с нещо?

За съжаление това не се маха от памучен плат с нищо по никакъв начин. Пробвала съм.

# 76
Писала съм преди време - аз съм махала мухъл по дънки с дезинфектант за пране, в пералнята.

# 77
  • София
Някой дали е открил лек против боядисани чорапи от велурени обувки? Киснах в оцет, правих и други магии по съвети от нета и НИ-ЩО. Сега ми хрумна дали да не пробвам с импрегниращ спрей? Пък ако не стане поне ще са водоустойчиви.
Аз имах оцветяване от кожени обувки.
Опитах да ги нося с тънко чорапче, но ми забоядисаха краката и това нямаше отмиване.
Прежалих обувките.
Опитай със спрея. Поне няма какво да загубиш.

# 78
  • Русе/Germany
Как да премахна петна от мухъл по памучен плат? Някой имаше наскоро подобен казус, успя ли с нещо?
Успешно съм махала с препарат за мухъл, НО има шанс да се избели и материята. Ако е нещо с което не те бърка да се разделиш ако стане на петна, може да опиташ. Една забравена мокра кърпа в една торбичка имаше тук там мухъл и опитах, та се махна.
Напръсках и веднага в пералнята.

# 79
Някой дали е открил лек против боядисани чорапи от велурени обувки? Киснах в оцет, правих и други магии по съвети от нета и НИ-ЩО. Сега ми хрумна дали да не пробвам с импрегниращ спрей? Пък ако не стане поне ще са водоустойчиви.

Спреят за набук е 100%ж задължителен - пази от вода и от замърсяване. Може да помогне малко и за чорапите, но по-добрата идея е чорапи в цвета на обувките Grinning

# 80
Успешно съм махала с препарат за мухъл, НО има шанс да се избели и материята. Ако е нещо с което не те бърка да се разделиш ако стане на петна, може да опиташ. Една забравена мокра кърпа в една торбичка имаше тук там мухъл и опитах, та се махна.
Напръсках и веднага в пералнята.
Препаратът за мухъл си е белина преди всичко. Със сигурност ще се избели.

# 81
  • Пловдив
Аз в такава кутия си наредих формичките за сладки. Имам такива които служат за изрязване на тесто, метални. Махнала съм това златистото и ползвам кутията само. МНого добре ми се нареждат вътре, преди това в една найлонова торба ги държах и вътре панаир беше. Все ровех да намеря нещо. Сега са ми подредени и пред очите. Аз имам няколко такива кутии. И все сладкарски истории съм складирала в тях.
Брилянтна идея!
Моите формички стоят в няколко пластмасови буркана като са разделени тематично, но всеки път е ровене, докато намеря необходимите в момента.

Благодаря, че споделихте!

# 82
Така по снимката не мога да се ориентирам дали тази кутия е толкова дълбока като моята. Тези бонбони ги има в различни размери кутии. Но моята кутия много добре ми пасна. И точно тематично съм ги разделила в няколко кутии. Някои формички влизат една в друга и се събира доста нещо. Въпроса коя хитрина да употребя да се спра да купувам още формички Laughing

# 83
Как да "поправя" вътрешния плат на маратонка, който на върха на пръста се е протрил/скъсал? Маратонката е сива, но е на дупчици и се вижда скъсаното. (Платът е розов). Надявам се да сте ме разбрали 😁

# 84
С парченце подходящ плат, който да се залепи от вътрешната страна на мястото на протритото.

# 85
Точно така.

# 86
  • София
Колкото и да е смешно на някои, че се пазят такива неща, аз смятам, че повечето неща могат да получат втори живот и да се намали отпадъка в природата. Това все пак е пластмаса, която се разгражда бавно.
Повечето пластмаси са почти вечни, уви. И много малък процент всъщност се рециклират Sad
https://apee.bg/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%80 … 0%B0%D1%81%D0%B0/ 

https://www.youtube.com/watch?v=Fiu9GSOmt8E&ab_channel=LastW … ekTonightVerified

# 87
Кажете някоя хитринка как мога да почистя такива радиатори отвътре Simple Smile

Скрит текст:

# 88
# 89
Кажете някоя хитринка как мога да почистя такива радиатори отвътре Simple Smile

Скрит текст:

Аз почиствам моите радиатори с подобна дълга четка, като преди това пръскам с пулверизатор вътре в улеите:
https://www.google.com/search?source=univ&tbm=isch&q=%D1 … =1280&bih=910

Общи условия

Активация на акаунт